De mijlpaal der mijlpalen: 40 weken zwanger

Vandaag ben ik precies 40 weken zwanger. Nooit van mijn leven had ik gedacht 40 weken zwanger te zijn en nu is het gewoon al zo ver. Echt, de mijlpaal der mijlpalen is dit hoor. Natuurlijk weet ik dat het héél normaal is om 40 weken zwanger te zijn, maar ik had het gewoon niet in mijn hoofd toen ik in oktober die positieve test in handen had.

Olifantendracht

Stiekem voelt dit wel een beetje als een olifantendracht hoor. Fons was op de uitgerekende dag al vijf weken en één dag oud en nu zit Noor gewoon nog lekker in mijn buik. Elke dag langer dan de termijn waarop ik van Fons beviel voelt drie keer langer aan. Dat ik nu ruim vijf weken verder ben is dus soms echt een beproeving. Heel vaak denk ik: DIE BABY MOET ER UIT! NU! Maar ja, kennelijk zit ze gewoon nog lekker. En dat mag natuurlijk ook, want wat is nu fijner dan een volgroeide baby? Mijn man en ik zijn zo gelukkig dat we al die zorgen rondom de premature geboorte van Fons nu over mogen slaan!

‘Is ze er al?’

Ik denk dat ik wel 20 keer per dag deze vraag gesteld krijg. Nee jongens, ze is er nog niet. Ik wil ook graag dat ze komt en snel ook en je hoort het vanzelf als ze er wel is haha. Ik vind al die belangstelling superlief trouwens hoor, laat ik dat voorop stellen. Ik hoop dat ik niemand van de inner circle vergeet in te lichten voordat ik het op social media slinger haha. Dat zelf bekend maken op social media is ook wel een dingetje trouwens. Met Fons feliciteerde iemand me via Facebook voordat ik het zelf überhaupt gepost had. Diegene poste het in blijdschap trouwens, niet om me te sarren, maar ik wist niet hoe gauw ik het weer moest verwijderen! Ik wil het dus zelf bekend maken, dus mocht je dit lezen en tot mijn vrienden behoren: ik post het graag zelf op social media. 🙂

Hoe ik me voel

Lichamelijk gezien gaat het wel. Ja, ik heb last van mijn bekken en slaap slecht, maar dat is te overzien. Psychisch gezien heb ik het wat lastiger. Door de voorweeën denk ik bij elk krampje dat we meteen het ziekenhuis moeten bellen en gaan mijn gedachten naar de bevalling en onze eerste ontmoeting met Noor. En steeds weer voel ik die enorme teleurstelling als de krampen niet doorzetten. Als het na een uur of twee weer afzakt ben ik in staat om uit frustratie heel hard te gaan huilen en dat doe ik dus ook regelmatig. Ik wil gewoon dat ze geboren wordt. Ik wil geen voorweeën meer. Ik wil echte weeën.

Dat psychische aspect vind ik lastig en heb ik gedurende deze zwangerschap sowieso heel lastig gevonden. Geen roze wolk hier hoor, maar zorgen om Noor, extra verdriet om mijn overleden moeder, paniek om een eventuele vroeggeboorte. Zorgeloos genieten? Nope, dat heb ik niet gedaan. Jammer, maar zo is het nu eenmaal.

Hoe zal Fons reageren?

Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe Fons zal reageren op zijn zusje. Hij zegt wel vaak ‘baby’ tegen mijn buik en aait me dan liefkozend, maar of hij het snapt? Ik weet het niet. We zullen het allemaal wel zien als Noor er is en als hij door heeft dat ze ook niet meer weg gaat. Voor nu kan ik me helemaal geen voorstelling maken van hoe het zal zijn met twee kinderen en ik droom regelmatig weg bij schattige tafereeltjes met een spelende broer en zus, maar over een jaar zal het vast om een ruziemakende broer en zus gaan haha.

Oh ja, vandaag zijn mijn man en ik ook nog eens acht jaar getrouwd. Wat zou het mooi zijn als ze vandaag komt, hè? Ik ben zelf ook op de uitgerekende dag geboren, dus het zou een mooie voortzetting van een traditie zijn haha.

Duimen jullie voor me dat ze snel komt? 🙂

Fijne dag vandaag!

Reactie op “De mijlpaal der mijlpalen: 40 weken zwanger

  1. Toen Tren eindelijk geboren was kwam Bram met mijn ouders naar het ziekenhuis en vroeg mama waar is Dirk nou??? Zo noemde we Tren in mijn buik haha het duurde wel ff voordat t kwartje viel! En ik dacht alleen maar Bram wat ben je huge!!! 😳😳😳 S’morgens was hij nog mijn kleine ventje en s’avonds was ie grote broer en leek hij wel 2 keer zo groot!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten