Interieur – wel of geen vloerkleed

Nemen we wel of geen vloerkleed, dat is de vraag die mijn man en ik onszelf stellen nu we net in ons nieuwe huis getrokken zijn. Tijdens onze periode samenwonen in Leiden en Noordwijk hebben we altijd een kleed gehad en dat is ons goed bevallen. In ons tijdelijke huurhuis hadden we geen vloerkleed, simpelweg omdat we er geen ruimte voor hadden. Onze woonkamer was namelijk bijzonder klein.

Een hoogpolig of laagpolig vloerkleed kopen

Toen we eenmaal de keuze hadden genomen om een vloerkleed te kopen waren we er nog lang niet. Want kies je voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed? Wij hebben verschillende vloerkleden gehad en deze waren altijd hoogpolig. Dit puur vanwege het feit dat het zo lekker warm is in de winter. Niks lekkerder dan je voeten kunnen begraven in een lekker wollig kleed, vind je ook niet?

Naast het feit dat het lekker warm is, zo’n vloerkleed, vind ik het ook gezellig staan. Het kan je woonkamer net dat tikje extra sfeer geven, vind ik. Tot nu toe ben ik altijd voor een effen vloerkleed gegaan. Puur vanwege het feit dat dat makkelijk te combineren is. Ik ben iemand die snel uitgekeken raakt op dingen in het interieur en met een effen vloerkleed kan ik alle kanten op. Qua accessoires wissel ik vaak, maar een vloerkleed is me iets te kostbaar om steeds te moeten vervangen.

Onze woonkamer nu is, zonder te willen patsen, best groot. We hebben twee grote banken en twee grote fauteuils in de woonkamer staan en daar tussenin is één grote kale vlakte. Dat krijst om wat opvulling haha. Mijn favoriete vloerkleden van Carpetright zijn deze:

Kleed Belfast. Simpel en clean.

Kleed Murano. Ik hou van okergeel en het staat ook mooi bij onze banken, denk ik.

Kleed Belfast in de kleur taupe

Een Velvet Touch uit de Mart Visser collectie. Deze lijkt me heerlijk en iets in me zegt dat de kinderen (en katten) er ook wel blij van worden.

Kleed Belfast in Cool Marble. Dat kleed blijft maar terug komen, maar ik vind de basis gewoon mooi. Deze inrichting lijkt totaal niet op die van mij trouwens, maar dit kleed past overal bij.

Nou ja, keuze genoeg dus. Heb jij ook een kleed in de woonkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten