Wat ik leuk vind aan bloggen

In 2011 begon ik met bloggen. Schrijven heb ik altijd al fantastisch gevonden en op dat moment had ik een uitlaatklep nodig. Ik zat namelijk thuis met een flinke depressie en moest iets anders gaan doen dan alleen somber voor me uit staren. Beginnen met bloggen is de beste keuze in jaren geweest. Vandaag vertel ik wat ik leuk vind aan bloggen. Want bloggen is gewoon tof!

  • Ik kan met heel de wereld mijn verhalen delen. Ik ouwehoer vaak maar wat in het rond, maar leuk is het wel dat iedereen het kan lezen. Zo leest mijn broer in Indonesië (hoi broer!) altijd mijn blogs en stuurt hij me soms zelfs de spelfouten door haha. Grappig!
  • De interactie met mijn lezers vind ik hartstikke leuk. Ik ben niet altijd heel goed in het beantwoorden van mailtjes en comments, maar als ik er even goed de tijd voor neem heb ik er ook echt plezier in.
  • De steun van lezers en volgers vind ik briljant. Het is alweer ruim twee jaar geleden dat mijn moeder stierf. Via mijn instagramaccount en het blog wat ik destijds had heb ik ontzettend veel steun gekregen. Ongelooflijk! Waar een ander het graag voor zichzelf houdt merkte ik dat het me houvast gaf om veel te delen hierover. Het zorgde ervoor dat ik over mijn verdriet kon praten en zodoende kon beginnen met het verwerken van de dood van mijn moeder. Ik moet zeggen dat ik zelfs meer steun kreeg van mijn online vrienden dan mijn offline vrienden. Dat klinkt niet aardig en ik wil hier ook niet iedere offline vriend mee over één kam scheren, maar het is wel iets wat me is opgevallen. Het is ook lastig trouwens, inschatten hoe verdrietig iemand is en daar op reageren. Zelf kan ik het ook heel lastig vinden om iemand te steunen als ik geen idee heb hoeveel verdriet iemand heeft.
  • Ik kom nog eens ergens! Ik ga niet naar heel veel persevents, maar áls ik ga ben ik super trots dat ik daar mag zijn. Dat het bedrijf mij belangrijk genoeg vindt om uit te nodigen, hoe gaaf is dat?
  • En als we het dan toch over waardering hebben: perspakketjes. Ik vind het ontzettend tof dat ik perspakketjes mag ontvangen en geniet er enorm van dat bedrijven hun producten naar mij sturen.
  • Ik vind het leuk voor later. Zo lees ik nu veel over mijn zwangerschap van Fons en hoe machteloos en gelukkig ik me soms voelde. Dat soort dingen vergeet ik vaak, die gevoelens. Het is fijn om het later nog eens terug te kunnen lezen. Ik zie het als een soort online dagboek en ik hoop dat Fons het later ook leuk vindt om te lezen. Mocht hij het niet leuk vinden, dan haal ik alles weer offline. Zo ben ik dan ook wel weer.

Wat vind jij leuk aan bloggen?

2 reacties op “Wat ik leuk vind aan bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten