Is het raar om je kindje te dragen?

Fons in mijn draagdoek of draagzak dragen, ik vind het echt fantastisch. Het is zo heerlijk om hem dichtbij me te hebben en ook Fons vindt het heel erg fijn. Als hij onrustig is hoef ik hem maar in de draagdoek of Tula te doen en hij is binnen no time rustig. Gisteren gingen we samen boodschappen doen. Hij in veilig en geborgen in de Tula op mijn buik. Toen we thuis kwamen rees bij mij de vraag: is het raar om je kindje te dragen?

Ik werd namelijk aangestaard. Mensen op de fiets keken om, een vrouw stond vanuit haar huis me te bespioneren en na te kijken, in de winkels draaiden mensen zich om om ons na te kijken en zelfs vanuit de auto zag ik mensen staren. Ik zag zelfs iemand met haar hoofd schudden. Ik snap daar dus helemaal niks van. Als ik zelf een dragende moeder zie kijk ik er niet van op. Heerlijk toch, je kindje zo dichtbij je?

Toen ik bovenstaande foto plaatste op Instagram reageerden mede-mama’s dat ze gewoon nieuwsgierig zouden zijn naar de baby als ze mij zo zouden zien lopen. Dat kan ik me helemaal voorstellen, want ook ik zou kijken en waarschijnlijk glimlachen en iets zeggen over de baby, ofzo. Wat ik niet zou doen is ronduit staren. Met zo’n minachtende blik. Ik merk dat het me echt zó dwars zit, dat staren. Misschien komt het doordat mensen ook minachtend naar me keken toen ik dikker was. Misschien is het oud zeer. Misschien wel. Maar misschien ís het ook gewoon stom en zou je kindje dragen helemaal niet zo raar moeten zijn. In Azië lopen alle moeders met hun kindje in een doek op hun buik of rug. Op de sawa’s bewerken de vrouwen het land met op hun rug een slapende baby. Marktkoopvrouwen verkopen hun waar met hun kindje op hun buik. Heerlijk in een doek, volledig op hun gemak.

Ik snap het dus gewoon niet. Is het nou écht zo raar als ik mijn kind veilig en geborgen op mijn buik wil dragen?

9 reacties op “Is het raar om je kindje te dragen?

  1. Het is vooral raar dat mensen zo vreemd reageren…want het is juist heel erg mooi om te zien…vreemd hoor, dat ze überhaupt zo staren. Ik heb dat zelf nog nooit meegemaakt als ik net mijn draagdoek rondliep. Juist dat mensen wilden “spieken” en het mooi vonden…

  2. Wat vreemd dat mensen dat zo raar vinden. Ik wil dit keer ook veel meer gaan dragen. Heb zelfs al een afspraak staan met een draagconsulente. Is toch ook gewoon fijn en gezellig met je kleintje op je buik! Voor mini en voor mama!

    1. Wat leuk dat je deze keer meer wil dragen! Zonder info van een draagconsulente was een doek knopen mij nooit goed gelukt hoor, dus goede keuze om wat hulp in te roepen! Lekker vooruitzicht hè, die kleine veilig op je buik 🙂

  3. Ik draag Kyra regelmatig; soms wel elke dag en ik vind het heerlijk en zij ook. Ook ik merk dat ik word aangestaard, zo vreemd. Heb wel t idee dat t meestal is uit nieuwsgierigheid hoor… maar soms word er ook gekeken alsof k achterlijk ben ofzo, haha

  4. Ik heb ook altijd dat gevoel! Toch blijf ik haar met heel veel trots dragen, ook al is ze bijna 16maanden. Deze zomer kochten we een nieuwe tula voor onze zomervakantie in Noorwegen. Eenmaal op de boot kwamen overal draagdoeken en draagzakken tevoorschijn. In het Noorden lijkt dit precies veel normaler, terwijl we hier in onze straat precies de alternatieve gekken zijn.

  5. Onbegrijpelijk. Hier kijken ze ook weleens maar dan op een leuke manier. Misschien moeten ze er aan wennen? Is hartstikke goed voor je kindje idd, maar vervelend. Hartstikke mooie foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten