Een 3D echo laten maken

Sinds iedereen weet dat we een kindje verwachten krijgen we heel vaak de vraag of een 3D echo laten maken. Eigenlijk is het nooit in me opgekomen om dat te laten doen en weet je waarom niet: ik vind het maar creepy, haha. Wat klinkt dat onaardig hè? Zo bedoel ik het helemaal niet, sterker nog: ik vind het juist hartstikke leuk voor mensen die vertederd naar zo’n schermpje zitten kijken.

Bij een 3D echo is je kindje te bekijken van alle kanten. Je ziet zijn of haar gezichtjes, de handjes, de beentjes, alles er op en er aan. Ze raden het aan om het wat later in de zwangerschap te doen omdat er dan al lekker wat spekkies te zien zijn. Daarom is het advies ook om de 3D echo tussen week 24 en week 31 te laten maken. Vanaf week 24 a 25 krijg je kindje dat lekkere vetlaagje en rond week 32 is het allemaal wat lastiger in beeld te brengen. Als je kindje is ingedaald is het meestal niet meer mogelijk om nog mooie beelden te krijgen. Jammer, maar waar.

Tijdens de geslachtsbepalende echo die wij hadden kregen we een 3D foto van onze meneer mee, maar die is nog niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog (sorry Fons), ik vind hem stiekem een beetje eng. Misschien door het gebrek aan Hollandse spekwangetjes, misschien omdat ik het maar gek vind dat dat kleine baby’tje in mijn buik zit of gewoon omdat ik een zeikerd ben. Wie zal het zeggen?

Vertel, heb jij een 3D echo laten maken? Waarom wel of waarom niet? Is het echt zo speciaal als iedereen zegt of valt het allemaal wel mee? Iets in me zegt namelijk dat we er spijt van gaan krijgen als we geen 3D echo of 4D beelden laten maken. Oh boy, als ik toch eens niet zo’n twijfelkont zou zijn…. Het zou mijn wereld een stuk makkelijker maken, haha.

Bron foto

 

 

 

5 reacties op “Een 3D echo laten maken

  1. Zoals ik al op Twitter zei. Wij kregen er een aangeboden omdat de echoscopiste in opleiding wilde oefenen en buiken zocht. Ging er in eerste instantie eigenlijk niet eens van uit dat de 3d stand aanging maar toen mijn kindje langzaam echt op beeld verscheen in 3d was het zo mooi. Wat een lief koppie en inmiddels echt al wel wat bolle wangetjes. We zijn helemaal verliefd nu op die foto’s en ik kan er wel naar blijven kijken. Eerst was ik ook onzeker over 3d echo omdat ik van mening was dat je ook wat te raden over moet houden maar nu denk ik niet meer zo. Kan niet wachten het een beetje te vergelijken als hij er straks is.

  2. Ik ben ook enorm aan t twijfelen! Mij lijkt t erg bijzonder, maar aan de andere kant is geheel verrast worden hoe ze eruit ziet in het echt ook wel heel tof!
    Mijn (schoon)ouders hebben nog geen enkele echo meegemaakt, dus het lijkt me dan ook wel weer leuk om zo’n 3D echo met hen te delen…

    Kortom: ik kan je niet helpen!

  3. 3D foto maken vond ik ontzettend fijn! Had er nog uitgebreid over geschreven, mocht je het willen lezen. Alleen ons jochie lag toen met zijn oogjes lekker tegen de placenta aan, waardoor we alleen de onderste deel van zijn gezicht konden zien. Maar het was meteen heel herkenbaar, ook zonder vetjes 🙂 En nu lijkt hij er nog steeds op, dat had ik zelf niet verwacht. Ik deed het wel toen ik 27-28 weken was, schijnt ook het beste moment te zijn 😉

  4. Wij hebben het wel gedaan. Ik snap het gevoel van een beetje eng maar toch vind ik het fascinerend. Het was zó bijzonder, hoe ze dan lag en toen ze geboren was zo ook ter wereld kwam (au voor mama). Je ziet de hoofdlijnen maar toch was het nog een complete verrassing toen ze geboren werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten