Hoe ik mijn vader vertelde dat hij weer opa wordt

Mijn vader is al lang opa. Zijn oudste kleinzoon is al 16, moet je nagaan! Het is voor hem dus ook helemaal niks nieuws, opa zijn. Hij is er goed in. Hij neemt zijn kleinkinderen onder zijn hoede, leert ze nieuwe dingen, maakt fietstochtjes, speelt met ze, houdt van ze. Opa zijn is dus wel heel bijzonder, maar Fons is niet zijn eerste kleinkind. Wat het wel bijzonder maakt is dat ik de eerste dochter ben die hem een kleinkind schenkt. Althans, ik vind dat bijzonder haha. Hoe ik mijn vader vertelde dat hij weer opa wordt vertel ik vandaag.

Zoals jullie weten is mijn moeder 1,5 jaar geleden overleden. Wat vind ik het jammer dat ik haar niet meer kon vertellen dat ik eindelijk die kinderwens had en dat we gingen proberen die wens in vervulling te laten gaan. Juist omdat de maanden voorafgaand aan het hele gebeuren zo verschrikkelijk heftig waren wisten we al snel: we gaan het vertellen zodra we zelf weten dat we een kindje verwachten. Wat nou wachten? Wij wilde na al die ellende iets leuks te vertellen hebben. Van tevoren had ik trouwens wel allemaal ideetjes. Foto’s maken naar voorbeelden van Pinterest bijvoorbeeld. T-shirts kopen, cadeautjes halen, gekke dingen verzinnen. Uiteindelijk hebben we het simpel gehouden.

Op de avond dat ik de zwangerschapstest deed bleef mijn vader, heel toevallig, bij ons logeren omdat ik de volgende dag met hem naar een congres bij ons in de buurt ging. Mijn man was een avondje in de kroeg met vrienden, dus ik was alleen met mijn vader. Ik besloot het niet op die avond te willen vertellen, maar de dag erna. Want ja: mijn man moest er natuurlijk ook bij zijn!

De volgende ochtend vroeg ik of mijn vader een kopje koffie wilde. Uiteraard zei hij ja en ik gaf hem zijn koffie in deze mok:

i love opa

Bron

Hij keek er even naar en zei: ‘Ja, wanneer gaan jullie me nou eindelijk weer eens opa maken?’ Haha, ik kon niet anders dan keihard lachen en uitroepen dat ik zwanger was. Je had zijn gezicht moeten zien! Helemaal gelukkig en supertrots en dat is tot de dag van vandaag niet anders geweest. Zo leuk!

4 reacties op “Hoe ik mijn vader vertelde dat hij weer opa wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten