Waar ik naar uit kijk deze herfst

Vandaag is eindelijk de herfst begonnen. EINDELIJK! Ik ben die hitte van de afgelopen dagen toch wel zó gruwelijk zat en de zomer met die tropische bloedhitte was voor mij ook echt een gruwel. Ik hou van de herfst en de herfst houdt van mij. Vandaag vertel ik waar ik naar uit kijk deze herfst.

Lange wandelingen maken met de kinderen

Ik maakte tot nu toe vaak korte wandelingen met de kinderen. Ik heb geen meerijplankje voor Fons en dus kunnen we beperkte afstanden wandelen. De komende tijd mag ik een duowagen gaan testen en ik heb heel veel zin om nu wat langere stukken te kunnen wandelen met de kinderen. Noor lekker in haar reiswieg en Fons als hij moe wordt in het peuterzitje. Warm aangekleed, genieten van de mooie kleuren in bij voorkeur het bos en dan bij terugkomst de open haard aan.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock door Evgeny Atamanenko.

Vuurtje fikken in de open haard

In ons nieuwe huis hebben we een open haard. Of eigenlijk een houtkachel. Anyway, we kunnen er in vuurtje fikken en dat is wat mijn man en ik altijd al wilden. We zeiden altijd al tegen elkaar dat we ‘later als we groot zijn’ een huis met open haard wilden hebben en dat hebben we nu. Ik kijk er enorm naar uit om ’s avonds samen met mijn man lekker voor de open haard te zitten. Grote mok koffie of thee en een koekje erbij, heeeeerlijk. Echt, ik droom nu al weg bij dat idee! Oh en wat dacht je van de schoen zetten met Fons voor dat ding? Zó tof! Sinterklaas wordt vanaf dit jaar sowieso een stuk leuker omdat Fons het nu begint mee te krijgen en met een open haard is het extra gaaf.

Truien, vesten en sjaals kunnen dragen

Ik kijk er de hele zomer naar uit: truien, vesten en sjaals kunnen dragen. Ik mis dat geborgen gevoel van een vest of sjaal altijd enorm in die bloedhitte. Natuurlijk ga ik niet naïef toch met een sjaal rondlopen als het 35 graden is, maar ik kijk wel altijd uit naar de dagen waarop ik er weer in weg kan kruipen. Ik heb ook een enorme collectie vesten en sjaals trouwens. Truien heb ik iets minder, maar daar wil ik er dit jaar ook een paar extra van aanschaffen. Gewoon, omdat het kan. Wat ik trouwens ook fijn vind aan de herfst is dat ik weer jassen kan dragen. Dat is toch ook wat makkelijker met mijn telefoon en bankpasje ofzo, die gaat makkelijker mee in een jaszak dan in een broekzak.

Stoofpotjes, stamppotten en soepen

Doet u mij maar een stamppot boerenkool met HEMA worst. Ik eet het gerust ook in de zomer hor, maar het smaakt nog veel lekkerder na een lange wandeling in de gure wind, vind je ook niet? En een pompoensoep met crème fraiche is ook net iets lekkerder als je zeiknat geregend bent tijdens een fietstochtje naar de supermarkt. Kortom: al die verwarmende gerechten, daar heb ik zin in. Ik heb ook mijn crockpot weer gevonden, dus deze herfst ga ik aan de slag met recepten voor de slowcooker. Heerlijk!

Oh herfst, wat ben je welkom! 🙂

Wat is jouw favoriete seizoen?

Reactie op “Waar ik naar uit kijk deze herfst

  1. Heerlijk ik had het zelf kunnen schrijven!!! Heerlijk die wind om je huis nu is het strand ook weer leeg hahah en dan ga ik er wandelen!!! En ik heb van de week een slowcooker aangeschaft en ben nu voor t eerst een lekkere pastasaus aan het maken. Nou ja ik hoop dat ie lekker word!!! I like de herfst enorm!!! Geniet ervan😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten