Geld besparen doe je zo

Met de verhuizing in zicht wil ik graag wat geld besparen. Ik zeg het wel vaker tegen mezelf en ik doe ook altijd heel goed mijn best, maar na een paar weken verslap ik weer. Stom van me, vind ik. Want waarom zou ik niet altijd geld willen besparen? En hoe doe je dat eigenlijk, dat geld besparen? Ik zet even op een rijtje waar ik me de komende tijd mee bezig wil houden.

Weekboodschappen doen

Weekboodschappen doen, ik ben daar zó slecht in. Meestal bepaal ik per dag waar ik zin in heb en ga ik dan met een lijstje naar de supermarkt. Maar de afgelopen weken is daar wel verandering in gekomen. Boodschappen kan ik namelijk niet meer zelf doen vanwege mijn zwangerschap, dus doet mijn man het. Hij heeft helemaal geen tijd om elke dag boodschappen te doen, dus het blijft bij één of twee keer per week. Ik kan dus langzaam wennen aan het idee dat ik van tevoren moet bedenken wat ik een dag of zes later ga eten. Het scheelt ons nu al enorm veel geld én ik kom niet elke dag meer in de verleiding om snoep of chips in mijn karretje te mieteren. Win-win, of niet dan?

Verzekeringen nalopen

Misschien ben ik wel te goed verzekerd? Of hebben we twee dezelfde verzekeringen lopen, per ongeluk? Het zou zomaar kunnen. Het zou ook kunnen dat we twee verzekeringen samen kunnen voegen en daardoor wat geld kunnen besparen. Anyway: ik ga er eens even goed voor zitten. Met de verhuizing in zicht moeten we ons wat anders verzekeren, want we gaan van een huurhuis naar een koophuis en dat maakt het weer iets complexer.

Gas en licht vergelijken

De beste energieleverancier vinden, ik vind dat nog best lastig hoor. Ik werkte zelf enige tijd bij een energieleverancier en destijds vond ik die de beste natuurlijk. Bij dat bedrijf ben ik dan ook wel een paar jaar blijven plakken. Totdat ik er achter kwam dat het ergens anders goedkoper kon en het overstappen energie binnen no time geregeld was. Het scheelde me een paar tientjes per jaar, lekker!

Wasmiddel en wasverzachter in de aanbieding kopen

Ik kan me de dag dat ik wasmiddel en wasverzachter voor de volle mep kocht niet meer herinneren. Ik koop áltijd in grote hoeveelheden wasmiddel en wasverzachter als het in de aanbieding heb. Mijn washok staat dan ook standaard vol met dozen met van die pads (die vind ik echt ideaal) en liters wasverzachter. Ik zou er zo de was van drie weeshuizen mee kunnen doen, maar ondertussen heb ik er de helft of minder van de werkelijke prijs voor betaald. Fijn, toch?

Wasverzachter koop ik ook graag in Duitsland trouwens. Daar kost een fles met 1,5 liter Silan iets meer dan een euro, dat scheelt al gauw een euro of 2,5 per fles.

Afbeeldingen: Shutterstock. 

Tweedehands kleding voor jezelf en kinderen kopen

Voor Fons en Noor heb ik al ontzettend veel tweedehands kleding gekocht. Ik doe dit meestal via Facebook en Marktplaats, soms via Instagram. Zo kocht ik gisteren nog een jurkje van Noppies voor 3 euro wat normaal 17 euro kost. Dat geld heb ik toch maar mooi bespaard. Voor mezelf kijk ik ook graag op Marktplaats. Positiekleding is tweedehands echt heel goed te doen ook, want het is vaak maar kort gedragen en ziet er meestal nog heel goed uit. Ik weet welke merken ik fijn vind, voor zowel mijzelf als mijn kinderen, dus dat zit wel goed. Ik doe zelden een miskoop en bespaar zo tientallen euro’s.

Als ik het zo bekijk ben ik al best goed bezig, al kan ik nog veel meer doen qua boodschappen, verzekeringen en gas en licht. Ik ga me er de komende tijd in verdiepen.

Vertel eens, hoe bespaar jij geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten