Wat gaat de tijd snel

Eind deze maand is mijn lieve schattige baby alweer jarig. Ik kan nauwelijks geloven dat het alweer een jaar geleden is dat ik midden in de nacht nonchalant mijn tas in stond te pakken om naar het ziekenhuis te gaan. Wat gaat de tijd toch snel en wat is het mooi om moeder te zijn van zo’n klein ventje. Ik merk dat ik deze maand een beetje de emotionele muts aan het uithangen ben. Het zal er wel bij horen ofzo haha.

Vooral de laatste week maakt Fons opeens enorme sprongen. Hij kruipt als een malle de kamer door, staat op door zijn handjes tegen de deur te plaatsen, sjeest achter katten aan en trekt alle laatjes en kasten die hij nog kan bereiken helemaal leeg. Op het moment van schrijven staat hij me aan te kijken terwijl hij zich net heeft opgetrokken aan mijn stoel.

Een jaar geleden was dat wel anders. Fons kwam te vroeg. Veel te vroeg. Hoe penibel het misschien wel is geweest dringt steeds meer tot me door. Dat hij piepend ter wereld kwam en van een opname op de high care linea recta werd overgeplaatst op de IC en 2 dagen later met een speciale ambulance voor baby’s werd overgebracht naar een ander ziekenhuis… Het is onwerkelijk. Onwerkelijk en misschien bij vlagen nog wel een beetje traumatisch.

Maar laat ik het niet groter maken dan dat het is: Fons is er. Hij groeit goed en laat in bijna niks meer merken dat hij te vroeg is geboren. En wat is eigenlijk vroeg? Ruim vijf weken valt nog wel te overzien. Gelukkig heeft hij tot ruim 34 weken zwangerschap veilig bij mij in mijn buik gezeten. Was hij nóg eerder gekomen, dan was het misschien wel heel anders afgelopen.

Van een zielig hoopje mens is Fons nu ontpopt in een prachtig kereltje wat brabbelt, kruipt, zelf zijn brood naar binnen werkt en zelf de fles pakt. Hij lacht zodra hij ons ziet en laat van zich horen als hij het ergens niet mee eens is. Een schone luier omdoen is opeens een héle klus met een zich omdraaiende meneer en even rustig zijn mond afvegen na het eten is er ook niet meer bij. Wat een ontwikkelingen allemaal. Ik kan niet wachten op de jaren die komen gaan. Lekker met hem kletsen bijvoorbeeld, daar heb ik nu al zin in. Samen naar het theater, de bioscoop of een museum. Picknicken in het bos, fietsen naar opa. Dat soort dingen. Heerlijk!

Zijn vroeggeboorte maakt me wel een beetje angstig voor een volgende zwangerschap. Als ik er nu aan denk ben ik best bang dat een volgend kindje nóg vroeger zal komen. Ik weet dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn, maar wat áls… Nou ja, ik moet er maar niet teveel bij stil staan. Al ben ik wel benieuwd naar de ervaringen van andere moeders. Ben jij ook de eerste keer te vroeg bevallen? En hoe ging het bij de zwangerschap daarna? Let me know! 

3 reacties op “Wat gaat de tijd snel

  1. Het vliegt zo voorbij hé! Onze kleine man wordt binnen 2 weken ook alweer 1 jaar. Hij is 4 weekjes te vroeg geboren en momenteel ben ik zwanger van zijn broertje of zusje dus ergens is er wel terug de schrik dat hij of zij te vroeg komt maar anderzijds probeer ik er zo weinig mogelijk aan te denken.
    Het advies van de gynaecoloog was alvast om zeker op tijd te stoppen met werken en ik weet dat ze me nu zeker dubbel zo goed zal opvolgen (dat deed ze bij ons eerste zoontje ook al hoor). Dus ik hou het wel in mijn achterhoofd maar probeer vooral te genieten en er niet al te veel bij stil te staan :).
    Alvast gefeliciteerd aan Fons!

    1. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Leuk zeg, zo kort op elkaar 🙂 En jij ook alvast gefeliciteerd met je zoontje. Goed dat je extra in de gaten gehouden wordt, dat lijkt me ook heel belangrijk inderdaad.

  2. Poeh wat vliegt de tijd, en wat ontwikkelt Fons zich goed!
    Is het niet zo dat je bij een volgende zwangerschap extra in de gaten gehouden wordt als je kindje er voor te vroeg geboren is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten