Ik ben zwanger!

Ik kan er wel omheen gaan draaien en een clickbait-artikel schrijven, maar daar heb ik geen zin in. Ik ben zwanger! Wat een heerlijkheid om dat nu gewoon in het openbaar te kunnen zeggen. Als alles goed blijft gaan verwachten mijn man en ik ons tweede kindje eind juni 2018. Een broertje of zusje voor Fons. Hoe bijzonder is dat?

Spannende eerste weken

De eerste weken van mijn zwangerschap waren ontzettend spannend. Ik wist wel dat ik zwanger was, maar echt blij was ik niet. Ik was eerder bang. Doodsbang. Bang dat het weer verkeerd zou gaan. Dat we bij de eerste echo weer een grote teleurstelling te verwerken zouden krijgen. In mijn hoofd durfde ik niet gelukkig te zijn met die positieve test. Ik wilde mezelf behoeden voor pijn.

Gelukkig konden we snel bij de gynaecoloog terecht voor een vroege echo. Dat is wel een voordeeltje van onder controle staan in het ziekenhuis, want daar is de apparatuur nét iets geavanceerder dan bij de plaatselijke verloskundigenpraktijk. Ik was bijna zeven weken zwanger toen we voor het eerst een hartje zagen kloppen. Nou jongens, dat was echt even keihard janken! Mijn hemel, wat een opluchting!

Toch weer onzeker

Na die goede eerste echo werd ik vlak voor de tweede toch weer heel erg onzeker. Ik was namelijk eerder hondsberoerd, moest zelfs emesafene slikken, en opeens was ik niet meer zo misselijk. Ik vond dat verdacht. Durfde niet meer te dromen over een toekomst met deze baby. Een paar dagen zat ik in onzekerheid en toen ik dat tijdens mijn eerste afspraak met de klinisch verloskundige vertelde kreeg ik meteen op mijn donder: ik had gewoon moeten bellen. Ik moest meteen gaan liggen en na eventjes zoeken zagen we het: een hartje wat er lustig op los klopte. Tranen van geluk. Wat een ellende joh, zwanger zijn na een miskraam. Die onzekerheid is echt killing!

Dromen over de toekomst

Inmiddels durf in toch echt te dromen over de toekomst. We krijgen gewoon een tweede kindje. Wat is dat bijzonder en wat is dat een fantastisch vooruitzicht. Ik vind het ook wel eng trouwens hoor. Hoe ga ik dat doen met twee kinderen? Maar ach, als mijn moeder het kon met zes kinderen, dan lukt mij het ook wel met twee. Over een paar weken weten we het geslacht van de baby, daar kijk ik enorm naar uit. Mijn voorgevoel zegt een jongen. En wat denk jij? 🙂

Ik wil ook meteen even van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor de steun die jullie me hebben gegeven tijdens de verdrietige tijden in het afgelopen jaar. Jullie steun na de miskraam was echt zo hartverwarmend! Bedankt daarvoor! Echt, bedankt!

Tot snel weer! Ik vind het altijd wel leuk om zwangerschapsupdates te schrijven en om mijn groeiende pens te laten zien, dus dat kunnen jullie zeker verwachten de komende maanden. Op naar juni volgend jaar!

17 reacties op “Ik ben zwanger!

 1. Wat ontzettend fijn dat alles er goed uit ziet! En idd zwanger zijn na een miskraam is zeker heel onzeker! Overal aan twijfelen! Gelukkig kun je er nu van genieten! Gefeliciteerd! Veel geluk! ☺️💙❤️

 2. Ohhh Marije wat een mooi nieuws, gefeliciteerd jullie! Ik wil je een heel mooie en voorspoedige zwangerschap toewensen <3 Wat ik denk dat het is? Hmm…ik denk ook een jongetje =D

 3. Oh Marije wat ontzettend gaaf!! Zo leuk voor jullie 🙂
  Gefeliciteerd!!! Kan niet wachten om al je updates weer te lezen.
  Ik ben ook team jongen!

 4. God dat zwanger na een miskraam. Houd op. Pas rond 16 wk geloofden wij in Charlie. Ellende die eerste weken. Maar…. Deze baby komt! Gefeliciteerd!!!

 5. Gefeliciteerd! Lijkt me super spannend en heftig, een zwangerschap na een prematuur (wij durven nog niet…) en na een miskraam. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe <3

 6. Wat ben ik blij voor je/jullie!!
  Gefeliciteerd lieverd……verheug me nu al op alle blogjes hierover.
  Stiekem hoop ik op weer een roodharig kindje….want ik smelt van de Foto’s van Fons.
  Probeer nu vooral lekker te genieten.

  Ik denk dat jullie nog een zoontje gaan krijgen.

 7. Oooo Marije <3 wat heerlijk voor jullie! En zo herkenbaar ook die angst. Die dubbele gevoelens. Ik hoop dat je vanzelf op een mooie wolk terecht gaat komen en zult kunnen genieten. Gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten