Voor een origineel gedicht voor je geboortekaartje: Lichtgedachten.nl

Mijn man en ik zijn nog niet zo heel lang bezig met onze zoektocht naar het perfecte geboortekaartje. Je kent het misschien wel: bij een tweede kindje wordt alles toch wat later opgestart. Babykamer? Hebben we niet. Eerste pakje? Nog maar een week of twee in huis. Aanmelden bij de plaatselijke verloskundige zodat zij ons als we ontslagen worden vanuit het ziekenhuis kan bijstaan? Nog niet eens gedaan. Oeps!

Een gedicht voor het geboortekaartje

Hoewel we nog niet goed nagedacht hebben over het design van het geboortekaartje hebben we wel al gezocht naar een mooi gedicht. Een gedicht voor het geboortekaartje is echt een hele zoektocht, kan ik je vertellen.

We houden niet van geijkte dingen. Geen standaardteksten voor ons, we willen iets origineels. Maar ja, als je origineel wil zijn moet je gewoon zelf iets verzinnen. Nu kan ik best leuk schrijven, maar dichten kan ik écht niet.

‘Als je de woorden niet kunt vinden’

Toen ik hoorde dat Martin Gijzemijter van Dichtgedachten.nl startte met Lichtgedachten.nl ging er opeens een lampje branden: ik ga het gewoon uitbesteden, dat gedicht. Via Lichtgedachten is het mogelijk om gedichten aan te vragen voor allerlei gelegenheden. Dood, verlies, geboorte, gemis, ziekte of wat dan ook: het maakt Martin allemaal niet uit. Hij kan dichten als de beste en weet me vaak te ontroeren met zijn gedichten.

Ik gaf hem wat input zodat hij het gedicht van vier regels kon gaan schrijven. Vierentwintig uur is de normale tijd na aanvraag van een gedicht voor een geboorte of geboortekaartje, maar het kan ook sneller. Heb je het binnen drie uur nodig? Zelfs dat kan. Ik had natuurlijk geen haast, dus ik kreeg het gedicht binnen een dag binnen.

Het gedicht is één van de weinige dingen die ik niet ga delen, maar ik kan jullie vertellen dat ik stiekem wel even een ugly cry  had toen ik het las. Het past heel goed bij ons. Het is lief, het is ontroerend, het is schattig. Het is ons. Ik kan niet wachten tot ik het op het geboortekaartje zie staan en ik ben heel benieuwd naar de reacties van de mensen die van ons een kaartje krijgen. Uiteraard zal ik het gedichtje ook met jullie delen, want het is te mooi om voor onszelf te bewaren.

Ik ben wel benieuwd naar wat jullie hebben gedaan met het geboortekaartje. Wil je het met mij (en mijn volgers) delen? Dat zou ik echt ontzettend leuk vinden! Bij Fons hadden wij trouwens de zin ‘Al ons later is met jou’, dat past nog steeds perfect bij ons. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten