Fons is 2,5 jaar oud

Gisteren had ik een update over Noor, maar mijn lieve meneertje Fons is natuurlijk ook zeker een update waard. Fons is namelijk al 2,5 jaar oud! Tweeënhalf jaar! Waar is de tijd gebleven dat hij in maatje 44 paste en lekker op mijn borst lag te slapen? Zeker nu Noor erbij is gekomen lijkt de tijd dubbel zo hard te gaan, niet normaal.

De statistieken

Fons is een grote jongen. Hij groeit echt als kool en draagt nu kledingmaat 104 in de meeste gevallen. H&M valt vaak wat groter, daarvan draagt hij qua broeken vaak nog 98 bijvoorbeeld. Zijn schoenmaat is 27. Ik heb een eigen bigfoot gebaard haha. Zijn gewicht weet ik niet. Ik zal eens met hem op de weegschaal gaan staan om te kijken hoe het is gesteld met mijn reusje.

Het eetgebeuren

Fons eet nog steeds bar slecht zijn avondeten. Groenten gaan er niet in, behalve af en toe een beetje komkommer. Gelukkig eet hij overdag als een beer, dat maakt een hoop goed. Brood met pindakaas is favoriet, maar hij is ook gek op bananen, mango (all time favourite), appels en peren. Patat en pannenkoeken gaan er tegenwoordig niet meer in. Bananenpannekoeken met havermout lust hij dan weer wel. Verder vindt hij maiswafels helemaal fantastisch en zijn zoutloze pretzels die ik in Duitsland koop bij de DM niet aan te slepen. Hij pakt ze tegenwoordig zelf. Dan komt hij aanlopen met het zakje en een plastic bakje haha. Held. Ook lust hij graag van die knijpzakjes. Ik sneak er zo nog wel wat groenten in, want bij DM verkopen ze knijpzakjes met groenten en fruit gecombineerd die hij heerlijk vindt.

Peuter

Het is leuk hoor, die ontwikkelingen op deze leeftijd, maar oooooh boy, wat heeft hij last van de peuterpuberteit. Maar goed, daar staat tegenover dat hij sinds kort steeds meer aan het praten is in plaats van onverstaanbaar brabbelen. Hij komt ook regelmatig lekker bij mij op schoot zitten, speelt heel lief met mijn krullen en komt me kusjes brengen als hij daar zin in heeft. Echt, dan smelt ik weer. Vooral als we een terrordag kunnen afsluiten met een knuffel en een kus, daar doe ik het voor.

Broer en zus

Fons is niet zo heel gek op zijn zus als ik had gehoopt. Maar goed, je moet het zelf maar eens meemaken: twee jaar lang heb je je ouders voor jezelf en dan komt er opeens zo’n poepmachine in huis wonen. Helemaal niet tof natuurlijk, want ik ben ook een groot gedeelte van de dag met Noor in mijn armen met Fons bezig. Dat hij mij moet delen vindt hij echt niet altijd leuk en daarom doe ik mijn best om er echt voor hem te zijn als Noor slaapt. We kleien, kleuren en spelen samen. We dansen samen op Juf Roos en schudden met onze billen op hiphopmuziek, hilarisch vinden we dat allebei. Daarnaast vindt hij het ook gewoon heel relaxt om Buurman en Buurman of Pink Panter te kijken, dus dat doen we ook regelmatig. Sinds kort is Cars ook favoriet, lang leve Netflix. Liedjes zingen doen we ook de hele dag door. Ik ben alleen bang dat niet iedereen snapt wat hij zingt, want we hebben de gewoonte om het laatste woord van elke zing keihard te schreeuwen haha. Vind ik ook hilarisch en ik moet ook heel hard om hem lachen als hij keihard krijst: Schaapje schaapje, heb je witte WOOOOOOOLLL! Je had erbij moeten zijn, denk ik dan maar 🙂

Favorieten

Zoals ik al zei vindt hij Buurman en Buurman, Pink Panter en Cars helemaal fantastisch. Daarnaast is hij fan van kleien en tekenen, met Duplo smijten en door de woonkamer scheuren op zijn loopfiets. Als ik één favoriet moet noemen als het om eten gaat dan zijn het de maiswafels. Als we in de auto zitten krijgt hij vaak een maiswafel, die hij tegenwoordig crackers noemt. Hij is inmiddels zo geconditioneerd dat hij zodra ik zijn riem vast heb gemaakt zegt: Mama, crackertje? 🙂

Douchen, daar is hij ook helemaal verzot op. Er was een tijd dat hij niet durfde te douchen en we hem in bad deden, maar inmiddels zegt hij elke ochtend en avond dat hij wil douchen. Hij is er niet onder vandaan te rammen, vooral omdat hij onder de douche lekker kan spelen met water.

Qua muziek is hij gek op de liedjes die Juf Roos zingt en qua hiphop is hij gek op I Wish van Skee-lo. Daar zijn we ooit mee begonnen en zodra hij dat hoort begint hij met zijn billen te draaien en op en neer te springen. Heeft ie niet van mij hoor. Ik hou helemaal niet van dansen, maar met mijn peuter zwier en zwaai ik de hele kamer door haha.

Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik alleen maar aan het lachen. Ik geef toe, ik vind twee kleine kindjes opvoeden als thuisblijfmoeder soms erg pittig, maar ik ben ook zo ongelooflijk gek op die twee. Fons is zo’n heerlijk kind en ondanks dat ik dat wel eens vergeet als hij weer eens de peuterpuber uithangt overwint die liefde alles.

Tweeënhalf jaar Fons. Wat is dit mooi! En vermoeiend, maar vooral mooi 🙂

3 reacties op “Fons is 2,5 jaar oud

  1. Misschien heb ik een tip wat groente eten betreft. Ik weet niet of je het al geprobeert hebt, maar misschien eet hij wel zelf gemaakte soep. Kun je een hoop groente in verwerken en als je er dan met de staafmixer in gaat, ziet niemand er iets van. Bij de meeste kindjes werkt het en krijgen ze toch groente binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten