Mijn week #16

Goedemorgen! Afgelopen week heb ik mijn weekverslag zonder hoog overleg met jullie overgeslagen. Ik had er zondag geen puf meer voor en achteraf gezien maakt ik wel héél erg weinig foto’s. Nu maak ik ook niet meer zoveel mee natuurlijk. Ik zit voornamelijk lekker thuis met mijn mannen te broeden op onze dochter en zus. Moet ook gebeuren, toch? Kijk mee naar wat ik afgelopen week mee maakte.

Maandag

Tweede Pinksterdag! Heerlijk, zo’n extra lang weekend. Fons en ik starten weer eens samen de dag. De afgelopen weken ging mijn man steeds met Fons uit bed zodra hij wakker werd, maar ik vond het wel weer eens tijd worden dat hij lekker bleef liggen. Fons en ik keken samen Woezel & Pip in het theater. Ik moest dus echt helemaal niks hebben van Woezel & Pip toen ik zwanger was van Fons. Gruwelijk vond ik het. Maar eenmaal gebaard vind ik ze stiekem toch wel leuk. De verhaaltjes zijn schattig en de liedjes heel zoet. Alles beter dan Bumba of Peppa Big haha.

Later op de dag vinden we het tijd om de babyset van de Stokke Tripp Trapp te verwijderen. Fons klimt er steeds uit of wil er juist zelf in klimmen en dat gaat vaak mis. Dus nu mag hij, grote vent die hij is, lekker zelf opstappen en er weer af klimmen. Het zorgt nog wel voor wat onrust tijdens het eten omdat meneer meteen bedacht heeft dat het best leuk is om rond te rennen in plaats van aan tafel te zitten, maar so far so good. Hij is in ieder geval niet meer gevallen of bijna gevallen haha.

Later op de dag komt mijn schoonmoeder langs. Ze neemt eten mee (halleluja voor mensen die eten mee brengen!) en werkt samen met mijn man in de tuin. Fijn.

Dinsdag

Mijn zusje leerde Fons dat het leuk is om met je handen op de rug geconcentreerd rond te lopen. Dat doen ze namelijk vaak samen in de tuin. Beetje plantjes kijken, grassprietjes nader bestuderen en kletsen met elkaar. Heel schattig en Fons doet het nu ook vaak binnen. Vind ik schattig.

We stickeren wat af vandaag. Ik voel me niet zo lekker en blijf binnen met Fons, dus er moet wat entertainment aan te pas komen. Stickers plakken is een leuk werkje en houdt hem zoet. Ik kreeg deze met Pasen bij Blokker. Het maakt hem allemaal niks uit wat er op de stickers staat natuurlijk, als ze maar plakken!

Mijn klossen komen binnen! De vorige keer heb ik ze niet eens besteld en ook niet nodig gehad, maar nu vind ik dat ik ze maar alvast in huis moet hebben. Binnenkort gaan we ons bed hoog zetten en onze co-sleeper van Chicco installeren. Dan wordt het wel heel echt, vind je ook niet? Ik heb er zin in!

Na Fons’ slaapje rijden we naar mijn vader. Fons blijft een nachtje logeren. Hij heeft het daar altijd enorm naar zijn zin, dus we laten hem met een gerust hart achter. Ik vind loslaten nog steeds lastig hoor, maar mijn vader heeft zelf zes kinderen groot gebracht, dus dat ene kleinkind kan hij wel aan haha.

Woensdag

Eén van de redenen om Fons weg te brengen is omdat we vandaag twee ziekenhuisafspraken hebben. Helaas komt de eerste afspraak niet opdagen en zit ik een uur met heel veel pijn op die stomme houten stoeltjes te wachten voor niks. Beetje jammer en het maakt me heel kwaad en verdrietig. Gelukkig ging de afspraak daarna heel goed. We hadden een groeiecho van Noor, de laatste van deze zwangerschap. Noor groeit goed, helemaal volgens haar eigen curve.

Mooi detail is dat ik vandaag 34+6 weken zwanger ben. Op deze dag beviel ik van Fons, die was toen 2519 gram. Noor wordt geschat op 2413 gram. Een onsje lichter dus. Ik ben benieuwd wat haar uiteindelijke gewicht zal zijn.

Na het ziekenhuis rijden we naar mijn vader en is het bedtijd voor Fons. Hij slaapt nog lekker daar terwijl ik op de bank hang en mijn man werkt. Als Fons wakker is maak ik nog even wat foto’s van onze mooie Maxi-Cosi Adorra. Fons vindt het, nadat ik hem stiekem omkocht met een auto en een stukje appel, hilarisch in de wagen.

Donderdag

Vandaag is voor mij een emotioneel beladen dag. Ik ben de hele dag bezig met het feit dat ik nu langer dan ooit zwanger ben. Denken aan de vroeggeboorte van Fons doe ik niet eens zo heel vaak meer, maar nu komen alle zorgen die we toen hadden boven drijven. Ik moet er niet aan denken om weer een baby op de IC te hebben en hoop maar dat Noor besluit lekker te blijven zitten tot een veilige termijn. Mijn man haalt een gebakje om te vieren dat ik nu al zo lang zwanger ben 🙂

Fons heeft bedacht dat hij zijn bakje best over zijn mond en neus kan doen terwijl hij een tekenfilmpje kijkt. Tuurlijk vriend, kan allemaal.

Ik babyfabriek ondertussen lekker door op de bank. Make-uploos wel, want ik heb de laatste dagen totaal geen zin om me mooi te maken. Het geeft ook wel een beetje weer hoe ik me voel: belabberd. Mijn voeten voelen zich ook belabberd. Ik houd opeens heel veel vocht vast. Eigen schuld trouwens, want ik zat even twee uurtjes achter de computer te schrijven en dat had ik niet moeten doen.

Vrijdag

We beginnen de dag met koffie drinken. Ik geef Fons regelmatig een eigen bekertje met melkschuim, maar het blijft toch het allerfijnst om het gewoon te stelen van je moeder haha. Ik kan het hem ook niet kwalijk nemen en eigenlijk vind ik het wel gezellig.

’s Middags lig ik op de bank als er op de deur geklopt wordt. Ik wist dat mijn broer zou komen, maar die loopt altijd meteen via de achterdeur naar binnen zodat ik niet onnodig op hoef te staan. Lichtelijk chagrijnig sta ik op en kijk door het raam naar buiten. Staat daar opeens mijn schoonzus uit Indonesië naar me te zwaaien! VERRASSING! Ik wist dus helemaal niet dat ze in Nederland was, dus ik was ontzettend verrast en heel erg blij. Het is zo’n lieverd en ik vind het ontzettend tof dat ze de geboorte van Noor gaat mee maken. Ze blijft namelijk een aantal weken, dus als het goed is kan ze meteen met haar nieuwe nichtje knuffelen. Leuk!

Zaterdag

We zetten de watertafel van Little Tikes, waar ik gisteren al over schreef, in elkaar. Nou ja ‘we’… Mijn man doet het, met een beetje hulp van Fons. Fons vindt het ding fantastisch en wil met niks anders meer spelen. Hij is de rest van de dag buiten. Zeiknat, gierend van het lachen en in uitgelaten stemming. Heerlijk, zo’n blij kind wat zichzelf zo goed kan vermaken.

Verder doen we weinig. Ik heb afgelopen nacht wat weeën gehad en voel me niet heel fijn. Mijn man daarentegen werkt zich een slag in de rondte. Hij ruimt de schuur op, brengt allemaal oude meuk naar de stort, doet een wasje en ga zo maar door. Held hoor, die man van mij.

Zondag

We gaan ’s ochtends weer naar opa. Gisteren was Fons’ tante jarig en aangezien ik me niet goed genoeg voelde om een taartje te gaan eten gaan we het vandaag goed maken. Fons ziet onderweg een trein en is helemaal gelukkig haha.

Het is nog steeds heel warm, dus ik blijf het grootste gedeelte van de dag binnen. Mijn man heeft de ventilator naast mijn oververhitte bakkes neergezet en ik heb een ijskoffie voor ons twee gemaakt. Zó lekker! Die van mij is cafeïnevrij trouwens, dus ik kan ze naar hartenlust drinken. Ik geloof dat ik een nieuwe verslaving heb hoor! Ik zet koffie, doe er een heel klein beetje suiker bij (anders vind ik koffie sowieso niet te zuipen haha), driekwart van het glas vul ik met ijs en doe daar een flinke schuit melk bij. Heerlijk, echt!

Na het eten (we aten de roerbakpasta bolognese van Geertje, het recept vind je hier) halen we deze lekkere vriend uit de diepvries. Ik ben gek op ijs, maar wil mezelf niet tonnetje rond vreten, dus dit is een fijne middenweg. Ik at maar een paar hapjes trouwens en Fons genoot er ook van.

’s Avonds koelt het lekker af en zitten mijn man en ik nog even in de tuin voordat ik me weer richting bank begeef. Opeens bedenk ik me dat ik dit artikel nog af moet schrijven en aangezien het al na 22.00 uur is is dat ietsje te laat. Ik ga dus nu maar gauw mijn nest in haha. Kijken of ik ook vannacht die baby weer binnen weet te houden!

Heb een heerlijke week, jullie! Staat er nog iets leuks op de planning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten