Mommy wars tag

De laatste weken kom ik steeds vaker de Mommy Wars Tag tegen, verzonnen door Esther en Betty. De vragen zijn nou precies de vragen waar lekker veel op gekat wordt door andere moeders. Je kent het wel: je showt een foto van een draagzak en meteen heb je de draagmoedermaffia op je dag, dat soort dingen haha. Hier komt ‘ie hoor:

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

De eerste zes weken heb ik fulltime gekolfd. Fons kreeg een combinatie van mijn borstvoeding en kunstvoeding. Ik zelf even kunstvoeding, want in mijn geval kreeg Fons mijn borstvoeding via de fles, dus was het flesvoeding. Fons hapte niet aan en na zes weken gaf ik het, doodmoe gestreden, op. Nu krijgt Fons kunstvoeding en daar doet hij het hartstikke goed op.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij een eigen bed?

Fons heeft de eerste vier maanden naast ons bed in de co-sleeper geslapen. Dat was niet alleen ontzettend gezellig, maar soms ook wel noodzakelijk. Hij spuugde namelijk heel veel en als hij ’s nachts dreigde te stikken in zijn spuug en in paniek wakker werd kon ik hem meteen omhoog houden. Zó zielig, die reflux! Maar hoe fijn het ook was om hem naast ons te hebben, ik sliep er slecht van. Van elk geluidje werd ik wakker en dat brak me op. Toen hij op zijn eigen kamer ging slapen ’s nachts ging mijn nachtrust er ook echt op vooruit. Nu slaapt Fons bijna nooit meer bij ons in bed, alleen als hij ziek is en onbedaarlijk huilt, maar zodra hij maar een beetje wakker en gezond is gaat hij keten, dus dat schiet niet op.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Kant-en-klaar! Het is natuurlijk helemaal niet goed voor het milieu, maar ik zie het niet zitten om mijn luiers steeds te moeten omspoelen en wassen, sorry. Ik koop altijd Pampers in de aanbieding, want die zitten het beste. Ik wil binnenkort wel naar Duitsland rijden om bij DM luiers van Babylove te halen om te kijken of die ook goed bevallen. Dat scheelt namelijk wel wat euro’s!

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

We hebben het allebei. Fons is gék op zijn Helikoptertje van Vtech en word helemaal blij als hij zijn blokkendoos ziet. Ik had wel een romantisch beeld van alleen maar houten speelgoed kopen voor mijn kind, maar wat maakt mij het nou uit dat hij gelukkig wordt van lawaai makend speelgoed. Voor zijn verjaardag wil ik wel de regenboog van Grimm’s kopen, die vind ik zó mooi! Ik ben benieuwd of hij die ook mooi vindt!

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

De eerste maanden dat Fons vast mocht eten heb ik bijna alleen maar zelf gekookt. Nu probeer ik er wat vaker een potje doorheen te drukken, maar hij vindt dat meestal niet zo lekker. Sowieso is hij qua avondeten een lastige. Voor onderweg neem ik geregeld een fruithapje van Goodies of Ella’s Kitchen mee. Dat is zó handig en zit in een knijpzakje, dus dat kan hij later ook lekker zelf leegslurpen.

Om zelf thuis eten te maken heb ik een Philips Avent Stomer/Blender op de kop getikt via Marktplaats. Dat is handig! Ik doe er het eten voor een dag of twee in, 20 minuten stomen en je kunt het ook meteen blenden. Omdat Fons grotere stukken fijn vindt prak ik zelf het eten trouwens.

Dragen of wagen?

Beide! Toen Fons net thuis was uit het ziekenhuis heb ik hem heel veel gedragen. Hij was zo onrustig en vaak verdrietig vanwege krampjes of pijn van de reflux en dichtbij mij zijn vond hij het fijnste. Ik heb een rekbare doek die ik ontzettend vaak heb gebruikt. Toen hij te zwaar werd voor de rekbare doek ben ik de Tula gaan gebruiken. Helaas heb ik rugklachten waardoor ik minder vaak draag dan ik zou willen. Onze nieuwe wagen, een Maxi-Cosi Stella, gebruiken wij ontzettend vaak. Elke dag ga ik een stuk wandelen met Fons en dat kan de wagen prima aan. Fons vindt vooral het stuurtje wat er op zit heel leuk om vast te houden of om op te rammen als hij enthousiast is.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik ben er nog helemaal niet mee bezig, maar ik heb wel in mijn hoofd dat ik niet teveel wil pushen. Volgens mij werkt dat alleen maar averechts. Zolang Fons maar zindelijk is als hij naar school gaat vind ik alles best.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik ben te lui om naar Primark te rijden, maar ik koop wel vaak goedkopere kleding. Natuurlijk vind ik eerlijke merken wel mooi, maar Fons groeit nu zó hard dat ik het wel een hele grote aanslag op mijn bankrekening vind. Op dit moment draagt hij ietsje langer dezelfde maat, maar in het begin groeide hij zó snel dat hij veel kledingstukken niet eens aan heeft gehad. Maar: ik zou wel wat liever mogen zijn voor het milieu en de mede-mens en wat vaker naar eerlijke merken mogen kijken.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Fons kan nog niet praten natuurlijk, maar ik heb wel in mijn hoofd dat ik niet te streng, maar ook zeker niet te soft wil zijn. Ik heb dat nu allemaal goed bedacht, maar ik ben benieuwd hoe ik zal zijn als de ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee fase aanbreekt. Fons is nu best een pittige baby, dus ik verwacht dat hij ook een pittige dreumes/peuter zal zijn. Ik ga me alvast bergen denk ik, haha. En stel mij deze vraag over een jaar nog eens. Ik ben ben benieuwd naar mijn antwoord dan haha.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

De eerste maanden stond ik meteen naast Fons’ bedje als hij huilde. Ik geloof er niet in dat je een baby van een maand kan verwennen door hem te troosten, dus ik vertrouwde op mijn moedergevoel en nam hem vaak meteen in mijn armen. Toen het tijd was om slaaptraining toe te passen hebben we hem steeds 10 minuten laten huilen. Hartverscheurend en ik huilde zelf ook vaak mee. De afgelopen maand heeft Fons werkelijk iedere avond een paar uur gekrijst en omdat we er moedeloos van werden hebben we hem gisteravond weer voor het eerst laten krijsen. Dat was pittig. Heel pittig. Maar uiteindelijk ging hij na 1 keer troosten zelf slapen. Halleluja!

Als hij valt of iets dergelijks troost ik hem ook meteen trouwens. Ik neem hem kort in mijn armen, geef hem een kusje en zet hem weer neer. Meestal is het dan ook meteen over.

En, wat zouden jouw antwoorden zijn? Ik ben benieuwd! Als jij al antwoorden hebt gegeven op de vragen, laat het dan weten in de comments, dan ga ik ze even lezen!

2 reacties op “Mommy wars tag

  1. Bij Milan alles exact hetzelfde als bij jou. Bij Marah lukt de borst eindelijk wel. Ben ik heel blij mee. En niet zozeer vanwege wat wel of niet beter is…want kijk naar Milan, die is groot geworden op kv….maar ook omdat borst je weer een hoop geld scheelt. Die Nutrilon pakken kosten je een vermogen. En voor de rest zal alles hopelijk ook gewoon gaan zoals zij dat wil. Ik laat me door de kids leiden. En niet door de Momsters ;-P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten