De naam van onze dochter

Eindelijk is het zo ver. Vandaag maak ik de naam van onze dochter bekend. Nou ja, eindelijk… Ik ben nu ruim 16 weken zwanger, dus eigenlijk is zou ik nog gewoon 24 weken kunnen wachten met het bekend maken van de naam. Toch doe ik dat niet, want mijn man en ik vinden het veel te leuk om de naam alvast met jullie te delen. Dat deden we immers met de naam van onze zoon ook. Zitten jullie er klaar voor? 🙂

Hoe we aan de naam zijn gekomen

Eerst even een beetje uitleg over hoe we aan de naam zijn gekomen. Ik kan er niet veel meer over zeggen dan dat de naam al jaren hoog bovenaan mijn lijstje van meisjesnamen staat. Zelfs voordat ik überhaupt een kinderwens had wist ik: als ik ooit een meisje krijg gaat ze zo heten. In mijn jeugd hoorde ik de naam op tv. Een  beeldschone Arabische koningin heet namelijk zo en ik vond de naam meteen prachtig. Destijds kwam de naam in Nederland nauwelijks voor. Inmiddels is dat wel anders. Hij stond in 2017 zelfs in de top 20.

Als je eenmaal getrouwd bent of samen bent met je partner heb je natuurlijk ook nog zijn of haar wens te respecteren, maar gelukkig vond ook mijn man de naam erg mooi. Nog even bracht hij een andere naam aan, maar hé, die haalde het niet bij ‘mijn’ naam. Mijn man heeft de naam Fons bedacht, dus hij vond dat ik nu het eindoordeel mocht vellen over de uiteindelijke naam van onze dochter.

Je kind vernoemen

We vonden ook allebei dat we haar moesten vernoemen, dus ze krijgt twee namen. Onze dochter draagt niet alleen haar eigen naam, maar ook de naam van één van haar oma’s, mijn schoonmoeder. Net als dat Fons’ tweede naam een eerbetoon aan mijn moeder is. Een mooie gedachte, vinden wij. Op deze manier zullen onze kinderen hun oma’s altijd bij zich dragen.

Onze dochter heet Noor Marie.

16 reacties op “De naam van onze dochter

  1. Ik wist het meteen toen je Arabische koningin zei! Ik vond die naam ook altijd al prachtig, maar mijn schoonzusje heet zo. Mijn meisjes hebben dus toch andere namen gekregen. En wist je dat die koningin eigenlijk Nederlandse is…

  2. Fons en Noor ❤

    Ik kon de naam niet als naam van een Arabische koningin.
    Dus tijdens t lezen dacht ik t zal toch geen Soraya worden, niks mis met die naam maar in combinatie met Fons niet zo fantastisch in mijn ogen.

    Maar dit is zo leuk, Fons & Noor een koningskoppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten