De afvalrace #1

Nu kan ik natuurlijk heel body positivity-achtig doen en het niet afvallen noemen, maar ik noem het beestje liever bij de naam: ik ben begonnen aan de afvalrace der afvalraces. Die zwangerschapskilo’s moeten er af en het liefst gisteren. Op het vorige artikel wat ik hierover schreef (die vind je hier) heb ik zoveel reacties gehad en ik vind het leuk om jullie een update te geven. Tevens is het voor mij een stok achter de deur om hier af en toe te vertellen hoe het gaat.

Mrs Mama’s matties

Que?  Nou, Mrs Mama’s matties is een appgroep met allemaal moeders die net als ik af willen vallen. Ik heb de appgroep bij gebrek aan inspiratie maar even deze naam gegeven omdat we elkaar hebben leren kennen door mijn oproep om samen af te gaan vallen. In de appgroep zitten allemaal supergemotiveerde vrouwen die gezonder willen worden.

Ik haal heel veel steun uit deze groep. We delen niet alleen afvalleed, maar hebben het ook over onze kinderen, delen recepten en geven elkaar een schop onder de kont of een stoppen een veer in elkaars bips. Ik ben nooit zo van de lotgenotengroepjes, maar dit voelt heel fijn en vertrouwd. Dus dames, bedankt dat jullie dit samen met mij willen doen!

Newborn Fit Mama

Na lang wikken en wegen heb ik me opgegeven voor het 12 weken afvalplan van Newborn Fit Mama. Dit kostte me €59 en in ruil daarvoor krijg je onder andere een 12 weken afvalplan, een webinar, een persoonlijk voedingsplan en e-books.

Afgelopen zaterdag hebben we de webinar gehad en dat voelde heel positief. En dat was maar goed ook, want direct na de aanmelding was ik een stuk minder positief. Het persoonlijke afvalplan wat ik zou krijgen kreeg ik namelijk niet. In plaats daarvan moet ik vanaf nu al mijn eten bijhouden in een app. Tsja, dat kan ik zelf natuurlijk ook wel bedenken, daar hoef ik geen €59 voor neer te tellen. De uitleg hierover tijdens de webinar was dat je zelf inzage moet krijgen in je eetpatroon en dat je iets moet bedenken wat bij jou past, zodat je het langer vol kunt houden. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar als je een persoonlijk voedingsplan denkt te krijgen is het wel een domper.

Daarnaast zijn de e-books geen echte e-books, maar zijn het recepten die je niet kunt downloaden, maar telkens op moet zoeken en doorheen moet scrollen. Ook een minpuntje, vind ik. De oefeningen heb ik nog niet gedaan wegens enorme rugklachten en tijdgebrek, dus daar kan ik nog geen oordeel over vellen.

De stand na één week opletten

Maar goed, die app werkt dus wel, want ik heb elke dag al mijn eetmomenten keurig ingevoerd. Ook de chips en de taart die ik heb gegeten heb ik ingevoerd, want dat maakte me toch een stuk bewuster van wat dat nu eigenlijk oplevert qua calorieën. Ik heb lekker gegeten, genoeg proberen te drinken, gezellig gekletst met mijn afvalbuddies en heb me bewust bezig gehouden met mijn voeding. Dat leverde een verlies op van 2,7 kilo! BAM! Ik ben blij! Dat geeft meteen moed om de komende week weer zo door te gaan.

Deze week wil ik wat oefeningen van Newborn Fit Mama gaan doen. Ik hoop dat het lukt met mijn rug en bekken en dat brengt me meteen bij mijn volgende puntje: ik moet nodig weer eens naar de fysio voor een opfriscursusje qua oefeningen. Ik ben voor het laatst geweest tijdens mijn zwangerschap en toen kreeg ik oefeningen mee voor na de zwangerschap, maar ik denk dat het goed is om weer iemand mee te laten kijken.

Goed, einde relaas! Hoe ging jouw week? 

Reactie op “De afvalrace #1

  1. Hier misschien nog een tip. Ik weet niet of je het al doet maar een paar keer per week een flinke wandeling maken, geeft je ook veel winst met afvallen. Wel een beetje doorstappen. Dus…hoppa kinders in de wandelwagen en … gaan met die banaan. En het voordeel is dat je het ten alle tijden kuit doen en de kinderen ook lekker effeten buiten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten