Is het een jongen of is het een meisje?

Is het een jongen of is het een meisje, dat is de grote vraag geweest de afgelopen weken. Wat waren mijn man en ik nieuwsgierig zeg. Nou ja, eigenlijk vooral ik hoor! Ik wilde zó graag weten of we een jongen of meisje verwachten! Van tevoren dacht ik dat het me niet zoveel zou kunnen schelen, maar ik bleek toch nóg ongeduldiger te zijn dan ik al was.

Wachten tot de volgende controleafspraak in het ziekenhuis bleek dan ook niet haalbaar. Ik. Moest. Het. Weten! Voor €30 boekten we een geslachtsbepalende echo bij Echowonder in Hillegom, de dichtstbijzijnde locatie waar zo’n echo laten maken mogelijk is. Gisteren, op de dag dat mijn man 40 jaar werd, was het zo ver. Eindelijk, de dag waarop we er achter zouden komen of we een jongetje of een meisje verwachten. ’s Ochtends stond ik op met het gevoel wat ik vroeger altijd had als ik op schoolreisje ging. Ik voelde een beetje spanning, maar geen echte zenuwachtigheid. Laat die echo maar komen hoor, ik ben er klaar voor!

Al vroeg in de zwangerschap had ik een voorgevoel: een jongen. Alle vrouwen om me heen zeiden dat ik een meisje zou krijgen. Een hoofd vol pukkels, een ronde buik, een voorgevoel, intuïtie, alle voortekenen zeiden dat ik een meisje zou krijgen.

Is het een jongen of een meisje milestones card

Nou dames, jullie hadden het verkeerd! Mijn man en ik krijgen een zoon! Woooohooooo! Een jongen! Een kleine Mila. Wat fantastisch. Stiekem hoop ik dat onze zoon net zo lief, oprecht, aandachtig en geïnteresseerd wordt als zijn vader. Met de krullen en het temperament van zijn moeder, haha. En als hij dan ook nog een beetje op zijn overleden oma lijkt ben ik al helemáál blij. Maar eigenlijk is het belangrijkste dat hij gelukkig wordt. Dat hij lekker in zijn vel zit, dat hij vriendjes maakt op school, dat hij blij is met wie hij is. Wat hij ook is.

Wow, een jongen. Tranen rolden over mijn wangen. Ik ben in de zevende hemel en de blauwe wolk waar ik nu op zweef voelt heel prettig aan. En dan nu: keihard shoppen, haha. Gisteren ben ik al even bezig geweest bij H&M en HEMA, dus de kledingkast is al behoorlijk vol aan het raken. Ik denk dat ik maar een lijstje moet gaan maken van wat ik allemaal al heb, dan weet ik zeker dat ik niet teveel overbodige spullen ga aanschaffen op bijvoorbeeld de Negenmaandenbeurs waar ik naartoe ga met Joyce.

Had jij ook een voorgevoel wat je zou krijgen of had je echt geen idee?

57 reacties op “Is het een jongen of is het een meisje?

  1. Haha ik hoop dat je nog even lekker hebt kunnen slapen! Was je meisje wakker? 🙂 Ik heb nu al een kast vol blauwe spullen en het duurt nog héél lang voor hij er is haha.

 1. Tuurlijk is het belangrijkste dat je kindje gezond is, maar toch denk ik dat ook ik nieuwsgierig zou zijn naar het geslacht. Mijn nieuwsgierigheid kennende haha 😉
  Leuk dat jullie een jongetje krijgen! Mijn voorgevoel klopte dus wel haha 😉

 2. Voor ons maakte het helemaal niet uit maar naarmate de 20wk echo naderde waren we super nieuwsgierig haha! Gefeliciteerd, een jongen!! Leuk om op Mila’s verjaardag dat te weten te komen! 😀

  1. Zie je, vrouwelijke intuïtie is gewoon the best! Ik ben al een klein beetje losgeslagen wat jongenskleding betreft 🙂 Leuk dat je een koningspaar hebt, stiekem lijkt mij dat ook heel gaaf!

   1. Mama’s moeten meer op hun intuïtie afgaan, dan hoeven we niet allemaal zo op elkaar te letten (op de niet leuke manier bedoel ik). Als er in al die boekjes stond: mama, volg je gevoel! Dan weet ik zeker dat vrouwen niet zo’n competitie strijd ervan zouden maken! (Oh, kan die van jou dat nog niet? Die van mij doet dat al zolang!)

 3. Haha had ik het dus toch nog goed 😛 Gefeliciteerd!! Mijn huid was tijdens mijn zwangerschap ook enorm onrustig, dus al die tekens zeggen helemaal niks. Kijk ook eens online voor leuke baby kleding. Webshops als Zalando en BonPrix hebben genoeg leuks voor baby boys 🙂

  1. Ik wist niet eens dat ze ook kinderkleding bij Bonprix hadden, keek daar alleen maar voor zwangerschapskleding haha. Ik zal zo eens even op de site speuren. Bedankt voor je felicitaties! Die onrustige huid zegt dus inderdaad helemaal niks. Tsss 🙂

 4. Wauw een jongen, wat leuk! Mijn voorgevoel had het ook goed bij mijn zoon destijds. Ik was er van overtuigd dat het een jongen zou worden, terwijl je niet eens iets kunt zien of voelen of zo?
  Geniet van het shoppen en je blauwe wolk!

  1. Haha, het zou mooi zijn als je het niet had gezegd bij een meisje 🙂 Dat plezier gaat helemaal goed komen hoor! Zolang ik maar kan shoppen en chillen ben ik een gelukkig mens hahaha.

 5. Wat leuk een jongen! Gefeliciteerd!
  Bij mij was bijna iedereen ervan overtuigd dat ik een jongen zou krijgen. Zelf dacht ik een meisje….. Voorgevoel heeft toch gelijk gehad, kleine meid is alweer bijna 14 maanden

 6. Wauw, welkom bij #teamblue! Superleuk zeg. Ik was stiekem al meer bij jongenskleding aan het kijken dan bij meisjeskleding voordat ik wist wat het zou worden. En ik had het ook goed: Ook wij krijgen een zoon over ongeveer 5 weken. De Negenmaandenbeurs, daar zou ik ook graag heen willen, maar ik denk dat dat feestje niet door gaat. Veel plezier met shoppen!

  1. Haha dank je voor je warme welkom! Jij bent nu lekker met verlof hè? Volgend jaar ga je gewoon naar de Negenmaandenbeurs om leuke dingen voor je dreumes te kopen. Geniet van je verlof!

  1. Dank je wel! Wat grappig dat je op het eind toch nog begon te twijfelen. Respect trouwens voor je geduld, het lijkt me echt zenuwslopend om er pas bij de bevalling achter te komen of het een jongen of meisje is. Wij gaan woensdag naar de beurs, dus ik vrees dat we elkaar niet tegen gaan komen.

 7. Meid, wat leuk!! Nu nóg meer genieten – tenminste, zo voelde dat voor mij toen ik wist dat ik een meisje ging krijgen. Absoluut geen voorkeur hoor, maar het weten van het geslacht maakte het voor mij wat ‘echter’ of zo. En je kan nu inderdaad zo lekker gericht gaan shoppen!!

  1. Yup, ik geniet er ook nóg meer van. Het voelt zo speciaal om te weten dat er een jongen in mij groeit. Hier ook geen voorkeur hoor, maar inderdaad: het maakt het wat echter.

 8. Aaaah, het lijkt me zó bijzonder zo’n echo. Dat moment dat je naar de echo staart en er verteld wordt ‘Nou gefeliciteerd hoor, jullie krijgen een…’. Ik kan me helemaal voorstellen dat het vanaf dit moment nog veel echter wordt. Nu kun je ‘het’ tenminste aanspreken met ‘hem’ en gerichter fantaseren over de toekomst en hoe hij eruit ziet. Veel plezier met shoppen!

  1. Echt, héél erg bijzonder! Ik zag het al voordat ze het woord jongetje uitsprak en schoot meteen vol, haha. Lekker shoppen en namen verzinnen 🙂 Bedankt voor je felicitaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten