Ik ben zo’n moeder die…

Perfecte ouders, ze bestaan echt. Althans, dat willen veel ouders mij laten geloven. Van die perfecte plaatjes op Instagram of Facebook of fantastische verhalen over hoe geweldig het ouderschap altijd is. Inmiddels weet ik wel dat ze niet bestaan, die perfecte ouders. Je kunt nog zo hard willen, maar iedereen zit wel eens met z’n handen in het haar. Miriam, mamablogger op MeervanMir.eu, tagde me in deze tag, hartstikke leuk. Oorspronkelijk is de tag bedacht door mamablogger Marjo. Ik ben zo’n moeder die…

Niet elke week de bedden verschoond

Nope, ik verschoon ze niet elke week. Nou ja, die van mij niet in ieder geval. Die van Fons wel, maar dat komt vooral doordat hij zo lekker aan het kwijlen is en af en toe nog spuugt (rot eens op joh, reflux), dus het is pure noodzaak. Voor ons eigen bed is het eigenlijk stom dat ik het niet vaker doe, want wat is er lekkerder dan in een fris gewassen bedje stappen? Ik vind dat zó fijn! Vooral als de lakens buiten hebben gehangen om te drogen. Heerlijk!

Haar kind niet elke dag schone kleren aandoet

Nee hoor, als het nog schoon is of voor schoon door kan geef ik Fons gerust twee dagen achter elkaar hetzelfde aan. Dit komt niet vaak voor hoor, want hij kruipt (vieze knieën), kwijlt (constant natte boorden) en spuugt (zeg maar dag tegen je schone trui en broek) er op los.

De vlag uit hangt als de papa vrij is

Wat kijk ik soms uit naar het moment dat mijn man vrij is. De hele dag gejengel en gejank, gezeur en gezeik: ik ben er soms echt klaar mee. De wanhoop staat me af en toe nabij, maar dan is er redding in de buurt: mijn man. Heerlijk vind ik het dat hij na werktijd veel voor Fons zorgt. Dan kan ik even mijn haviksogen laten rusten en op mezelf letten in plaats van op Fons. Even de knop uit en heus wel voor Fons zorgen, maar gewoon niet constant op hoeven letten is heerlijk.

Stiekem tóch eten uit pakjes geeft

Ik had zo’n grote bek toen ik zwanger was. Ik ging Fons géén eten uit pakjes, zakjes en potjes geven. Haha, dat doe ik nu dus ontzettend vaak. Oké, potjes avondeten vindt hij echt heel smerig, maar potjes en knijpzakjes met fruit gaan er in als zoete broodjes. Sinds kort kan hij zelf die knijpzakjes leeg slurpen en ik overdrijf niet als ik zeg dat hij dat binnen 30 seconden voor elkaar krijgt en dan ook nog eens boos wordt dat het op is. Verwend kreng.

Haar kind niet elke dag in bad doet

Fons haatte badderen en daarom deden we hem toen hij nog een echt kleine baby was om de dag in bad. Minder stress voor hem en voor ons, want wat was het hartverscheurend om te zien dat hij zo verdrietig was elke keer. Inmiddels is badderen het hoogtepunt van de dag. Nou ja, op de dagen dat hij in bad gaat dus. Dat is dus niet elke dag. Ik sla wel eens een dagje over. Als hij heel moe is na het avondeten bijvoorbeeld, dan krijgt hij lekker een papfles, worden zijn tandjes onder luid protest gepoetst en gaat hij naar bed. Zonder te badderen. Jammer dan.

Fons lekker voor de tv zet als ik éven rustig een kopje koffie wil drinken

Ook zoiets: tv kijken. Ik wilde dat zo min mogelijk aanleren, want tv kijken is slecht voor die kleintjes. Ik heb niet de hele dag de tv aan, maar als ik zin heb om even rustig mijn koffie op te drinken zet ik Fons tien minuten in zijn eigen stoel voor de tv. Heerlijk. Kan hij even uitrusten van het terroriseren van de woonkamer en kan ik even bijtanken met mijn shot cafeïne. Hij blij, ik blij.

Fons eigenlijk niet los kan laten

Ik zit nu wel stoer te doen, maar eigenlijk ben ik vastgelijmd aan mijn kind. Ik ben elke dag bij Fons en hoewel ik hem soms ook wel eens bij een gastouder wens of hem een week uit logeren wil brengen mis ik hem altijd als ik eens weg ben. Vreselijk is dat eigenlijk. Ik kan hem gewoon niet loslaten. Dat wordt wat als hij naar de peuterspeelzaal gaat…

Niet strijkt

Strijken, ik haat het. Ik strijk alleen als mijn man een blouse nodig heeft voor zijn werk of als ik zelf netjes voor de dag moet komen. Ik ben blij dat ik geen representatieve baan heb zoals een aantal jaren geleden toen ik elke dag in broekpak moest verschijnen. Haat. Aan. Strijken. Maar echt!

Bloedchagrijnig wordt van de bemoeizucht van andere moeders

Ik kan er niet tegen, jongens. Van die moeders die zich met mijn kind bemoeien. Wat nóg erger is is bemoeienis van vrouwen die zelf geen moeder zijn. En dan zeg ik meteen sorry tegen alle moeders tegen wie ik een grote bek had over de opvoeding van hun kind voordat ik zelf moeder was. Sorry, echt. Ik heb nu pas door hoe vervelend het is als anderen commentaar hebben. Advies als ik het vraag vind ik ontzettend fijn, maar ongevraagde en ongezouten meningen ontvang ik liever niet. Doei!

Niet houdt van knutselen

Ik geloof dat ik redelijk creatief ben, maar aan knutselen heb ik echt een broertje dood. Ik heb het, op een schilderijtje voor Vaderdag na, nog nooit gedaan met Fons. Binnenkort ga ik naar Joyce toe en dan gaan we samen knutselen met de jongens. Zij is namelijk wel een knutselkoningin en wil me laten zien dat het echt niet lastig of moeilijk is om iets leuks te doen met je kind. Ik ben benieuwd!

En uiteindelijk ben ik natuurlijk hartstikke trots en verliefd op mijn kleine rode vrolijke en soms chagrijnige krullenbol. Wat is het heerlijk om zijn moeder te zijn en wat ben ik ongelooflijk blij met hem.

Wil jij deze tag overnemen? Voel je vooral vrij hoor! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden, dus laat het me vooral even weten als je het ook heb geplaatst!

3 reacties op “Ik ben zo’n moeder die…

  1. Hear hear! Ik herken me in heel veel punten dus ook ik ben echt geen perfecte mama. Vic doucht en/of baddert ook niet elke dag. Ik laat hem rustig filmpjes kijken als hij niet stil te krijgen is en als zijn kleding nog schoon is doe ik ook dat de volgende dag gewoon weer aan. Dat knutselen moet ik nog even aan den lijve ondervinden. To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten