Mijn zwangerschapscravings part II

Mijn zwangerschapscravings zijn deze zwangerschap deels te vergelijken met de cravings tijdens mijn vorige zwangerschap. Ik vind het gek hoor, dat je lichaam opeens heel veel zin heeft in een bepaald iets en dat je het dan ook echt MOET hebben. Eigenlijk is dat toch gewoon onzin? Maar goed, ik ben al lang blij dat ik niet de hele dag de behoefte heb om broodjes haring en zure bommen naar binnen te werken. Bij mij blijft het redelijk beschaafd.

De gerechten en dranken waar ik echt naar uit kan kijken deze zwangerschap zijn:

  • Griekse yoghurt met zelfgemaakte cruesli en banaan. Ik wil het. Elke dag.
  • Verse jus d’orange. Inmiddels is die behoefte alweer iets afgezwakt, maar tijdens het eerste trimester perste ik bijna elke dag een fles verse jus bij de Appie. Heerlijk!
  • Softijs. Dit eet ik niet heel vaak, want eigenlijk is softijs vanwege de listeria-bacterie geen goed idee, maar ik haal het altijd bij McDonald’s en daar gaan ze helemaal los met hygiëne en dergelijke, dus dat vertrouw ik wel.
Mijn man brengt me elke keer als hij er als eerste uit gaat met Fons ontbijt op bed. Zó lief! Eerst was het om de misselijkheid tegen te gaan, maar inmiddels is het gewoonte geworden. Ik hoop dat hij dit nog lang vol zal houden haha.
  • Boterhammen met kaas en komkommer. Het liefst ook elke dag. Heerlijk vind ik dat. Het allerfijnst vind ik vers brood van de bakker met een laagje roomboter en kaas van de kaasboer. De komkommer het liefst koud uit de koelkast, dat ook nog. Oh en een beetje zout en peper er overheen. Tsja.
  • Gebakken eieren. Ook zoiets. Tijdens de zwangerschap die mis ging werd ik er kotsmisselijk van, maar nu kon ik ondanks de misselijkheid gewoon gebakken eieren eten. Heerlijk! Ik haal ze trouwens vers bij de boer, die zijn écht het allerlekkerst. Je proeft het verschil enorm en ik ben daardoor een echte ei-snob geworden haha.
  • Sushi. All day, every day. Ik zou echt elke dag wel sushi kunnen eten en het liefst ontbijt ik er ook mee haha. Maar helaas, in Steenwijk zit geen sushitent, dus ik moet het doen met de uitstapjes naar de sushitent in Zwolle die we maandelijks maken. Voor de zwangerschap hield ik ook al van sushi trouwens. Mijn favoriete sushi restaurant is nog steeds Mizumi in Noordwijk. Ik hoop dat ik iemand zo ver kan krijgen om daar sushi te halen in mijn kraamweek haha.

  • Zwangerschapsthee van Kruidvat en cafeïne-vrije English Blend van Albert Heijn. Heerlijk vind ik deze. De English Blend drink ik het liefst met een scheut melk. Babythee noem ik dat.
  • Appels en sinaasappels. Appels kan ik eigenlijk niet zo goed hebben. Ik moet ze schillen voordat ik ze zonder problemen kan eten, maar ik doe dat graag. Fons en ik delen vrijwel dagelijks een appeltje. Hij heeft het nog eerder op dan ik trouwens, de smulpaap. Fruit eet hij goed. Groenten daarentegen… not so much. Sinaasappels vind ik alleen lekker als werkelijk alle witte velletjes er af zijn. Ben ik de enige neuroot die niet tegen witte sinaasappels (of mandarijntjes) kan? Brrr, ik gruwel daar echt van haha.

Nou, dat valt toch best mee of niet? Ik heb geen cravings naar hele slechte dingen gelukkig.

 

Reactie op “Mijn zwangerschapscravings part II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten