Een mijlpaal: ik ben 35 weken zwanger

Vandaag bereikte ik een mijlpaal: ik ben 35 weken zwanger. Nu denk je misschien: wat is dat voor een rare mijlpaal? Ik zal het je uitleggen: ik ben nog nooit zo lang zwanger geweest. Dat klinkt wat dramatisch, want dit is pas mijn tweede (bijna) voldragen zwangerschap, maar het is wel een feit. Met Fons beviel ik namelijk met een zwangerschap van 34 weken en 6 dagen.

Prematuur bevallen

Mocht ik nu prematuur bevallen, dan ben ik in ieder geval weer ietsje verder dan met Fons. Een week of twee geleden was er even de angst om te bevallen toen ik opeens weeën kreeg, maar gelukkig is Noor toen veilig in mijn buik blijven zitten.

Tot die weeën had ik wel een lichte angst voor een premature bevalling, maar ik probeerde die angst stelselmatig de kop in te drukken. Dat lukte aardig, maar ik moet zeggen dat de weeën me psychisch een behoorlijke klap hebben gegeven. Ik wil niet zeiken en weet dat er veel vrouwen zijn die het veel erger hebben, maar ik was gewoon even helemaal op. Moegestreden. Mijn zwangerschap nu is op zijn zachtst gezegd pittig te noemen. Ik heb ontzettend veel pijn en heb altijd de in mijn achterhoofd rondhangende angst gehad prematuur te bevallen. Toen die angst werkelijkheid dreigde te worden was ik er even helemaal klaar mee.

Even doorbijten

De dagen na de weeën waren heftig. Mijn man en ik waren geschrokken en de bekkenpijn leek op zijn ergst te zijn. Voor Fons zorgen lukt niet heel goed meer en ik ben meer aangewezen op mijn man. Afhankelijk zijn van een ander vind ik lastig. Dingen aan een ander overlaten ook. Kortom: ik ben te koppig. Gelukkig doet mijn man alles zonder klagen, maar ik vind het voor hem ook gewoon rot dat hij én fulltime moet werken én tussendoor voor mij moet zorgen. Wasjes draaien, stofzuigen, schoonmaken, opruimen, het komt allemaal op hem neer. Vreselijk vind ik dat.

Maar goed, ik moet gewoon even doorbijten. Het kan nu niet heel lang meer duren. Stiekem hoop ik dat Noor besluit ons te willen ontmoeten rond de 38 weken zwangerschap. Dan is ze helemaal af en ik ben er nu wel klaar mee haha. Maar goed: ze kan net zo goed nog vier weken langer blijven zitten. We wachten het af.

Voor nu vier ik deze mijlpaal samen met mijn man, Fons en een lekker taartje. Hoera, ik ben langer dan ooit zwanger! Ik ben blij dat ik nog even lekker kan babyfabrieken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten