Internetvriendschap, oppervlakkig of juist diepgaand?

Sinds ik in 2011 ben begonnen met bloggen heb ik veel mensen leren kennen. Online mensen leren kennen, welteverstaan. Soms zijn het volgers met wie ik een band opbouw, maar het kunnen ook blogcollega’s of zelfs PR-mensen zijn met wie ik een klik voel. Of gewoon mensen die ik random ben gaan volgen en die gewoon heel erg bij mij blijken te passen. Internetvriendschappen zijn voor veel mensen oppervlakkig, maar ik heb ervaren dat ze ontzettend diepgaand kunnen zijn.

Steun in moeilijke tijden

Toen mijn moeder overleed had ik ontzettend veel aan mijn internetmatties, zoals ik ze noem. Ik kreeg zo ontzettend veel lieve berichtjes en die warmte die ik voelde is met geen pen te beschrijven. Ook toen Fons te vroeg werd geboren of toen ik vertelde over mijn miskraam stonden mijn online vrienden voor me klaar. Soms nog wel meer dan de mensen die ik in het echte leven ken.

Andersom werkt het ook. Ook in blije tijden staan mijn online vrienden voor me klaar. Heerlijk vind ik dat. En ik sta ook voor mijn internetmatties klaar als ze het zwaar hebben of als ze iets moois mee maken. Zo gaat dat. Helemaal vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. Want hoe gek is het dat ik persoonlijke dingen vertel aan iemand die ik nog helemaal nooit in het echt heb gezien? Tsja, als je er over na gaat denken is het een beetje raar, maar het voelt wel goed.

Internetvriendschappen zijn voor mij helemaal niet oppervlakkig of nep. Internetvriendschappen zijn me soms waardevoller dan vriendschappen die ik in real life heb. En als ik die internetmatties in het echt zie voelt het vaak alsof ik ze al jaaaaren ken. Wat dan ook zo is natuurlijk, want we volgen elkaar ook al jaren, maar hebben elkaar gewoon nog nooit recht in de ogen gekeken.

Mijn vriendschap met Joyce van MamaKletst begon via internet en heeft uit moeten mogen groeien tot een hechte band. Zeg dan nog maar eens dat internetvriendschappen niet echt zijn, haha. Ben je nog niet afgehaakt? Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik iedereen om mij heen in de online wereld enorm waardeer! Ik waardeer jullie comments, jullie lieve berichtjes, jullie aandacht. Ik waardeer jullie om wie jullie zijn. Dank je wel!

Bron foto: Shutterstock.

4 reacties op “Internetvriendschap, oppervlakkig of juist diepgaand?

 1. Graag gedaan 😂
  Jij bent een lieverd die mijn cadeaudochter die je niet kende een doos met babykleren stuurde toen ze zwanger bleek. Zo hartverwarmend van iemand die je alleen maar kent van het internet.
  Ja internetvriendschappen bestaan en ja er kunnen echte real life vriendschappen ontstaan met mensen die je online hebt leren kennen

 2. internetmatties zijn zoveel meer als internetmatties….
  En inderdaad, sommige internetmatties zijn belangrijker dan ‘gewone’ matties. Leven meer met je mee enz. Al heb ik die gewone ‘matties’ ondertussen bij het grof vuil gezet. Positiviteit mag ons leven kleuren. Niet so called friends…

 3. Is ook zo, ik spreek mijn insta bff elke dag…we waren samen zwanger, uitgerekend op dezelfde dag en onze beebs schelen 2 dagen…
  Als er iets is dan app ik haar vaak het eerste…gek he…
  Ach zo zie je maar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten