Met Fons naar het consultatiebureau

Vanmorgen ben ik met Fons naar het consultatiebureau geweest. Nu heb ik een ‘just smile and wave’ verhouding met het consultatiebureau. Ik ga erheen voor de vaccinaties natuurlijk en ik ben ook altijd ontzettend benieuwd naar zijn lengte en gewicht, maar verder neem ik niet zo heel veel van ze aan. Het lijkt alsof ze dat voelen, want telkens heb ik een ontzettend aardige dame die heel voorzichtig wat adviezen probeert te geven. Ik denk dat mijn gezicht al op standje onweer staat als ik binnen kom en dat dat ze afschrikt ofzo, haha.

Maar goed: vanmorgen was het dus weer zo ver. Geen vaccinaties deze keer (die krijgt hij weer als hij 11 maanden is), maar wegen, meten en een gesprekje met de arts. Fons vond het verschrikkelijk. Al tijdens het meten protesteerde hij en toen het tijd was om te wegen moest hij écht huilen. Arm ding. Hij zit ook precies in die eenkennige fase waarin iedereen eng is, dus dit kwam op een perfect moment. NOT! De arts had gelukkig een knuffeltje klaar liggen, dus daarmee was het al snel gesust. Was ik maar te sussen met een knuffeltje, haha.

Maar goed: de statistieken. Mijn lieve kleine beertje was vanmorgen 76,5 cm lang en woog maar liefst 9460 gram. Wat een ontzettend lekker spekkie heb ik toch op de wereld gezet. Wie had dat 9 maanden geleden gedacht? Ik in ieder geval niet. Ik had echt niet verwacht dat Fons nu boven het landelijk gemiddelde zou zitten. Toen ik voor het eerst met hem bij het consultatiebureau kwam en hij ver onder het gemiddelde zat moest ik stiekem wel een beetje slikken. Ik zag mezelf al met een zorgenkindje zitten de rest van zijn babytijd. Maar gelukkig: Fons haalt alles goed in en groeit mooi door. In het begin groeide hij enorm hard, maar nu zag ik de lijn al mooi afvlakken. Ik ben trots op mijn kleine man. Wat is het toch een heerlijk ventje!

Oh en weet je wat ik dus gruwelijk irritant vind? Dat een andere moeder het héél normaal vind om lachend een half uur te laat binnen te komen en dat zij dan ook nog eens eerder word geholpen dan ik. Maar goed: de zon schijnt, ik heb mijn zomerjas weer aan en de lente hangt in de lucht, dus ik laat me niet chagrijnig maken vandaag haha.

3 reacties op “Met Fons naar het consultatiebureau

  1. Wat is ie lang!!
    Ik mocht gisteren weer met Oscar langs het CB. Hij is nu 73cm en 10250gr. Een lekker zwaargewichtje dus 😅 Ben overigens heel content met mijn CB. Ze zijn zo ontzettend open en geven ook altijd wel een compliment.

  2. Onze eerst is ook Hollands welvare! Met 8mnd woog hij 9,960 en was ie 73 cm. Komt allemaal goed als ze dadelijk lopen en anders niet te druk maken als hij in z’n eigen lijntje netjes groeit prima toch! (Inmiddels is onze eerste 2,5 en woog met de laatste meting 2jr+2mnd 16,1 en was 92cm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten