Maar mis je dan geen uitdaging?

Maar mis je dan geen uitdaging? Of: ben je dan niet bang dat je afstompt? Of: dan zit je de hele dag in de luiers, bah. Tsja, nu ik thuisblijfmoeder ben krijg ik wel eens van die vragen en opmerkingen. Tijd om eens op een rijtje te zetten of dat thuisblijfmoederen wel is wat ik me er van had voorgesteld.

Voordat Fons geboren was leek het me wel relaxed, dat thuisblijfmoeder zijn. Beetje wandelen, beetje het huishouden doen, beetje voor mijn kind zorgen. Kind kan de was doen! Kwam ik even van een koude kermis thuis zeg! Thuisblijfmoeder zijn is zo ongeveer de heftigste ‘baan’ die ik tot nu toe heb gehad.

Gelukkig komt alles nu in rustiger vaarwater. Fons zit veel beter in zijn vel sinds zijn reflux minder is geworden en hij dus niet meer zoveel over hoeft te geven. Ik hoef hem niet meer 10 keer per dag een schoon setje kleding aan te trekken en Fons slaapt veel meer sinds hij niet meer constant pijn heeft van het spugen. Hij is van een meestal huilende baby overgegaan naar een meestal vrolijke baby. Krijsen doet hij alleen als er wat aan de hand is: honger, tandjes, pijn. Dat deed hij hiervoor ook trouwens, maar als je constant pijn hebt zit er niks anders op dan constant te huilen natuurlijk. Gelukkig is die pijn dus een stuk minder geworden.

Maar of ik uitdaging mis? Nee hoor, die mis ik totaal niet. Voor mij stond al een paar jaar vast dat ik gelukkig moet worden van wat ik dagelijks doe. Carrière vind ik niet belangrijk meer sinds ik heftige depressies heb gehad. Gelukkig en redelijk stressvrij leven, dat is voor mij wat voorop staat. Maar oh, wat was en is het thuisblijfmoederen soms heftig! Lekker mee janken tijdens regeldagen, piepende oren van het gekrijs en zes keer per dag een ondergekotste outfit. Daar staan de heerlijke dagen gelukkig tegenover. Op 95% van de tijd loop ik met een big smile rond. Geniet ik intens van mijn kind en ben ik nog steeds verwonderd dat hij in mijn buik heeft gezeten. Dat hij echt van ons is. Dat ik daar moeder van mag zijn. Dat ik daar zomaar van mag genieten. Wat is het fijn om thuisblijfmoeder te zijn en wat heb ik een geluk dat het gewoon kan!

Reactie op “Maar mis je dan geen uitdaging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten