Bye bye zwangerschapskilo’s

Vandaag ben ik precies zes weken geleden bevallen. Volgens de deskundigen is dit het moment waarop ik weer mag gaan sporten. Tsja, sporten. Ik haat het. Maar ik haat mijn zwangerschapskilo’s nog nét ietsje meer. Vandaag start project ‘Bye bye zwangerschapskilo’s.

De stand van zaken na twee zwangerschappen

De stand van zaken na twee zwangerschappen is dramatisch. Na Fons bleven er vijf kilo’s plakken. Toen kreeg ik de miskraam, waarna er op miraculeuze wijze ook vijf bleven plakken. En na Noor zitten er nog acht kilo’s gezellig op mijn baarheupen geplakt. De teller staat dus op 18 kilo. Eigenlijk is dat na drie zwangerschappen, maar het zijn dus twee voldragen zwangerschappen.

Achttien kilo. Ik vind het belachelijk veel en ik kan er ook maar moeilijk aan wennen. Ik ben zó ontzettend veel afgevallen voordat ik zwanger werd en nu ben ik weer zoveel kilo’s zwaarder. Stiekem word ik er erg verdrietig van, maar ik troost me met de gedachte dat ik twee gezonde kinderen op de wereld heb gezet.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock door Prostock-Studio

Hoe ga ik het doen?

Wat ik als eerste weer wil gaan doen is sporten. In eerste instantie niet in een sportschool, want daar heb ik én geen zin in én geen tijd voor. Ik moet het hebben van de spaarzame vrije momenten tussendoor en YouTube. Ik ga ‘gewoon’ filmpjes volgen van sportinstructrices en andere goeroe’s om slanker te worden.

Daarnaast moet ik ook weer wat aan mijn eetpatroon gaan doen. Weer strikt zes keer per dag eten, letten op mijn eiwitten. Misschien wel koolhydraatarm gaan eten. Of niet. Ik ben daar nog niet helemaal uit. De eerste stap is voor mij weer die regelmaat vinden. En kappen met snoepen en snaaien. Gedurende de dag duw ik regelmatig een koekje, snoepje of chippie in mijn bakkes en daar moet ik gewoon mee stoppen. Dat geouwehoer van ‘eentje maakt niet zoveel uit’ is nu over.

‘We hebben een clubje opgericht’

Eigenlijk heb ik een hekel aan lotgenotencontact en krijg ik van groepjes met dezelfde ‘soort’ mensen vlekken in mijn nek, maar misschien is het leuk om samen met jullie iets te doen? Elkaar motiveren, opbeuren, over de streep trekken, een schop onder te kont geven en complimenteren met onze successen? Dat lijkt me eigenlijk wel wat. Dus, lijkt het je leuk om samen met mij te werken aan een iets gezonder lichaam? Stuur me dan een mailtje via info@mrsmama.nl. Dan gaan we samen deze strijd aan. Want een strijd, dat is het. Zo voelt het in ieder geval voor mij. Mijn doel is om volgend jaar zomer al die kilo’s kwijt te zijn. Niet om een summerbody te hebben, want ik heb immers altijd een summerbody, maar om me weer lekkerder te voelen. Om weer gezonder te zijn. Ik kan dat en jij ook!

Bye bye zwangerschapskilo’s!

Reactie op “Bye bye zwangerschapskilo’s

  1. Oh ik doe graag mee! Wil ook weer gewoon een gezond eetpatroon en iets meer bewegen. Wat vaker een stukje wandelen of fietsen met Fedde en/of yenthe. Heb ik meteen weer wat quality time te pakken. Ik ben ook nog op zoek naar een springtouw. Schijnt ook heel goed voor je te zijn, iedere dag 5 a 10 minuten en heb je volgens mij al aardig wat verbrand. Plus het kan heel gemakkelijk thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten