Haaruitval na de zwangerschap

Haaruitval na de zwangerschap is een veelvoorkomend probleem. Nou ja, niet voor iedereen zal het een probleem zijn, maar ik heb toch menig foto voorbij zien komen van vrouwen waarbij het haar flink uit is gevallen toen ze eenmaal hun baby uitgepoept hadden.

Ook ik ontkom er niet aan, helaas. Met haaruitval was ik al bekend trouwens. Na mijn gastric bypass viel mijn haar door het extreem snelle afvallen al uit. Daarom was ik juist zo blij toen ik tijdens mijn zwangerschap langzaamaan weer die weelderige bos krullen terug kreeg. Heerlijk vond ik het! Eindelijk weer een goede bos wijd uitstaande krullen.

Inmiddels zing ik weer een toontje lager. Tijdens het wassen van mijn haar trek ik hele plukken eruit en ook tijdens het aanbrengen van de gel die ik altijd gebruik moet ik continu een dot haren van mijn vingers afhalen. Het schijnt normaal te zijn dat na zo’n 3 tot 6 maanden na je bevalling je haar begint uit te vallen. De hormonen die er eerder voor zorgden dat je haar minder snel uitviel beginnen nu uit je lichaam te verdwijnen, met als gevolg dat het in één keer schrikbarend erg uitvalt.

Nou ja, niks aan te doen natuurlijk. Of toch wel? Men zegt dat vitamine B helpt, maar of dat echt zo is? Ik baal in ieder geval stiekem wel een beetje dat ik weer van die gekke pijpenkrullen ga krijgen omdat ik zo weinig haar heb.

Wat deed jij tegen het uitvallen van je haar? Of liet je gewoon de boel de boel?

4 reacties op “Haaruitval na de zwangerschap

  1. Verschríkkelijk! Het begon hier net voor 3 maanden na de bevalling met hele heftige roos. Hier heb ik zelfs medicinale shampoo voor gekregen. Daarna begon mijn haar uit te vallen, mijn hemel. Het is dat ik een volle bos haar heb anders had ik niks meer. Ik vind het zo vies ook. Doucheputje moest iedere week schoongemaakt worden, borstel zat altijd vol, bleef aan m’n lichaam plakken na het douchen en ik kan al-tijd mijn kleding schoon rollen. Inmiddels is het wel wat minder maar nog niet weg. Frustrerend!

  2. Ik knipte mijn haar af… Nou ja dat liet ik de kapper doen. Vond iedereen zonde maar zo’n miezerig mini staartje op mijn hoofd zat ik ook niet op te wachten. Net als bij jou was het bij mij de tweede keer en ik heb dus lekker de schaar erin laten zetten. Ben het nu weer aan het laten groeien, maar heb toch weer knip kriebels inmiddels want dan krijg je zo’n irritante lengte waar je net niks mee kunt… #thestruggleisreal

  3. Ik dacht tijdens de zwangerschap ook ‘Oh ZALIG, mijn haar valt niet meer uit!’ niet dat ik weinig haar had, ik heb altijd een dikke haardos gehad, maar toch. En inderdaad even na de bevalling begon het gewoon 2x zo hard uit te vallen als ervoor -_- ik heb nog steeds veel haar op mn hoofd, maar het was super handig dat ik niet zoveel haarverlies had tijdens de zwangerschap 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten