De naam weer vertellen voor de geboorte?

Nu jullie weten dat we een dochter krijgen zijn jullie misschien ook wel nieuwsgierig of we de naam weer vertellen vóór de geboorte. Laat ik het anders zeggen: de vraag of we weer de naam gaan vertellen is me al heel vaak gesteld en vandaag geef ik daar antwoord op.

In Nederland is het best raar om de naam al voor de geboorte te verklappen, maar in andere landen is het volkomen normaal om het te doen. Ik snap het willen bewaren van dat geheim ook volledig trouwens, want het is toch zo ongeveer het enige wat je niet hoeft te vertellen. Ik vond het voordat ik het zelf deed ook altijd maar raar als mensen de naam al vertelden. Waarom zou je dat in hemelsnaam doen?

Inmiddels weet ik het antwoord, want wij vertelden de naam van onze zoon al ruim voor zijn geboorte. We vonden het gewoon hartstikke leuk om het te delen en genoten er enorm van om hem bij zijn echte naam te noemen. Er kwamen trouwens ook wel lompe reacties op zijn naam hoor. ‘Hahahaha, ziekenFons’, bijvoorbeeld. Of in het verlengde daar van ‘spaarFons’ en meer van dat soort domme grapjes. Ik word daar wel een beetje link van om heel eerlijk te zijn, maar ik weet ook dat er op elke naam wel stomme rijmpjes te verzinnen zijn. We werden er niet extra onzeker van, want wij vinden Fons wél een leuke naam en dat is het allerbelangrijkste, nietwaar?

Binnenkort zal ik dus de naam van onze dochter aan jullie vertellen. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik het zo’n toffe naam vind waar ik supertrots op ben. Mijn man verzon de naam voor onze zoon en ik verzon de naam voor onze dochter. Het voelt nog steeds gek trouwens, om dochter te zeggen na al die tijd gedacht te hebben weer een zoon te krijgen haha.

Wat vind jij? Ben ik lichtelijk gestoord dat ik over een aantal weken de naam al ga vertellen of vind jij het wel leuk? Ik ben benieuwd!

12 reacties op “De naam weer vertellen voor de geboorte?

 1. Ik vind t juist heel stoer om dus eel de naam te vertellen. Heb t zelf niet gedaan toen ik zwanger was maar nu zou ik t wel doen. Gewoon omdat ik nu veel meer mezelf ben dan toen! Ik wacht gespannen af want ben heel benieuwd!!!! 🤓

 2. Ik vind dat iedereen moet doen wat ze willen. En ik vind het bijzonder en leuk Marije dat je dit met ons deelt. Ik ben benieuwd 😉

  Zo kozen wij bewust dit niet te delen. Wij wisten pas met de geboorte of het een jongen of meisje werd. De naam is toen pas verteld. Ik moet zeggen dat mijn moeder en zusje dit wel goed geraden hebben met de babyshower. Natuurlijk met hun wel eens over gehad wat wij wel leuk en niet leuk vonden.

 3. Gewoon doen wat voor jullie goed voelt
  Zelf hebben we het niet gedaan.

  Ik zie er trouwens wel een voordeel van. Kraamvisite kan vast iets bestellen met een naam erop 🙂

 4. Maakt toch helemaal niet uit wat iemand ervan vind. Lekker doen! Maakt t uit haha. Ben benieuwd!
  Wij moesten het destijds aan 1 ander stel laten weten omdat mijn neef zijn toen pasgeboren zoon hetzelfde had genoemd en wij het toch vooraf ook even wilden laten weten.

  1. Haha nee maakt ook zeker niet uit hoor, ben gewoon benieuwd naar wat anderen doen! Lijkt me wel even gek als een familielid zijn/haar kind dezelfde naam geeft als die jij in gedachten hebt!

 5. Super leuk dat jullie dat doen! Wij hadden Jack zijn naam ook vooraf bekend gemaakt. Mijn man kon het niet voor zich houden en eigenlijk was dat super leuk. Ik kon met mijn moeder gewoon gaan shoppen voor Jack i.p.v. voor kleine pinda ofzo, haha. In het vervolg gaan wij het precies weer zo doen 😀

 6. Nee hoor! Hartstikke leuk! Ik zou het zelf niet doen ☺️, maar waarom zou een ander dat ‘niet mogen doen’?! Net als bij alle andere dingen; gewoon doen waar je/ jullie jezelf goed bij voelen! Toch?!!!
  Ik ben heel nieuwsgierig! ☺️💕

 7. Ik vind het leuk, ook omdat ik super nieuwsgierig ben natuurlijk. Volgens mij is Nederland wel een van de weinige landen waar we het geheim houden? Veel buitenlandse vrienden vinden dat echt heel raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten