Dagjes uit met mijn zoon

Dagjes uit gaan met mijn zoon, ik kijk er al naar uit sinds hij geboren is. Het lijkt me echt fantastisch om met hem de hort op te gaan. Dat deed ik vroeger ook met mijn ouders. Vaak ging ik alleen met mijn moeder met de trein naar Arnhem. Heerlijk vond ik dat, die tijd samen met haar. Ik genoot er enorm van en zou het zo ontzettend fijn vinden als mijn kinderen ook met zoveel liefde terug zullen kijken op de uitjes die we samen gaan maken.

Wat ik graag wil doen met mijn zoon en dochter

Dagjes uit met Noor die ze zich later ook al herinneren, dat duurt nog even. Fons is twee jaar ouder en aangezien ik zelf nog dingen weet van toen ik 2,5 jaar oud was kunnen we binnenkort gaan beginnen met herinneringen maken waar niet alleen ik wat aan heb haha. Lekker een dagje treinen, naar het Spoorwegmuseum en Nijntje museum in Utrecht, vliegtuigen spotten op Schiphol, shoppen en ijsjes eten in Arnhem, naar de dierentuin, spelen in een indoor speeltuin. Zomaar een aantal dingen die ik graag wil gaan doen met mijn kinderen.

Kinderen reizen gratis met de trein

Kinderen van vier tot en met 11 jaar oud reizen gratis met de trein met een Kids Vrij abonnement. Ze moeten dan wel zelf een OV-chipkaart hebben waar dit abonnement op geactiveerd is. Zo’n OV-chipkaart kost eenmalig €7,50, maar dan heb je verder ook geen kosten meer. Als Fons vier jaar wordt ga ik dus meteen een OV-chipkaart voor hem aanschaffen en dat Kids Vrij abonnement activeren. Zo kunnen we lekker samen met de trein gaan reizen. Zelf heb ik al jaren een kortingskaart waarmee ik buiten de spits met 40% korting reis. Dat scheelt enorm veel geld en met een paar keer reizen heb ik dat geld er alweer uit.

Goedkoop met de trein reizen

Ondanks dat ik dus een kortingskaart heb kijk ik regelmatig naar goedkopere treinkaartjes. Een dag onbeperkt reizen voor bijvoorbeeld €20 is al goedkoper dan een retourtje Steenwijk-Leiden, dus als ik de kans krijg koop ik zo’n goedkoop treinkaartje. Het is soms even zoeken waar welke actie te vinden is, maar tegenwoordig kan het een stuk makkelijker. Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg websites, zoals goedkoop-treinkaartje.nl, die alle kortingsacties bij elkaar zoeken en in een overzicht plaatsen. Hartstikke handig.

Reis jij ook graag met je kinderen met de trein?

2 reacties op “Dagjes uit met mijn zoon

  1. Wij hebben geen auto, dus reizen heel veel met bus en trein. Ik heb een dal voordeel abonnement en de kinderen beide kids vrij. En in veel bussen mogen ze ook gratis mee bij een betalende ouder. Binnenkort gaan we met z’n allen naar Limburg om een vriendin te bezoeken. Die treinreis zal voor de kinderen de langste tot nu toe worden, ik ben zo benieuwd!

  2. Eigenlijk wel heel fijn dat het voor kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis is. Het kost al een hoop en zo kun je er wel op uit met de kinderen.
    Ik vind het op zich niet erg om met de trein te gaan soms ook wel handig. Goedkope kaartjes maken het helemaal fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten