Een slaapzak van PurFlo

Met de winter op komst en de realisatie dat onze slaapkamer toch echt wel koud is was ik op zoek naar een goede slaapzak voor Noor. Voor Fons had ik de door velen geliefde slaapzak van Puckababy, maar heel eerlijk? Ik vind dat een naar zweetding, dus dat geld hou ik liever in mijn portemonnee. Hema heeft een goede budgetvariant winterslaapzak, maar daarvan vind ik de mouwen vaak wat te nauw. Via Linda van MalleMama kwam ik terecht bij een slaapzak van PurFlo.

Een slaapzak van PurFlo online kopen

Een slaapzak van PurFlo online kopen was de kortste klap. Ik kon geen zaak in de buurt vinden die hem verkocht, dus dan maar de gok wagen. Ik bestelde hem bij Pacco.nl, een merk wat ik vooral ken van hun inbakerdoeken. Op de site van Pacco las ik al goede reviews over de slaapzak van PurFlo, dus dat was voor mij het laatste zetje om de slaapzak ook echt te bestellen. Hij is goedkoper dan de slaapzak van Puckababy, die €109 kost, maar duurder dan een slaapzak van Hema, die in de wintervariant €40 kost. De winterslaapzak van PurFlo in de maat die ik heb gekocht, 75cm, kost €54,95

De juiste maat slaapzak van PurFlo kopen

Ik wilde natuurlijk wel de juiste maat slaapzak van PurFlo kopen en gelukkig staat er op de site van Pacco een goede handleiding:

60 cm tot 64 cm 0 – 3 à 4 maanden
70 cm  60 tot 76 cm 3 – 9 maanden
75 cm 64 tot 80 cm 3 – 9 maanden
(vaak tot 12 mnd)
90 cm 76 tot 98 cm 6 – 18 maanden
(vaak tot 24 mnd)
110 cm vanaf 98 cm vanaf 18 maanden
(vaak vanaf 2 jaar)

 

Zoals ik al eerder zei heb ik de slaapzak in maat 75cm gekocht. Die van 70cm leek me toch net iets te klein en ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Hij is nog wel wat ruim bij de mouwen, maar die kan ik ook omslaan én ik kan ze over haar handjes heen slaan om ze goed warm te houden in de winter. Ideaal.

TOG waarde

De TOG waarde van de slaapzak is 2.5. Bij een slaapkamertemperatuur van 18 graden hoef je je baby niet meer toe te dekken met een deken als je hem of haar ook een romper en pyjama aan doet, dan heb je een TOG waarde van 3 bereikt. De slaapzak waar Noor tot voor kort in sliep, de newborn slaapzak van Puckababy, had een TOG waarde van 0,5, dus je kunt je voorstellen dat ze wel toe was aan een iets dikkere slaapzak.

De mouwen van de slaapzak zijn afritsbaar. Bij iets warmere nachten kan je ze dus afritsen om het zo iets koeler te maken voor je baby. Voor nu slaapt Noor al met mouwen, want ik merk dat ze dat echt fijn vindt. Ze voelt niet warm aan als ze wakker wordt en lijkt zelfs wat langer te slapen nu ze een fijne en warme slaapzak heeft.

De voordelen van de PurFlo slaapzak

Het eerste wat ik mij opviel toen ik de slaapzak uit de verpakking haalde was hoe ongelooflijk zacht hij is. Echt, zo zacht heb ik nog geen slaapzak meegemaakt. De slaapzak is gemaakt van 100% zachte jersey katoen en de binnenkant is van bamboe. Het absorbeert goed en is snel droog. De vulling is gemaakt van Amicor Pure, wat zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie. Het is daarnaast anti-stofmijt en anti-allergeen.

Wat ik ook heel fijn vind aan de slaapzak is dat de rits goed beschermd is. Aan de binnenkant van de slaapzak zit stof om ervoor te zorgen dat het geen irritatie kan veroorzaken bij je kleintje.

Mag ik nog heel even de vergelijking met de Bag 4 Seasons van Puckababy maken, ook al is hij eigenlijk niet te vergelijken? Dat is nu eenmaal de slaapzak waar iedereen zo enthousiast over is. Ik was dat zelf ook voordat ik hem echt heb gebruikt voor Fons. Hij is verkrijgbaar in superleuke printjes en je kunt er zelfs de naam van je kindje op laten zetten. Hij heeft ook afritsbare mouwen en is lang te gebruiken. Maar de binnenslaapzak is gemaakt van teddy en dat staat bij Fons garant voor zweten. Dat wilde ik Noor niet aan doen, dus ik ben blij dat ik nu heb gekozen voor een slaapzak van katoen en bamboe. De slaapzak van PurFlo is nog véél zachter dan die van Puckababy en voelt zoveel fijner aan. Daarnaast is de slaapzak van PurFlo ook heel geschikt om je kindje in te verschonen, want je kunt de slaapzak heel ver open ritsen. Handig!

Nou ja, ik ben dus enthousiast. Als je net als ik was op zoek bent naar een fijne slaapzak van ademend materiaal waar je kindje lekker in zal slapen: ga voor de slaapzak van PurFlo. En nee, ik word niet betaald voor dit artikel. Ik heb de slaapzak helemaal zelf gekocht en ben oprecht enthousiast. Ik weet in ieder geval van welk merk de zomerslaapzak zal zijn die ik volgend jaar voor Noor ga aanschaffen.

Wat is jouw favoriete merk slaapzak? 

Reactie op “Een slaapzak van PurFlo

  1. Klinkt als een fijne slaapzak. 🙂 Ik
    ben zelf nog op zoek naar eentje, mijn dochter heeft nu een hele simpele van Prenatal om te proberen. Die was in de sale maar 6 euro haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten