Bullshitaankopen voor je baby

Ja jongens, laten we het maar gewoon zeggen zoals het is: bullshitaankopen voor je baby. Toen ik zwanger was van Fons struinde ik het héle internet af. Want ja, ik had toen nog tijd om dat te doen. Uren en uren keek ik naar lijstjes van andere bloggers. Niet alleen de bloggers uit Nederland, maar ook die uit Amerika bijvoorbeeld. Ik was verzot op video’s met favorieten voor je baby en kon er geen genoeg van krijgen.

Maar door die overvloed aan informatie heb ik ook gewoon veel te veel meuk gekocht. Onzin die ik helemaal nooit heb gebruikt. Bullshitaankopen die zonde zijn van mijn geld en die ik bij een eventuele volgende zwangerschap dus niet weer zal kopen. Er zijn trouwens ook dingen die ik wel wilde kopen, maar die mijn man onzin vond en waarvan ik achteraf blij ben dat hij mij heeft afgeremd.

De lijst:

 • Zo’n supersonische luchtdichte luieremmer. Wát een onzin. Ik wilde er persé eentje hebben, maar mijn man zei: nooo way, dame. Dus er kwam geen Tommee Tippee Sangenic Tec Tub Green Luieremmer. En gelukkig maar, want wat vind ik dat onzin. Ik doe de luiers eventueel in een luierzakje (bij héle lekkere dikke vette poepluiers is dat wel handig) en gooi ze meteen in de container. Opgeruimd staat netjes.

 

Mijn harige kind past ook in de drager van @bykaycarriers 😂😱😻 #babywearing #baby #zwanger #pregnant

Een bericht gedeeld door MrsMama (@mrsmamanl) op

 • Twee draagzakken. Ik heb een draagzak van Tula en één van ByKay. Wat een onzin! Die van ByKay heb ik onlangs verkocht, want ik heb hem alleen gebruikt om Cheffie in te zetten haha. Echt, waarom zou je twee draagzakken moeten hebben? De draagmoeders onder ons vinden waarschijnlijk dat ik onzin praat, maar ik vind het dus niet nodig om er meer dan één te hebben. Sterker nog, ik denk er ook aan om de Tula te verkopen, want zo fijn vind ik die helemaal niet. Ik vind hem stug en met rugdragen snijden de banden in mijn pens. Echt niet relaxed. Gelukkig is Fons er eigenlijk al te groot voor en heb ik de opvolger van de Tula al liggen, dus eigenlijk heb ik hem niet eens meer nodig.
 • Babyschoenen. Wát een stomme aankoop is dat zeg. Ik heb Fons nooit schoenen aangetrokken toen hij superklein was. Ten eerste: hij werkt niet mee, dus toen ik het één keer probeerde dacht ik meteen dat ik zijn enkel had gebroken en ten tweede: een baby loopt toch niet? Sloffen vind ik een logische aankoop, maar schoenen? Nee, die zal ik mocht ik ooit weer zwanger worden niet meer kopen.

 

Een bericht gedeeld door MrsMama (@mrsmamanl) op

 • Een verschoningsmatje van Snoozebaby. Het leek me zo handig: een superzacht kleedje met vakjes voor luiers, doekjes en billencrème. In theorie klinkt het ook fantastisch. In praktijk is het méga onpraktisch. Het kreng is veel te groot en lomp en erg onhandig om mee te nemen. Ik heb hem een paar keer gebruikt. Tsja.
 • Een schommelstoel. Nog voordat Fons geboren was stond ie op zolder. Waarom? Omdat het kreng helemaal niet lekker zat. Je raadt het al: ik heb ‘m verkocht. Rotding.
 • 3 verschillende inbakerzakken. WAAROM? Fons heeft zo’n 3 keer lekker geslapen in zijn Puckababy Piep voordat hij hysterisch werd omdat hij zich niet kon bewegen als hij moest spugen. Tegen die tijd had ik ook al twee inbakergevallen van een ander merk gekocht die nog ongebruikt in de kast liggen. Ik denk dat ik ook die maar moet verkopen
 • Deze heb ik niet gekocht, maar gekregen van een vriendin die al zei dat het onzin was: navelbandjes. Ze staan op de baby uitzetlijst van veel kraambureaus en babywinkels, maar ze zijn tegenwoordig echt niet meer nodig. Fons heeft ondanks dat ik ze niet gebruikt heb een navel als een zonnetje, dus nee: die hoef je echt niet te kopen.

Er zijn vast nog wel meer dingen die ik onnodig gekocht heb, maar dit zijn wel de dingen die me als eerste te binnen schieten. Welke bullshitaankoop heb jij gedaan voor je baby?

5 reacties op “Bullshitaankopen voor je baby

 1. Hahaha, leuk om te lezen! Er zijn echt zoveel onzinnige dingen voor baby’s. Met de Snoozebaby ben ik overigens wél heel blij. Ik neem ‘m altijd mee als we kort ergens heengaan en ik geen voeding, kleertjes etc. (en dus de hele luiertas) mee hoef te nemen. Dan mik ik ‘m gewoon in mijn schoudertas. Ik heb zelf niet echte bullshitaankopen gedaan geloof ik. Een babynestje zou ik een evt. volgende keer niet meer kopen, die werd/is hier amper gebruikt.

 2. ja wij hebben dus wel een luieremmer maar er passen maar 10 luiers in ofso… dus 2 dagen later moet je de zak al vervangen… met alsnog een dikke poeplucht op de slaapkamer:(

 3. Hahaha zo herkenbaar! Al komt de luieremmer hier wel van pas, het is een best grote en die staat op onze badkamer, zo hoeven we die maar 1 keer per week ofzo te legen.
  De Tula is hier ook amper gebruikt, Finn zit er gewoon niet graag in (we hebben het hem ook niet gewoon gemaakt dus misschien ligt het daar aan). Nu ik opnieuw zwanger ben hou ik hem nog even want misschien is het wel handig voor de volgende baby maar van zodra deze niet meer van pas komt vliegt ie de deur uit!
  Op neonatologie hebben ze ons leren inbakeren met een simpele hydrofieldoek, supersimpel en Finn sliep die eerste maanden als een roosje op die manier. Een aparte inbakerdoek lijkt me inderdaad niet zo handig!
  Gek toch hoe je pas achteraf beseft wat een troep je koopt wanneer je voor het eerst zwanger bent! Nu ik opnieuw zwanger ben zit ik me suf te piekeren over de aankoop van een babycook, ik heb deze nog niet en vraag me af of het niet handig zou zijn bij een 2de om sneller hapjes te maken maar ik ben dus enorm bang voor een nieuwe miskoop!

  1. I love my babycook! Ik kan in de mijne ook flesjes en spenen uitstomen of een bevroren babyhapje ontdooien of opwarmen.

   Wel kocht ik er speciale babyvoedselbewaarbakjes van Joseph en Joseph bij.. Terwijl je prima eten in kan vriezen in ijsblokhouders…

 4. Ik heb een gewone Ikea prullenbak voor de luiers. Voorheen diende hij als wasmand voor de stinksokken van mijn man, dus die kan zéker poepluiers aan 😉

  Ik heb een draagzak en een geweven draagdoek en voor mij zijn het echt lifesavers! Zeker in de tijd dat ik een overprikkelde baby had die niet kon slapen. 2 draagzakken lijkt me dan wel weer too much (het is ook al een hele investering).

  Nog zo’n onzinaankoop: Hydrofiele washandjes. Ik heb ze eigenlijk nooit gebruikt. Ik kocht ze maar, omdat ze toch goedkoop waren :’)

  Een badthermometer, flessenwarmer en magnetronsterrilisator heb ik trouwens bij voorbaad al niet gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten