Wat ik graag nog eens wil doen in december

Er zijn een aantal dingen die ik graag nog eens wil doen in december. Waarom december? Omdat december gewoon een super gezellige maand is om leuke dingen te ondernemen. Waar een ander van de zomer houdt ben ik meer weg van de herfst en winter. Echt, geef mij een warme muts, dikke handschoenen en laarzen met een warme voering en ik ben gelukkig. Oh, een winterjas zou ook fijn zijn haha.

Naar Londen

Het stond een paar jaar geleden al op de planning, maar het overlijden van een zeker persoon gooide roet in het eten. Niks aan te doen, maar sindsdien is het er nog niet weer van gekomen om Engeland te bezoeken. Ik zou zó graag in december naar Londen willen gaan. Een klein beetje kerst vieren Engeland, heerlijk! Ik ben ooit een keertje in Londen geweest, maar dat was hartje zomer en dus helemaal niet extra speciaal. Ik wil high tea-en in een echte tea room, kerstballen kopen bij Harrods en wandelen door de met kerstlichtjes versierde straten. Ik heb er nu al zin in!

Naar een Duitse kerstmarkt

Het is alweer héél lang geleden dat ik in Duitsland op een kerstmarkt was. Vroeger gingen we met het gezin wel eens die kant op en ook nu kom ik er regelmatig, maar ik heb nog nooit een kerstmarkt bezocht in mijn volwassen leven. Lekker kneuterig kerstversiering kopen, protserige Duitse kerststalletjes scoren en vooral: bratwurst eten en glühwein drinken.

Het lijkt me heerlijk! Mijn zusje vertelde me laatst dat ze tussen kerst en oudjaar nog een keer die kant op wil, dus wie weet zijn er dan nog gezellige markten te vinden.

Naar Amerika

Net als Engeland staat Amerika voor mij gelijk aan de ultieme kerstsfeer. Het lijkt me fantastisch om door een met sneeuw bedekt New York te lopen. Gigantische kerstbomen, zingende kerstmannen, openbare ijsbanen, warme choco. Ik moet mijn man nog eens zo ver zien te krijgen om kerst te vieren in Amerika.

Wat zou ik dat graag willen zeg! Kerst zonder familie lijkt me wel anders, maar ook wel eens lekker. Mijn man en ik zijn tenslotte zelf nu ook een gezin met ons kind en het kind wat er aan zit te komen. Laten we maar eens fijn onze eigen tradities gaan maken 🙂

Op vakantie naar de zon

Huh? Maar je zei toch net dat je enorm van de winter houdt en graag in de kerstsfeer zit? Ja, dat klopt. Maar december is, naast dat het een hele toffe maand is, ook wel een beetje een maand waarin het toch wel heel erg donker is. Korte dagen, weinig zonlicht. Ik heb onlangs nog naar tickets naar Singapore gekeken. Heel eventjes bij mijn broer op visite voor een weekje of 10 dagen ofzo, dat lijkt me wel wat. Even opladen, opwarmen, vitamine D opdoen, stiekem nog een nachtje in het Marina Bay Sands hotel slapen en dan weer naar huis. Precies op tijd voor kerst, precies op tijd voor die écht koude dagen.

Kortom: ik wil vooral leuke dingen doen in december. Heb jij ook dingen die je altijd doet in de weken voor kerst of maakt jou het allemaal niet zoveel uit?

Bron afbeeldingen: Shutterstock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten