Mijn week #8

Yaaaas, het is lente én zomertijd! Man, wat keek ik hier naar uit zeg! Ik ben een enorm wintermens, maar tegen het einde van de donkere dagen ben ik er altijd helemaal klaar mee. Kijk mee met de afgelopen week.

Maandag

Vandaag vertrekken we uit ons huisje wat we huurden op Landal ’t Land van Bartje in Ees. We hebben een heerlijk en ontzettend koud weekend gehad. Even relaxen met z’n drietjes zonder iets te hoeven, zonder al teveel de laptops open te klappen en zonder ruziemakende katten om ons heen haha.

Om 11.00 uur zijn we thuis en begint meteen de normale routine weer. Ik stofzuig de benedenverdieping terwijl mijn man alle tassen naar boven sjouwt. Fons krijg nog wat te eten en gaat rond 11.30 uur naar bed, zoals altijd eigenlijk. We hebben een vast ritme wat we aan proberen te houden. Voor hem fijn, maar ook voor ons goed. Ik hou van regelmaat en ik merk dat Fons het daar goed op doet.

Hij wordt na 1,5 uur alweer wakker. Normaal slaapt hij minimaal twee uur, maar vandaag heeft hij er geen zin meer in. We voetballen buiten in de zon en op een gegeven moment maakt Fons zelf het hekje open ten teken dat hij graag wil wandelen. Mijn man loopt met hem mee, want ik kan helaas niet meer zo ver lopen met mijn bekken. Ze gaan naar de geitjes en komen allebei met rode wangen van de kou weer thuis haha.

Dinsdag

Vandaag staat er een bezoekje aan de bekkenfysiotherapeut op de planning. Ik deed tot nu toe oefeningen die ik leerde tijdens de zwangerschap van Fons, maar ik merkte dat ik daar niet meer genoeg verlichting van kreeg. Ik had een opfriscursus nodig. Met lood in mijn schoenen belde ik gisteren voor een afspraak en kon dus vandaag al terecht. Hoe fijn is dat?

De afspraak was fijn en verhelderend. Naast een problematisch bekken waar ik aan moet werken moet ik ook aan de slag met mijn bilspieren, rugspieren en schuine buikspieren. Vandaag kreeg ik wat basisoefeningen en aanstaande donderdag gaan we samen kijken hoe het ervoor staat. Ook geloof ik dat ik een bilmassage krijg haha. Ik ben benieuwd hoe dat is!

Als ik weer thuis kom liggen er een paar pakketjes op me te wachten. Het mooiste pakketje bevat de Remodelling Cream van hannah. Deze crème werkt huidherstellend en zorgt ervoor dat roodheid bij striae minder wordt. Ik ben de crème inmiddels uitgebreid aan het testen en zal een review schrijven als de tube op is haha.

Ik maak verder weinig foto’s, maar ik ga ’s middags lekker naar buiten met Fons. Even met onze bakkes in de zon, heerlijk! ’s Avonds kook ik pompoensoep waar ik een salade van mozzarella, tomaat, pijnboompitjes, basilicum en rucola bij maak. Heerlijk

Woensdag

Woensdag = stemdag! Ik neem Fons mee naar het stembureau waar mijn vader al jaaaaaren zit tijdens de verkiezingen. Ik ben er nog nooit geweest omdat ik altijd ver weg woonde, maar nu wonen we vlakbij en heb ik geen excuus meer. Fons vond er niks aan trouwens, dus toen ik voor de zoveelste keer achter hem aan moest waggelen omdat hij weg rende zijn we maar naar huis gegaan haha. ’s Middags stemden we zelf.

Er komt ook nog een pakketje met biologische peutermelk binnen van Neolac. Fons drinkt elke dag nog een flesje gewone melk en ik ben benieuwd of hij dit nog lekker vindt. We hebben de bus poeder gekregen, dus er komt nog een review van op de site.

Donderdag

Het is rotweer, dus Fons en ik hangen lekker binnen. Poezenfilmpjes kijken via YouTube, tekenen, kleuren, bouwwerken maken met Duplo, dansen en zingen. Je kent het wel.

’s Avonds maak ik voor Fons een boterham met een gebakken eitje. Hoewel het eten al een stukje beter gaat eet hij nog steeds niet met de pot mee helaas. Maar goed, ik mag niet klagen, want er zit verbetering in. Een eitje lust hij altijd. Ik denk hem te verwennen met een toetje, maar hij heeft steeds elke hap aan zijn vader. Kortom: hij hoeft het niet.

Vrijdag

Vrijdag begin ik met havermout. Dat ziet er dus echt altijd uit alsof je het hebt uitgekotst, vind je ook niet? Ik vind het verrukkelijk trouwens. Laatst ontdekte ik het diepvriesfruit van de Appie en dat mik ik er tegenwoordig, samen met wat banaan en een likje honing, doorheen. Verrukkelijk!

Daarna ging ik naar de Albert Heijn in een dorp verderop. Ik vind het personeel daar altijd zo ontzettend lief en vandaag blijkt waarom: de cassiere ziet me stuntelen en waggelen door de winkel en roept een collega die me helpt met het inladen van de boodschappen. Echt, wat een helden daar! Ik was zo enorm dankbaar dat ik in de auto op weg naar huis heel hard moest huilen. Wat zijn er toch lieve mensen op de wereld!

’s Middags ga ik via Assen, waar ik mijn zusje van het station op pik, en de Action naar het huis van mijn vader om te werken. Ik tik wat advertorials, maar relax ook op de bank. Noor schopt er lustig op los en ’s avonds haalt mijn zusje sushi. Daar hebben we allebei zoveel zin in! Ons favoriete restaurant in de buurt is Yume in Assen. Heerlijk! Elke keer weer genieten.

Zaterdag

Zaterdag vierde Luuk, de oudste zoon van Joyce, zijn 4e verjaardag, dus ik ging even een cadeautje brengen! Gezellig! Joyce had een heerlijke kwarktaart gemaakt waar ik enorm van heb genoten.

Ondertussen had Fons het enorm naar zijn zin met zijn vader. Oma was er ook, dus dolle pret!

’s Avonds hadden mijn man en ik binnen no time deze zak met chips leeg. Hij zat in de beurstas van de Negenmaandenbeurs. Joyce had deze nog voor mij liggen omdat ik zelf maar een heel klein rondje kon maken over de beurs vanwege mijn bekkenklachten.

Zondag

En de chips was niet het enige wat Joyce voor me mee had genomen. Ze gaf me ook een tas vol met spullen van Organix. Knijpzakjes en potjes groenten en fruit. Niet alleen handig voor Fons, maar vanwege de lange houdbaarheidsdatum ook voor Noor. Mijn kinderen gaan het dus uitgebreid testen!

’s Middags gingen we met z’n drietjes kleding shoppen voor mijn man. Het bleef bij één winkel, want Fons besloot dat hij het niet zo’n goed idee vond om te shoppen. De eerste echte dreumesbui buiten de deur was een feit. Dra-ma.

Om het leed te verzachten haalde mijn man ’s avonds Thais eten bij Aroi, onze favoriete Thai. Heerlijk! Echt, ik kan het iedereen aanraden. Zelfs Fons at er lekker van. Oké, lang niet alles hoor, maar hij deed in ieder geval wel zijn best en daar ben ik al blij om.

Verder doe ik niks meer deze zondag. Mijn bekken speelt weer enorm op. Eigen schuld hoor, had ik maar niet zo dom moeten zijn om te willen shoppen. Ik kreeg op mijn donder van Joyce en dus heb ik maar besloten dat ook shoppen er niet meer in zit.

 

Aankomende week wordt een hele leuke week! Vandaag halen mijn broertje en ik onze schoonzus op van Schiphol. Na anderhalf jaar komt ze (en mijn broer, maar die heeft vanwege zijn werk een andere vlucht) weer eens naar Nederland. Schiphol heeft voor 2 euro een leenrolstoel, dus die gaan we even scoren zodat ik niet hoef te lopen.

Dinsdag heb ik een groeiecho, woensdag moet ik met Fons naar het consternatiebureau en tussendoor ga ik lekker veel tijd doorbrengen met de familie. Aankomend weekend is het alweer Pasen en ook daarvoor staat er al van alles in de agenda. Druk, maar wel heel leuk.

Wat heb jij op de planning? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten