Hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn

Oké, Fons is net 4 maanden oud, maar ik toch wel even vertellen hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn. Ik krijg namelijk die vraag heel vaak. Wie ben ik dan om jullie te onthouden van het antwoord?

Thuisblijfmoeder zijn vind ik fantastisch. Echt. Maar niet altijd, haha. Er zijn namelijk ook heus wel momenten waarop ik wens dat ik een dagje kan chillen op mijn werk. Ik durf best toe te geven dat het soms zwaar is. In 99% van de tijd vind ik het heerlijk, maar die ene procent komt een enkele keer naar boven. Dan wil ik even geen moeder zijn. Even geen flesjes, poepluiers, de zoveelste ondergekotste outfit of krijsuurtjes. Soms wil ik wel even de deur achter me dichttrekken en 8 uur later weer mama zijn. Tsja, zo is het nu eenmaal.

Maar de overige tijd geniet ik met volle teugen. Ik heb geen behoefte aan een carrière en voel me niet minder vrouw of mens nu ik geen andere functie meer voor mijn hersenen heb dan de functie van moeder. Ooit wilde ik dat wel hoor, die carrière. Dat veranderde toen ik zwaar depressief apathisch naar buiten starend en jankend achter de geraniums zat. Een heel jaar lang. Een jaar lang diep in de put. Vanaf dat moment was mijn enige wens: gelukkig zijn. En dat ben ik nu. Ik ben zó gelukkig! Ondanks dat het zwaar is voel ik dat dit is wat ik altijd al heb willen doen. Mama zijn. Veel mensen zeggen tegen me dat ik wel weer kan werken als Fons naar school gaat, maar dat hoeft van mij echt niet. Laat mij maar lekker thuis op hem wachten met een pot thee en een koekje. Ik heb er helemaal zin in!

Dus ja, ik geniet van het thuisblijfmoederen. Ik verheug me ook echt op de tijd die komen gaat. Ik verheug me op al die eerste keren die komen gaan en die ik samen met Fons mag meemaken. Ik mag van geluk spreken dat ik dit zo kan doen en ben ontzettend blij met de steun van mijn man. Thuis blijven met mijn kind is voor nu de beste keuze die ik mocht maken.

Reactie op “Hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn

  1. Ik denk dat beide zo zijn voor- en nadelen heeft. Het lijkt me heerlijk om de vooruitgang van je kindje op de voet te kunnen volgen en om aanwezig te zijn bij al die eerste keren. Anderzijds merk ik na bijna 20 weken moederschap dat ik toch wel een beetje hunker naar mijn job en collega’s. Gewoon even buiten, babbeltje met de collega’s, focussen op het werk en daarna terug naar mijn kleine man toe. Vanaf januari is het opnieuw zover. Het wordt ongetwijfeld wat puzzelen maar tot dan geniet ik ook lekker van het ritme van mijn kleine vriend :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten