Mijn week #12

Afgelopen week was een week van pieken en dalen, maar hij begon gelukkig met een enorme piek. De piek der pieken.

Maandag

We begonnen de dag met een wasje buiten aan de waslijn. Heerlijk dat dat weer kan! Ik vind niks lekkerder dan kleding aantrekken wat buiten heeft kunnen drogen. Oh ik lieg: slapen onder buiten gedroogd beddengoed is nóg fijner haha.

Aan het einde van de dag gaan we een huis bezichtigen. Wat een fantastisch huis is dat! We zijn verliefd.

Dinsdag

Dinsdag beginnen we met het bieden op ons droomhuis. Stalen zenuwen heb je daarvoor nodig zeg en laat ik die nu nét niet hebben haha. Aan het einde van de ochtend horen we dat het huis van ons is. YES!

’s Middags komen mijn vader en broers taart eten om het te vieren. We zitten lekker buiten in de zon en genieten van het vooruitzicht dat ons droomhuis van ons gaat zijn.

Mijn vader is meteen zo lief geweest om de familiewieg mee te nemen voor Noor. We dumpen hem even op de stoel, maar inmiddels staat hij op de babykamer. De bekleding is nog gemaakt door mijn moeder. Zo is ze er toch nog een beetje bij…

Fons blijft maar graven in de tuin, dus ik stuur mijn man op pad voor een zandbak. Missie geslaagd hoor en hij valt enorm in de smaak bij de dreumes. Hij wil er eigenlijk niet meer uit en normaal eten is er ook niet bij. Note to self: voortaan tof speelgoed bewaren voor ná het eten haha.

Woensdag

Zandbaktijd! Aaawyeah, Fons’ nieuwe favoriet hoor. Ik vind het zo leuk om hem lekker te zien spelen.

Er komen kookboeken voor kinderen binnen van Helena Welvaert.. Ik heb er eentje voor Fons et moi en de overige drie mag ik weg geven middels een winactie. Wil je kans maken op één exemplaar? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee doet. Mee doen kan tot volgende week maandag.

We lunchen lekker buiten. Eigenlijk eet ik liever vette meuk zoals eieren met bacon, tosti’s, croissantjes met kaas en donuts, maar voor mijn lichaam is het beter om af en toe sla te eten. Daar komt nog bij dat het bijna over datum was, dus dit was een goede gelegenheid om even wat gezonds te eten.

Fons eet ’s avonds banaan-ei pannenkoeken. Ik had geen zin in ‘ikhoefdiegroentennietmama’-drama, dus dan maar even iets wat hij sowieso lekker vindt.

Donderdag

Koffie in een prachtig borrelglas waarvoor je nu kunt sparen bij de Appie. Ik vind deze glazen echt zó mooi en zou er wel 6 in totaal willen. Ik doe alleen geen boodschappen meer bij de Appie, dus mocht iemand nog zegels over hebben…. Denk aan mij alsjeblieft!

Verder is het best een rotdag. Ik barst van de bekkenpijn, krijg ruzie met een UPS bezorger nadat hij zonder excuses te maken mijn telefoon op de stoep laat vallen, lig met harde buiken op de bank en zak steeds door mijn benen. Ellendig.

Gelukkig is Fons de vrolijke noot van deze dag. Het hele bekken- en telefoondrama houdt me nog wel even bezig en ik ga onrustig slapen.

Vrijdag

Vrijdagmorgen ga ik met Fons koffie drinken bij mijn broer. Ik was éven vergeten dat de koning in Frederiksoord langs kwam, dus we stonden eventjes in de file.

’s Middags ging ik naar mijn grootste vriend: de tandarts. Ik heb dus een best hardnekkige tandartsangst en deze beste man gaf me geen geruststellend gevoel. Dat was dus eens en nooit weer bij hem. Gelukkig is mijn andere tandarts wel heel fijn (voor zover ik dat kon beoordelen na één bezoekje), dus daar ga ik voortaan maar naartoe.

Zaterdag

Shoppen in Duitsland, samen met mijn broers. Zij gaan met z’n tweetjes naar Kaufland en later gaan we met z’n drieën naar DM. Ze helpen met met alle boodschappen in het karretje doen en op de band leggen, dus ik hoef alleen maar aan te wijzen wat ik wil hebben haha. Fijn hoor, familie die me zo goed helpt. Het is een bliksembezoekje en nadat we nog even lekkere broodjes hebben gekocht bij Edeka (een supermarkt die naast DM zit in dit geval) brengen ze me weer naar Steenwijk. Fijn en productief geshopt vandaag!

’s Middags komt er wat documentatie binnen van de KraamZus, onze kraamorganisatie. We krijgen er ook een mooie badstof wikkeldoek voor Noor bij, heel fijn. Het wordt nu wel heel echt allemaal hoor!

’s Avonds ga ik uit eten met mijn familie om de verjaardag van mijn moeder te vieren. Het blijft stom, een verjaardag vieren zonder de jarige.

Mijn schoonzus neemt de deken mee die ze voor Noor maakte. Met hartjes en in een prachtige tint roze. Ik ben er ontzettend gelukkig mee en ik ben jaloers op haar breiskills!

Zondag

Zondagochtend deden we heerlijk rustig aan. Fons was wat later wakker (rond half 8, dat is voor hem laat), dus we gingen uitgebreid ontbijten met z’n drietjes. Daarna was het tijd voor het huishouden, het draaien van een babywasje en het opruimen van troep.

In de middag kwam mijn vader langs om op Fons te passen. Wij gingen namelijk naar de verkopers van ons huis om het koopcontract te tekenen. Het voelde meteen weer zó goed om door het huis te lopen en om in de tuin een kopje thee te drinken! We deden nog even een rondje om wat dingen op te meten, kregen nog wat uitleg over verschillende dingen en sloten af met taart. Wat een heerlijkheid! We voelen ons zó gelukkig met dit huis en de lieve verkopers, echt heel fijn.

Toen we thuis kwamen kwamen al snel onze vriendinnen met hun zoontjes. Hartstikke gezellig! En het mooiste: ze brachten een overheerlijke lasagne voor ons mee. Had ik al gezegd dat ik hou van mensen die eten voor me mee nemen? Niet? Dan zeg ik het nu haha. Fons en hun jongste (die is inmiddels vier en gék op kleine kinderen) hebben heerlijk in de tuin gespeeld, heel leuk om te zien.

Aankomende week wordt wat rustiger. Het enige echt belangrijke wat op de planning staat is een groeiecho van Noor. Ik ben benieuwd hoe het nu staat met haar groei!

Ik wens jullie een ontzettend fijne week en hoop dat jullie allemaal toffe plannen hebben.

12 reacties op “Mijn week #12

 1. Wat een toffe week! Van harte gefeliciteerd met de aankoop van jullie huis ❤️

  Ik maak graag een kans op dat kookboek. Hier heb ik twee kookgekken in spé rondlopen die graag mama meehelpen. Hoe tof zou het zijn als zij hun eigen kookboek zouden hebben?

 2. Wat een leuke week hebben jullie gehad van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning

  Ik waag graag een kansje voor het kook boek zo dat me zoon van 6 jaar ook een eigen kookboek heeft en dat die lekker kan bakken enzo hij helpt mij erg graag als we wat bakken en hoe leuk is het als die een eigen boek heeft om zelf dingen uit te maken 😁

 3. Oh, ik zou dat kookboek heel graag winnen, want: Mijn kind bakt graag! 🙂

  Mijn jeugdherinnering van oneindig vaak (helpen met) lekkere dingen bakken geef ik graag door aan mijn zoon. En hij bakt ook al lekkere dingen met zijn Oma. Misschien is het nog wel het leukst om het boek dan maar aan haar geven 🙂

 4. Mooi die wieg! En dat dekentje is ook al zo schattig! Vind dat zo knap gedaan. Gefeliciteerd met jullie huis. Gaan jullie nog voor de geboorte verhuizen? Ik doe graag mee met de winactie voor mijn oudste van vier. Hij is erg bezig met recepten. Vorige week : mama, ik heb een recept met twee stappen. Stap 1 pak druiven, stap 2 doe ze in de oven. En dan heb je rozijnen!

 5. Dikke vinger voor die UPS bezorger! Idioot. Die zandbak is hier ook een hit! Momenteel zit Faasje er heerlijk in te spelen, heb daarnet samen met hem 50x de laadwagen vol zand gegooid en weer leeg. ‘Nog???’ Ja hoor, gaan we weer. Hahaha. En we doen natuurlijk mee met de win-actie! Dat boek lijkt me te gek!

 6. Super gaaf van jullie huis! En mijn zoontje kan ook niet wachten op een zandbak. Voorlopig hebben we tijdelijk een hele grote ( tuin verbouwing hihi). We doen graag mee voor het boek, dat mijn zoontje maar net zoveel van bakken mag gaan houden als ik!

 7. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Veel inricht, kijk – en koopplezier 😊

  Ook ik waag graag een kansje voor het bakboek.

 8. Wauw. een nieuwe woning, tof! Gefeliciteerd.
  Kyra is ook gek op de zandbak en zo’n watertafel. Beetje jammer dat t nu eigenlijk weer te koud is buiten:(.
  Ik waag natuurlijk ook ‘n kansje op het bakboek! Hopelijk word Kyra dan net zo’n bak-fanaat als ik 🙂

 9. Jeej, droomhuis gekocht, gefeliciteerd! Mocht je nog borrelzegels nodig hebben, spiek ik even of ik er nog heb. Ik spaar ze zelf niet maar neem ze wel altijd mee voor anderen haha!
  Het boekje lijkt me erg leuk om samen met onze kleine foodie / boekenwurm te gaan gebruiken, ik waag dus graag een gokje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten