Gezonder worden – hoe het nu gaat

Nu ik iets meer dan twee maanden bezig ben met gezonder worden vind ik het wel weer tijd voor een update. De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en ik heb zeker stappen gemaakt die wat mij betreft het delen waard zijn, dus leest u maar mee, lieve bezoeker!

Bekkeninstabiliteit

Een groot onderdeel van gezonder worden is het verminderen van mijn bekkenklachten. Bekkeninstabiliteit beheerst al een hele tijd mijn leven en ik was daar na de zwangerschap van Noor echt he-le-maal klaar mee. Inmiddels ga ik weer regelmatig naar de bekkenfysio en probeer ik elke dag mijn oefeningen te doen. Soms lukt het, soms niet. Soms ben ik gewoon heel erg moe en soms doe ik de oefeningen meteen na het opstaan. Maar: ik merk dat het begint te werken. Ik kan Noor steeds langer dragen in de draagzak en word ook niet meer constant wakker van de bekkenpijn. Wandelen begint wat makkelijker te worden en ook mijn rugklachten worden ietsje minder. Het gaat langzaam, maar het gaat en dat is het belangrijkste.

NBFM

Op 1 september ben ik begonnen met New Born Fit Mama. En zo snel als ik besloot ermee te willen beginnen ben ik er ook weer mee gestopt. Het programma past niet bij mij. Van tevoren dacht ik dat ik een eetschema zou krijgen en die belofte deed me besluiten het programma te willen volgen. Ik was superenthousiast, want ik had behoefte aan wat meer houvast.

Helaas, ik kreeg alles behalve een voedingsschema. Als je NBFM gaat doen moet je een app downloaden (FOOD), daar je gegevens invoeren en bijhouden wat je eet op een dag. Tsja, daar heb ik natuurlijk niet al die euro’s voor betaald. Ik heb die €59 voornamelijk betaald omdat ik die speciaal voor mij gemaakte voedingsschema’s wilde ontvangen.

Daarnaast was ik erg nieuwsgierig naar de e-books met recepten. Ik ben echt een sucker voor kookboeken en keek hier naar uit. Helaas, weer een teleurstelling. De e-books zijn namelijk helemaal geen e-books, maar internetpagina’s die worden aangevuld. Super onoverzichtelijk. En daar komt nog eens bij dat ik na een jaar geen toegang meer heb tot die besloten internetpagina’s.

In de NBFM app staan ook workouts, maar die workouts van NBFM zijn niet toegespitst op vrouwen met bekkenklachten. Ze zijn ook niet in samenspraak met bijvoorbeeld een bekkenfysiotherapeut uitgedacht, dus ik ga me niet eens wagen aan die oefeningen. Kortom: voor mij is het weg gegooid geld. Heel jammer, want ik lees alleen maar positieve verhalen. Ik denk dan ook dat het voor veel vrouwen wél werkt, maar voor mij in ieder geval niet.

Maar wat doe je dan wel?

Dit toegeven is wel een dingetje voor me, maar ik heb me weer ingeschreven bij Weight Watchers. Een aantal dames uit mijn appgroepje doen dit ook en ik heb gemerkt dat dit voor mij goed werkt. Ik mag veel eten, zolang ik maar alles invul in de app. Waarom deze app dan wel voor mij werkt en de app van NBFM niet?Ik denk dat dat komt doordat alles overzichtelijk is. Ik gebruik één app waarin ik én recepten kan vinden én mijn gewicht kan bijhouden én kan bijhouden wat ik eet op een dag.

Dat ik weer een dieet aan het volgen ben na mijn gastic bypass vind ik zuur. Het voelt als falen en dat voelt echt heel klote. Maar ja, het is nou eenmaal zo. Zwanger worden na een gastric bypass is hard werken en de kilo’s er weer af krijgen is nóg harder werken. Ik probeer me ermee te verzoenen dat ik dit nu nodig heb om die kilo’s weer kwijt te raken en om weer een gezonder eetpatroon aan te leren. Ik gun het mezelf om niet langer te tobben en ga er gewoon voor.

Naast WW heb ik ook veel aan, ik blijf het zeggen, mijn appgroepje met gelijkgestemden. Heerlijk om te kunnen kletsen, succes en recepten te delen en te kunnen praten als we mindere dagen hebben. Samen sta ik in dit geval zoveel sterker.

De resultaten na twee maanden gezonder leven

Het resultaat na twee maanden gezonder leven mag er zijn: ik ben de kilo’s die bleven plakken na de zwangerschap van Noor bijna kwijt. Ik pas weer in broeken van voor de zwangerschap en voel me een stuk gezonder. Ik maak kleine stapjes en daar ben ik ontzettend trots op.

De volgende stap is weer hetzelfde gewicht bereiken als ik had voor de zwangerschap van Fons. Heel soms groeit het me boven mijn hoofd, maar zolang ik blijf denken in kleine stapjes en onthoud dat ik dat echt niet binnen een maand ga bereiken gaat het goed.

Reactie op “Gezonder worden – hoe het nu gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten