Wat ik graag zie in ons toekomstige huis

Zoals nu wel bekend is wil ik heel graag verhuizen. Héél graag! Het liefst verhuis ik gisteren naar het noorden. Het lijkt me heerlijk om weer dicht bij mijn familie te wonen. Dat ik niet meer ruim 2 uur hoef te rijden om een bakkie te doen bij mijn vader, dat ik zomaar een ochtendje kan shoppen met mijn zusje en dat mijn broertje eens lekker kan gaan fietsen met zijn neefje. Ik heb er zin in! Vandaag vertel ik wat ik graag terug zie in ons toekomstige huis. Ik heb namelijk wel wat dingetjes die ik graag zou willen. Dingen die ik nu niet heb of die ik anders wil.

  • Voldoende slaapkamers. We hebben nu twee ruime slaapkamers en een hele grote zolder. Het liefste wil ik 4 of 5 slaapkamers. Zo hebben we genoeg ruimte voor Fons en zijn eventuele broertjes/zusjes en kunnen we ook nog een kantoor maken.
  • Over het kantoor gesproken: ik wil een mooi ontworpen kantoor voor mijn man en mij. Nu hebben we een kantoor op zolder, maar dat is tevens rommelhok. Echt netjes en opgeruimd is het niet en ik zou het graag anders zien.
  • Een ruime gang bij de voordeur. De gang die we nu hebben is prima hoor, maar de kinderwagen past er dus niet in. Die staat nu in de woonkamer. Hij staat niet in de weg, maar soms vind ik het wel irritant. Doet u mij maar een ruime gang met een grote kast voor schoenen en handschoenen en dergelijke en een mooie kapstok.
  • Een bijkeuken. We gebruiken de achterdeur het meeste en dan komen we via de keuken binnen. Ik zou heel graag een bijkeuken willen hebben waar ik zanderige schoenen uit kan trekken, waar ik zooi kan verzamelen en waar de laarzen kunnen staan.
  • Opgeruimde kasten met héél veel bergruimte. Ik heb nu twee boekenkasten naast elkaar staan en die heb ik, precies zoals ik altijd doe, helemaal volgepropt met niet alleen boeken, maar ook zooi. Ik ben dat wel een beetje zat, dat allegaartje. Het zijn IKEA kasten en IKEA is niet zo slim geweest om er passende opruimdozen voor te maken, dus dat is wel een dingetje. In mijn volgende huis wil ik graag boekenkasten met passende dozen zodat ik troepjes netjes op kan bergen.
  • Een ruime badkamer. Onze badkamer nu is prima. We hebben een douchecabine, een toilet, een bad en een ruim badkamermeubel. Toch zou ik het wel ietsje groter willen hebben. Een grotere douchecabine vooral, zodat we lekker makkelijk kunnen douchen met Fons. Of eigenlijk wil ik wel zo’n stortdouche. Heerlijk lijkt me dat. Volgens mij zou ik dan meteen langer onder de douche staan haha.

  • Eigenlijk moet deze bovenaan: een open haard. Als mijn man en ik een weekendje weg gaan naar een huisje of iets via AirBnB, dan kijken we altijd of er een open haard aanwezig is. Tijd dus voor een eigen open haard of houtkachel. Lekker vuurtje fikken, genieten van de warmte en op een schapenvachtje ervoor liggen. Ik zie het al helemaal voor me.
  • Een woonkeuken. Het lijkt me fantastisch om in de keuken pannenkoeken te staan bakken terwijl mijn man, mijn kind(-eren) en vriendjes en vriendinnetjes om een ruime tafel zitten te wachten tot het klaar is. Een grote tafel, een fijne bank, misschien wel een open haard in de woonkeuken. Een kookeiland met van die pannen die er boven hangen, Portugese tegeltjes op de vloer. Yup, ik zie het helemaal zitten.
  • Een veranda. Dat zie ik altijd bij van die grote Amerikaanse huizen en dat lijkt me echt fantastisch. Ik denk overigens niet dat het te realiseren is, maar dromen mag haha.
  • Een tuin hoort bij een huis, dus zou ik graag een grote tuin willen. Een tuin met meerdere zitjes zodat ik op elk moment van de dag kan genieten van de zon. ’s Avonds vuurtje fikken in een vuurkorf, een vette zandbak, een hangmat. Oh en zo’n schommel waar kindjes in kunnen liggen. Dat lijkt me namelijk ook heel relaxed voor mezelf.

Zo, ik denk dat dit het wel ongeveer is. Wat zou jij graag terug zien in je volgende huis?

Bron foto’s: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten