Mijn week #5

Oeps, er ging zomaar een week voorbij waarin ik behalve het week overzicht maar één artikel online zette. Ik merk dat ik deze week heel erg bezig ben met het zwanger zijn en het overleven met bekkenpijn. Dat klinkt heel heftig en stiekem voelt dat soms ook wel zo. Ik voel me, hormonaal als ik ben, heel erg beperkt. Maar goed: gelukkig heb ik Fons nog en zorgt hij ervoor dat ik tóch de deur uit ga en tóch leuke dingen doe. Heerlijk, zo’n kleintje om me heen.

Maandag

Maandag verwonderde ik me over mijn pens die nu ook in stabiele zijligging goed zichtbaar is. Wat is het toch bijzonder om weer zwanger te mogen zijn. Het valt me zwaar, dat hele zwanger zijn, maar ik ben echt heel blij dat ik het kan en mag meemaken. Noor schopt nu steeds vaker als een malle en dat vind ik zó leuk! Het is heerlijk om negen maanden lang met z’n tweetjes te zijn in plaats van alleen.

’s Middags ging ik met Fons naar mijn vader. Mijn broertje en zusje waren daar ook en gek genoeg was mijn vader er niet toen wij aan kwamen haha. Broertje paste even op Fons zodat ik met zusje wat boodschappen kon doen. Ik kocht bij Kruidvat een piano. Ik had eigenlijk meteen al spijt, maar toen ik Fons’ blije gezicht zag was ik dat weer snel vergeten. Hij vindt hem echt geweldig!

Dinsdag

Dinsdag begon voor mij met een bezoekje aan de verloskundige in het ziekenhuis voor een check. Ik ga daar, tenzij het een belangrijke afspraak is, altijd alleen naartoe. Ik merk dat het met een tweede toch minder bijzonder voelt, die controles. Noor doet het nog steeds hartstikke goed, maar omdat ik me niet heel lekker voel moet ik even bloedprikken.

’s Avonds ga ik met twee vriendinnen lekker uit eten bij La Cubanita in Zwolle. Echt, zó lekker! In Noordwijk zit ook een filiaal, maar daar is het eten veel vetter dan in Zwolle. Kortom: dit smaakte naar meer. Na het eten gaan we naar de film: Fifty Shades Freed. Ik vind die Mr. Grey dus echt woest aantrekkelijk, dus ik vermaak me wel. Verder vind ik de film niet zoveel aan eigenlijk. Wel een toffe auto die Anastasia mag rijden van haar man, haha.

Woensdag

De dag begint met een telefoontje van de gynaecoloog. Mijn ijzer- en calciumgehalte zijn schrikbarend laag, dus ik moet meteen pillen gaan slikken. Het is dus goed dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd.

Ik zeem de ramen terwijl Fons ook gewoon rondloopt. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden, maar ik moet zeggen dat het eigenlijk best goed ging toen ik hem de spons even gaf. Hij was lekker aan het poetsen en vermaakte zich prima.

Ik dacht de buitenkant ook te kunnen doen, maar dat was een béétje dom met een gevoelstemperatuur van -17 graden Celsius haha. Verder bleven Fons en ik lekker binnen, want man man man, wat koud! Niet te doen!

Donderdag

Donderdag was weer een binnendagje, want het werd er qua temperatuur niet beter op. Ben jij ook zo klaar met die winter?

De postbode kwam ’s middags mijn nieuwe draagzak brengen, de Ergobaby Adapt Cool Air Mesh. Een hele mond vol voor een draagzak waarin Noor lekker koel blijft en waarin ze vanaf dat ze 7 pond weegt in kan. Ik kan niet wachten!

’s Avonds maakte ik zelf kipnuggets met panko. Verrukkelijk waren ze en dat vond Fons ook! We hebben er samen van gesmuld.

Vrijdag

Vrijdag waren Fons en ik allebei chagrijnig. Hij werd huilend wakker en ik had veel bekkenpijn, dus in de ochtend deden we het rustig aan met een tekenfilmpje op de bank.

’s Middags ging ik naar mijn vader om te werken, maar van werken kwam het niet. Ik ging even met mijn broertje naar Blokker met het idee om een douchekrukje te kopen omdat ik niet meer zo lang kan staan, maar die hadden ze helaas niet. Daarna plofte ik bij mijn vader op de bank om even te dutten en om me in de watten te laten leggen. Ik heb de laptop bijna niet aangeraakt en dat komt echt nooit voor als ik daar ben. Normaal raak ik de bank niet aan en zit ik alleen maar aan de eettafel te werken, maar dit was ook wel eens heel erg fijn. Even opladen is soms kennelijk ook echt even nodig.

Zaterdag

Weekend! Eindelijk! Fons was al om 5 uur wakker, maar ik heb het nog even weten te rekken voordat ik om 5.45 uur met hem beneden zat. Pffff, wat vroeg! Toen mijn man naar beneden kwam vertrok ik weer richting bed, want ik wilde graag mijn boek uitlezen: Voor mij van Jojo Moyes. Wat een prachtig boek is dat! Ik heb er heel hard om moeten lachen en ook heel erg hard om moeten huilen. Ik hou van Jojo Moyes en haar boeken weten me altijd enorm te raken. Ik baal gewoon dat het boek uit is.

’s Middags kreeg ik het op mijn heupen. Ik wilde alle babykleertjes van Fons uitzoeken zodat ik weet wat ik nog moet kopen voor Noor. Ik heb alles wat ik nu heb in een Excel sheetje gezet wat ik makkelijk aan kan vullen als ik weer nieuwe spullen koop. We zijn nog niet bezig met de babykamer en hebben dus ook nog geen commode of kast, dus op deze manier blijft het overzichtelijk.

Ik kwam ook Fons’ kleertjes in maat 44 tegen. Ik hoop ze niet meer nodig te hebben voor Noor, maar ze zitten voor nu in ieder geval in een aparte tas in een plastic doos zodat ze makkelijk te pakken zijn voor het geval Noor ook te vroeg komt.

Zondag

Fons is alweer vroeg wakker. Booooeeehooooeee! Omdat mijn man de hele week zo lief is geweest om me te laten liggen ’s ochtends ga ik er weer uit. Met een lekkere mok koffie, een boterham en een appeltje voor Fons en Juf Roos op de radio worden Fons en ik langzaamaan wakker.

Ik bestel alvast een zomerjas voor Fons bij Zara. Omdat het gratis verzenden is vanaf €50 bestel ik er ook nog een skinny jeans voor hem bij en voor Noor sokjes en een jurkje. Tsja, je moet toch wat hè? 🙂 Later die dag koop ik ook alvast nieuwe laarsjes van Bergstein. Ein-de-lijk zijn de gele in zijn maat op voorraad bij Ziengs, dus ik sla meteen mijn slag.

Mijn man heeft die ochtend en middag een date met zijn ouders in Zwolle. Ze gaan naar een concert en daarna naar een museum, dus ik ben alleen met Fons. Om 10.30 uur staat de pasta met verse saus te pruttelen en een uurtje later staat er ook een bananencake in de oven. Ik voel me bijna een echte huisvrouw haha.

’s Middags gaan Fons en ik even voetballen in de tuin. Nou ja, ik gooi de bal weg en hij rent er achteraan. Het is verrukkelijk weer en ik ben gewoon zonder jas aan het genieten van de zon. Echt, die lente moet nu gaan komen hoor! Ik ben er aan toe! Koosje ging trouwens ook voor het eerst naar buiten. Ze is nogal irritant en ik hoop dat ze door naar buiten te gaan wat energie kwijt raakt. Ze durfde trouwens niet verder dan dit hoor haha. Het is een proces dus, zullen we maar zeggen.

’s Avonds aten we de pasta, deed mijn man Fons in bad en keken we Scandal en Homeland, twee van onze favoriete series. Halverwege Homeland viel ik in slaap en toen ik wakker werd ben ik maar meteen naar bed gegaan haha.

Op naar een nieuwe week! Deze week ga ik met een vriendin en haar zoon naar een persvoorstelling van DuckTales, komt er voor het eerst een thuiskapper voor Fons’ manen en ga ik vrijdag uit eten met mijn familie. Nu al zin in!

Wat ga jij doen deze week?

Reactie op “Mijn week #5

  1. Ik vond de 3e film van Mr Grey ook niet veel aan maar Mr Grey zelf maakt een hoop goed 😉 Wat een lekkerding.
    Ik vind La Cubanita dus ook niks. Veelste vet dat ook mijn maagje er niet tegen kan.
    Heb je ook het vervolg liggen van Na mij? Ook zo geweldig. Echt een aanrader.
    En ja ik ben ook vet klaar met deze winter. Helemaal klaar.
    Deze week nog even knallen en dan volgende week heerlijk naar de zon. Dus deze week alles voorbereiden…..we gaan naar Valencia naar de Fiesta de Fellas. Logeren bij kennissen en genieten van het feest een hoop zo erg een beetje zon. Fijne week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten