Even tijd voor mezelf

Afgelopen weekend had ik even tijd voor mezelf. Op zaterdag vertrok ik ’s ochtends richting Groningen om een dagje te spenderen met mijn zus en ’s avonds sliep ik in het Van der Valk hotel in Asssen. Helemaal alleen. Heerlijk.

Even spijbelen van het moederschap

Als thuisblijfmoeder sta ik altijd ‘aan’. Ik heb geen werk waar ik even naar kan vluchten, om het zo maar te noemen. Zodra de kinderen ’s ochtends wakker zijn tot het moment dat ze ’s avonds naar bed gaan ben ik bij ze. Heerlijk vind ik het, maar soms wil ik ook wel even spijbelen van het moederschap.

Gelukkig stond mijn man, zoals altijd, vierkant achter me toen ik voorstelde om er even een dagje en nachtje tussenuit te gaan. Hij zag ook aan me dat ik even iets voor mezelf wilde. Ik was (en ben) gewoon moe. Ik slaap niet lekker vanwege mijn bekken- en rugproblemen en kan overdag ook niet bijtanken omdat de kinderen vrijwel nooit tegelijkertijd een slaapje doen. En áls ze dat doen heb ik de rust niet om even mijn ogen te sluiten.

Ik moest even opladen. Even tijd zonder kinderen. Niet kleien, niet kleuren, geen flesjes, geen poepluiers, geen slaapliedjes en geen wandelingen. Gewoon even Marije zijn in plaats van mama.

Schuldgevoel

Ik had zo’n enorm schuldgevoel naar mijn man en kinderen toe! Want ik heb er toch zelf voor gekozen om thuisblijfmoeder te worden? Waarom had ik dan die drang om even niet voor de kinderen te hoeven zorgen? Even dreigde dat schuldgevoel roet in het eten te gooien, maar toen ik in de auto stapte om mijn zusje op te pikken besloot ik: vandaag ga ik keihard genieten! En dat deed ik!

We gingen ontbijten bij Pernikkel. Heerlijk. Daarna shoppen (ik kocht uiteraard vrijwel alleen maar spullen voor de kinderen) en aansluitend lunchen bij het heerlijke Prinsenhof. Ons rondje stad sloten we af met wat drinken met een taartje bij Novo Konditorei.

Als avondeten kocht ik verse sushi bij Albert Heijn, dat at ik op op mijn hotelkamer in Van der Valk in Assen. Ik viel al snel in slaap, want ik was bekaf en vervolgens heb ik een nacht gemaakt van bijna 8 uur! Dat is sinds Noor’s geboorte niet meer voorgekomen en ik heb er van genoten. En dan ’s ochtends gewoon een beetje kunnen lamballen in bed, heerlijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het allerleukste van de hort op gaan vind ik het thuis komen 💕#mevrouwnoor #babygirl #fonswildenietopdefoto #datmag #ginger

Een bericht gedeeld door MrsMama (@mrsmamanl) op

Maar het allerleukste van een nachtje weg gaan? Dat is toch echt thuiskomen. Fons die naar de deur rende toen hij me hoorde, Noor die glimlachte toen ze me zag en dikke knuffels van mijn man.

Neem jij wel eens een dagje ‘vrij’ van je gezin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten