Mijn week #14

Wat was het fantastisch weer afgelopen week. Fons en ik hebben enorm genoten van onze fijne tuin. Even ter vergelijking: in Noordwijk hadden we een tuin van formaat postzegel én hadden we geen gras, dus deze ruimte tuin voorzien van een flinke hoeveelheid gras is voor ons allemaal veel fijner 🙂 Kijk mee naar mijn week. Of eigenlijk: onze week!

Maandag

De week begint heel fijn. Mijn zusje stelde voor een nachtje op Fons te passen (samen met mijn vader en broer), dus we brengen Fons aan het einde van de ochtend naar ze toe. Als hij op bed ligt vertrekken we richting een meubelboulevard en IKEA. We zijn op zoek naar banken voor ons nieuwe huis, maar we slagen helaas niet. Nou ja, we hebben ook nog even.

Mijn man scheurt me rond met de rolstoel. Het is even wennen voor me, maar wat ben ik gelukkig met dat ding! Opeens kan ik weer af en toe naar de winkel en de deur uit, wat fijn!

’s Avonds gaan we uit eten bij Woody’s House in Steenwijk. Het is een Canadees restaurant met een hele fijne kaart en we genieten van ons eten en elkaars gezelschap. Fijn om weer eens samen uit eten te kunnen.

Dinsdag

We slapen uit, voor zover dat nog lukt haha. Ik was van plan de hele dag op bed te liggen, maar dat lukt me dus écht niet.

 

Ik nam een paar maanden geleden van Joyce haar borstkolf over, de Medela Freestyle. Ik had nog niet in de tas gekeken en vond het wel tijd worden om eens te inventariseren wat ik allemaal heb en of ik nog eventueel wat moet kopen. Ik kwam tot de conclusie dat ik méér dan genoeg heb haha. Joyce zei al dat ze al haar borstkolfspullen in de tas had gedaan en daar is geen woord van gelogen. Zelf heb ik ook nog borstschilden en melkflesjes uit mijn tijd in het ziekenhuis overgehouden, dus al met al heb ik meer dan genoeg.

’s Middags ga ik lunchen met mijn man. We gaan graag naar Theehuis ’t Hunebed in Havelte. Dikke vette aanrader ook voor mensen met kinderen, want als je uitgegeten bent kunnen de kinderen lekker spelen in de enorme speeltuin achter het theehuis.

Na Fons’ slaapje wordt hij thuisgebracht door mijn zusje. Hij heeft ons geen moment gemist volgens mij, want als ik naar de auto loop zwaait hij naar me terwijl hij ‘doei’ zegt. Oké dan, haha. Ik ben wel heel blij dat hij zich zo thuis voelt bij mijn familie!

Woensdag

 

 

Vandaag ga ik met mijn zusje op pad. Ze neemt me in de rolstoel mee naar de meubelboulevard in Zwolle. Daar gaan we ook nog even op zoek naar banken en ik zie een prachtige bank bij Montel (deze gele, maar dan in een grijstint) die wel een tikkeltje duur is. Daar worden dus nog even wat nachtjes over geslapen haha. Man, wat kost een nieuwe bank veel geld! We willen er trouwens twee en ook nog eens twee hele grote ivm de grootte van onze nieuwe woonkamer, maar dan moet je wel 3 maanden brood met pindakaas eten haha.

 

We rollen meteen even bij Prénatal naar binnen. Daar komen we de Maxi-Cosi Adorra tegen. Die wagen krijg ik van Maxi-Cosi om te testen en nu ik hem in het echt zie ben ik weer een beetje extra verliefd. Wat is dat een mooi ding zeg! Ik zie Noor er al in liggen, heerlijk!

Bij Prénatal slaag ik niet helemaal, dus we rijden nog even langs Babyplanet. Daar vind ik een vestje en mutsje voor het geboortepakje van Noor en koop ik ook nog een prachtige wiegdeken van Koeka. Met een voldaan gevoel komen we thuis en bestellen we bij Argentino Tango, ook zo’n Steenwijkse favoriet van ons.

Donderdag

 

Zo’n beetje het laatste wat ik nog wilde kopen voor Noor waren hydrofiele doeken van Aden + Anais. Veel te duur (hier lees je het artikel wat ik er al eens over schreef), maar elke euro waard. Ik viel voor de kleurige XXL doeken en drie kleintjes. Van de donkerblauwe is ook een dekenvariant waar ik mijn oog op heb laten vallen, maar ik denk dat ik die maar voor mijn verjaardag moet vragen ofzo. Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe hydrofiele doeken. Van de grote roze doeken zit de tweede van links al in de vluchttas! Ik kocht ze trouwens bij Villa Uk, want voor zover ik kon zien hebben zij het grootste online assortiment van Aden + Anais.

 

Sinds ik zelf geen boodschappen meer doe hebben we weinig lekkers in huis. Op zich heel goed natuurlijk, maar ik had zo’n enorme trek in iets lekkers! Dus bakte ik een cake! Mijn man, zijn collega en Fons vonden dat helemaal niet erg. We hebben er heerlijk van gegeten.

 

Ik moet altijd zo lachen om Fons en zijn zonnebril. Hij vindt het volgens mij maar raar dat de wereld donkerder wordt als hij hem op zet.

Vrijdag

 

Vrijdag komt Fons’ nieuwe UV-pakje binnen. Met zijn rode haar wil ik hem extra goed beschermen, dus dit komt echt heel goed van pas. Wat fijn dat die dingen bestaan!

 

Verder is het verrukkelijk weer, dus we spelen veel in de tuin.

 

’s Avonds komt een vriendin uit het wilde Westen langs. Zó leuk en lief dat ze de moeite nam om vanuit Leiden naar Steenwijk te komen met de trein. Omdat ik zo gek ben op het eten van Woody’s House gaan we daar wederom eten. En jawel: het is wéér verrukkelijk.

Klokslag 20.00 uur is het hele restaurant stil. Bijzonder om zo mee te maken.

Zaterdag

 

Ik begin de dag met een bakje koffie bij mijn vader. Het is ’s ochtends al verrukkelijk weer, dus we zitten in de tuin.

 

’s Middags komt de autostoel voor Noor binnen, de Maxi-Cosi Pebble Plus met ISOFIX. Deze kocht ik in dezelfde kleur als de wagen die ik krijg, Nomad Black. Zo hebben we straks bijpassende spullen. Niet dat ik Noor langer dan nodig is ga vervoeren in het autostoeltje trouwens hoor, want dat is helemaal niet goed voor die kleintjes. Ik vind het alleen wel zo leuk om alles matchend te hebben. Kleine autist die ik ben haha.

 

Mijn man wil na Fons’ slaapje graag naar de zorgboerderij bij ons om de hoek. Ik ben te koppig om in de rolstoel te gaan zitten, dus loop ik veel te ver, maar het is wel heel leuk. We kijken bij de koeien, kalfjes, ezels en varkens. Fons heeft het enorm naar zijn zin en we sluiten af met wat te drinken. Fijn om weer eens met z’n drietjes wat te kunnen doen.

 

De rest van de dag lig ik met een rommelende buik en bekkenpijn op de bank. Tussendoor wil ik persé de vluchttas in orde maken, dus dat doe ik dan ook maar grotendeels. Mijn badjas en slippers moeten er nog in. Oh, en wat snacks, opladers en een camera. Verder is alles in orde. Fijn om ook dat af te kunnen strepen.

Zondag

We doen vandaag niet veel. We ruimen wat op in huis, ik doe nog een babywasje en mijn man probeert het autostoeltje te installeren. Dat laatste lukt niet, want we moeten kennelijk nog wat materiaal kopen om de 2way base van Maxi-Cosi te kunnen installeren. Oeps, dat wisten we niet. Nou ja, het is in ieder geval al besteld, dus deze week kunnen we ook dat van onze to-do lijst afstrepen.

 

’s Middags doen we water in een helft van de zandbak zodat Fons lekker kan spelen.

Tussendoor wordt onze oude Maxi-Cosi met prachtige hoes van Ukje opgehaald door een collega van mijn zus. Ze neemt chocola en bloemen mee als bedankje. Kijk, daar hou ik nou van haha. De chocola ligt al aangebroken in de koelkast, de tulpen staan prachtig op de piano.

 

’s Avonds fikt mijn man het hout op wat al maanden in de tuin ligt. Ik vroeg aan hem of hij het naar de stort wilde brengen, maar de pyromaan in hem vond het leuker om het gewoon in de vuurkorf te doen. Jammer dat we geen marshmallows meer hadden haha.

Aankomende week wordt weer wat drukker, maar voor de normale mens nog steeds lekker rustig haha. Vandaag ga ik naar het ziekenhuis en vanmiddag moet ik naar de tandarts omdat mijn kroon vanmorgen afbrak. Verder komt er nog een vriendin langs en hebben we een kennismakingsgesprek met de dames van de geboortefotografie.

Geniet van jullie week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten