Een babynestje van Heppiejoe

Babynestjes, de één zweert erbij, de ander haat ze. Ik hoor bij de eerste categorie. Bij Fons had ik er eentje en ook voor Noor heb ik een prachtexemplaar. Ik heb namelijk een babynestje van Heppiejoe gekregen. Ik mocht hem volledig zelf samenstellen. Niet dat dat speciaal voor mij is gedaan hoor, iedereen die een babynestje bij ze koopt mag de stoffen zelf uitzoeken.

De voordelen van een babynestje

Laat ik de voordelen van een babynestje eens op een rij zetten:

  • het geeft je kindje een geborgen gevoel.
  • makkelijk te verplaatsen van bed naar box naar bank, noem maar op.
  • je kindje slaapt er, als het goed is, wat beter van (wel onder toezicht natuurlijk).
  • je kunt er mee co-sleepen zonder dat je bang hoeft te zijn op je kindje te rollen.
  • als je de hort op gaat neem je je nestje mee en slaapt je kindje altijd in zijn/haar eigen ‘bedje’.

Wij laten onze kinderen dus wel in het babynestje slapen, maar er zijn ook mensen die dat ontzettend gevaarlijk vinden. Er bestaat namelijk zoiets als ‘rebreathing’. Dat houdt in dat je kindje zijn/haar eigen adem telkens opnieuw inademt en kan voorkomen als het te dicht bij de rand ligt. Ook kan je kindje te dicht bij de rand liggen en er in stikken. De koordjes zouden ook een gevaar kunnen zijn, maar mijn newborn heeft echt geen idee hoe zij naar de onderkant van het nestje moet bewegen, dus dat vind ik zelf ietwat overdreven.

Rebreathing en verstikkingsgevaar neem ik zeker wel serieus en wil ik ook niet afdoen als overdreven gedoe, maar ik ben van mening dat je met gezond verstand ook een heel eind komt. Ik ben er altijd bij als Noor in haar nestje slaapt en mocht ze alleen in de kamer zijn, dan zit ik met mijn neus bovenop de monitor van de babyfoon.

Dus terug naar het babynestje: ik vind hem prachtig. Ik koos voor oudroze, de kleuren van haar toekomstige babykamer, en veertjes. Een mooie en serene combinatie waar ik erg blij van word. Het nestje is trouwens aan twee kanten te gebruiken, dus mocht de ene kant een beetje vies worden, dan draai je hem gewoon om.

Een babynestje wassen

Over vies worden gesproken: ik heb hem al eens gewassen en dat ging prima. Heppiejoe raadt zelf aan een handwasje te doen of een programma centrifugeren, maar daar was ik wat te lui voor. Ik heb het babynestje gewassen op 30 graden en dat gaf geen problemen. Ik vind het wel een fijn idee dat het nestje een wasbeurt kan doorstaan, want we weten allemaal: baby’s maken er graag een zooitje van (en in mijn geval wil er wel eens een kat in gaan liggen in een onbewaakt moment…).

 

Wil jij ook een babynestje bestellen? Of misschien wel één van de andere toffe producten die Heppiejoe maakt? Kijk dan eens op hun instagramaccount (deze hier). Ik kocht zelf nog een dun dekentje voor in de wandelwagen waar ik heel blij mee ben, maar ze hebben dus nog veel meer toffe dingen. Denk hierbij aan boxkleden, commodemandjes, aankleedkussenhoezen en badcapes.

Heb jij ook een babynestje gebruikt voor je kleintje?

Reactie op “Een babynestje van Heppiejoe

  1. Wij hebben ook een babynestje gebruikt. Ik had hem aangeschaft tijdens mijn zwangerschap omdat het me wel fijn leek. Ons zoontje is 5 weken te vroeg geboren en dus hebben we er ontzettend veel plezier van gehad. Hij heeft de eerste weken vooral beneden in de box of op de bank tussen ons in, in zijn nestje geslapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten