Voor het eerst een nachtje zonder kind

Afgelopen vrijdag op zaterdag waren mijn man en ik voor het eerst een nachtje zonder kind. Kindloos de hort op gaan, dat was nog niet eerder voorgekomen. Afzonderlijk wel, maar nog niet met z’n tweetjes. Ik had die behoefte niet zo en stiekem vond ik het ook wel eng om de zorg voor Fons aan een ander over te dragen. Want wat als hij midden in de nacht besluit te gaan krijsen? Ik zou dan ook het liefst mijn eigen papa of mama willen om me te troosten. Maar goed, we gingen er toch voor.

Mijn zusje kwam een paar weken geleden met het idee. Of eigenlijk dwong ze me min of meer. Ik zat er namelijk een beetje doorheen. Na de miskraam en de curettage die ik moest ondergaan voelde ik me vreselijk down. Natuurlijk weet ik ook wel dat het weer goed komt, maar ik was gewoon moe. Moe, moe en nog eens moe. Mijn zusje maakte zich een beetje zorgen en gaf me een aantal data waarop zij, samen met mijn vader, op zou kunnen passen. Heerlijk en eng, maar vooral heerlijk! Ik greep het met beide handen aan en pikte een datum.

Van der Valk hotel Assen

We besloten om te gaan logeren in het Van der Valk hotel in Assen. Dat is een minuut of 20 rijden vanaf mijn vader, dus mocht er iets zijn dan zouden we zó weer bij Fons zijn. Assen ken ik op mijn duimpje, dus dat voelde ook wel vertrouwd. Ik was even aan het speuren naar een fijne kamer en kwam uiteindelijk uit op de Junior Suite. Deze suites hebben een bad midden in de kamer en een stoomdouche. Daarnaast zit het plunderen van de minibar bij de kamer in.

Onze kamer was echt prachtig. Het bad middenin de kamer was groot genoeg om met z’n tweeën in te liggen en de douche was een heerlijke stortdouche. De stoomfaciliteiten hebben we niet gebruikt trouwens, want ik krijg het al benauwd als ik daar aan denk haha.

Eten bij 28Dining

Omdat ik geen zin had in geouwehoer en moeilijk doen kozen we ervoor om in het hotel zelf te eten. Restaurant 28Dining is recent verbouwd en ziet er echt heel sfeervol uit. Het is een enorm restaurant met intieme tafels en sfeervolle verlichting.

Als voorgerecht koos ik voor een broodplank (waar je achteraf gezien wel met z’n vieren van kan eten) en mijn man een uiensoep. Als hoofdgerecht koos ik voor gamba’s van de grill en mijn man voor pittige makreel. Een nagerecht paste er niet meer in, want de bijgerechten waren zo lekker dat vooral mijn man zich daar een beetje vol mee heeft zitten duwen haha. Bij mij valt er niet veel te duwen natuurlijk, dus ik had aan die gamba’s en een paar patatjes wel genoeg.

De bediening in het restaurant was vlot en correct en ik vond ze allemaal ontzettend aardig. Mijn man en ik hebben echt genoten van het eten, de sfeer in het restaurant en elkaar.

Ontbijt op bed

Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit ontbijt op bed besteld in een hotel. Wel eens avondeten, maar een ontbijtje was er nog niet van gekomen. Omdat we echt voor de ultieme chillsfeer gingen kozen we ervoor het nu wel te doen. Voor €7,50 extra kwamen ze stipt op de afgesproken tijd ons ontbijtje de kamer binnen rijden. Wat was dát goddelijk! Ze hadden rekening gehouden met het feit dat mijn man vegetarisch eet, dus er lagen heel veel verschillende soorten kaas op tafel. Heerlijk! Ik hou zelf ook enorm van kaas, dus dikke prima.

Ik was van tevoren van plan om tot inchecktijd (12.00 uur) op mijn luie reet te gaan liggen, maar na het ontbijt zijn we nog even de stad in geweest. Mijn man kent Assen helemaal niet en ik wel, dus ik kon hem mooi even wat dingetjes laten zien. Hij vindt de omgeving van Assen ook wel heel leuk, dus we gaan eens kijken of we in die buurt nog mooie huizen kunnen vinden. Ik ben benieuwd waar we uiteindelijk terecht gaan komen.

Ons nachtje weg zonder Fons was echt heerlijk. We hebben heerlijk geslapen, fantastisch gegeten en lekker rustig aan kunnen doen. Dit gaan we vaker doen hoor! Ik ga de komende tijd weer proberen wat regelmatiger artikelen te schrijven. Ik begin weer wat lekkerder in mijn vel te zitten, dus ik ga er weer voor! Bedankt dat jullie toch nog elke dag komen kijken!

Ga jij wel eens een nachtje weg zonder kind?

4 reacties op “Voor het eerst een nachtje zonder kind

  1. Een nachtje hotel is er nog niet van gekomen, staat wel al maanden op de planning. Wel gisteravond een feestje gehad waardoor Mels moest logeren. Telt dat ook? Dit ziet er trouwens wel heerlijk uit zeg. Hotelontbijtjes zijn de beste! Lief van je zus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten