Ideeën voor de babykamer van Noor

Noor slaapt nog steeds heerlijk bij ons op de kamer. We genieten daar erg van en het is ook heel praktisch, maar voor nu is het ook noodzakelijk. Haar babykamer is nog niet af. Sterker nog, het is één grote puinzooi op dit moment. Dat hebben we semi-bewust gedaan, want we wilden gewoon zo snel mogelijk in ons nieuwe huis trekken. Nu de tijd rijp is voor een eigen kamer zit ik bomvol ideeën voor de babykamer van Noor. Kijk je mee?

Een ledikantje voor de babykamer

Hoewel ik altijd dacht een wit ledikantje te willen hebben omdat dat lekker licht is ben ik nu om: ik wil een grijs ledikant. Het lijkt me heel mooi staan bij roze en aangezien we een meisje hebben is roze toch een kleur die ik graag wil laten terug komen. Daarnaast staat grijs ook mooi bij okergeel en okergeel past weer bij roze. Ja ja, ik heb al van alles in mijn hoofd haha. Waar we eerst zouden gaan voor Ikea gaan we nu voor een ander merk. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen!

De kleur op de muur van de babykamer

Waar we bij de babykamer van Fons gingen voor donkerblauw met sterren (kijk hier naar een foto van de prachtige muur die we hadden in ons huis in Noordwijk) willen we nu, heel genderbepalend, dus voor roze gaan. Nou ja we… Ik heb oudroze in mijn hoofd en mijn man gaat het uitvoeren. Het maakt hem namelijk niet zoveel uit, als het maar mooi bij elkaar staat. Heerlijk, zo’n man die mij mijn gang laat gaan. Het lijkt me leuk om één wand helemaal of voor de helft te schilderen en er dan stippen op te zetten.

Foto’s: Door Photographee.eu, Shutterstock.

Decoratie voor de babykamer

Ik wil sowieso een poster van The Birth Poster. We hebben er al eentje voor Fons, die zie je hier, en het lijkt me leuk om er ook één voor zijn zus te laten maken. Daarnaast wil ik nog iets met het sterrenbeeld van Noor én iets met dieren. Wat precies, daar ben ik nog niet helemaal uit, helaas. Daarnaast wil ik graag een vloerkleed op de grond. In de rest van het huis hebben we vloerverwarming, wat ontzettend fijn is, maar helaas zit dat niet op de bovenverdieping. Het is dus wel zo lekker om tijdens de nachtelijke voedingen mijn koude voeten op een lekker warm kleedje te kunnen planten. Doet me er meteen aan herinneren om even de cv-ketel te laten checken trouwens, want dat hebben we nog niet laten doen sinds we hier wonen.

Maar goed: terug naar de decoratie. Posters, een vloerkleedje en een kleur op de wand dus. Daarnaast wil ik nog een plankje voor wat troepjes. Een foto van mijn moeder bijvoorbeeld, op de één of andere manier vind ik dat wel fijn. Dan is ze toch nog een beetje bij haar kleinkinderen. Ook wil ik op dat plankje mijn rammelaar neerleggen en een boekje van mijn man. Gewoon, dingen die voor ons allebei belangrijk zijn. De boekenplanken zijn ook al gekocht trouwens, want ik probeer van Noor een enorme boekenworm te maken! Ik zie ons later al samen naar de bieb gaan, nu al zin in.

Een stoel voor de babykamer

Eén van de belangrijkste dingen voor de babykamer, naast een commode en ledikantje, is wat mij betreft een fijne stoel. Ik hoef geen schommelstoel meer, want dat vind ik voor geen meter zitten. Geef mij maar een relaxte stoel waar ik makkelijk uit kan opstaan met mijn kind in mijn armen en waarin ik lekker kan voeden en voorlezen. Voor Fons hebben we een stoel van Ikea en die voldoet prima. Voor Noor ben ik er wederom nog niet helemaal uit, maar er zijn wel een paar opties gelukkig.

Nou ja, er is dus nog genoeg te doen op de babykamer. Heb jij nog tips voor me qua decoratie? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten