Ergernissen bij kraamvisite

Op kraamvisite gaan vind ik hartstikke leuk. Altijd al gevonden. Lekker met een baby knuffelen, de nieuwe moeder het hemd van het lijf vragen, die bijzondere sfeer opsnuiven. Ik vind het heerlijk. Maar sinds ik zelf een baby heb gekregen kijk ik er wel weer wat anders tegenaan. Vandaag deel ik ergernissen bij kraamvisite.

 1. Te lang blijven hangen. Gewoon even naar de baby kijken, cadeautje geven, beschuitje eten en weer weg. Het kwam wel eens voor dat ik achteraf dacht: dit was iets te heftig. Niet alleen voor Fons, maar ook voor mij.
 2. Meteen met je armen wijd verwachten dat je de baby vast mag houden. Ik was, en ben, dus zo’n moeder die aan bijna niemand mijn baby gaf. Nadat Fons uit de couveuse kwam waren mijn man en ik de enige die Fons vast hielden. Eenmaal thuis was het ook niet voor iedereen weg gelegd. Sterker nog, er was meer visite die hem niet vast hield dan visite die hem wel vast hield. Ik wilde hem gewoon niet aan iedereen geven. Hij had rust nodig en kennelijk was ik een leeuwin.
 3. Heftig parfum dragen. Zelf draag ik pas sinds een paar weken af en toe weer parfum, dus je kunt nagaan dat ik het heftige parfum van een ander echt niet tof vond. Ik denk niet dat iemand het expres deed hoor, maar misschien is het goed om er even over na te denken voordat je op kraamvisite gaat.
 4. Luidruchtige kinderen. Ik weet nog dat ik het er met Joyce over had dat ik het stom vond als mensen hun kinderen mee nemen op kraamvisite. Waarop zij dus zei dat ze het heel stom zou vinden als ik zonder Fons bij haar langs zou komen hahaha. Oké, ik stapte dus van mijn visie af dat kinderen niet op kraamvisite horen te komen, maar wat ik wel irritant vind is als er hele drukke kinderen langs komen. Ik weet dat je dat als ouders niet altijd in de hand hebt en ik maak hier vast geen vrienden mee, maar het is wel iets waar ik eerlijk over wil zijn.
 5. Te laat komen. Afspraak is afspraak en als je zegt om 14.00 uur te komen dan ben je er ook om 14.00 uur. Kom niet te laat, want dat is irritant. Gruwelijk irritant. Nu vind ik dat altijd wel een hele grote ergernis hoor, maar te laat komende kraamvisite vind ik nog een tikkeltje extra irritant.
 6. Met je ongewassen handen aan mijn baby zitten. Echt, als ik iets smerig en onhygiënisch vind is dat het wel. Met je rookvingers en je nicotinemeur binnen komen en verwachten dat je zonder van mij een uitbrander krijgt aan mijn kind gaat zitten. Nope, dat zit er niet in.
 7. Rond etenstijd langs komen en dan verwachten mee te kunnen eten. Nee. Tenzij je zelf eten mee hebt genomen, dan ben je welkom om dat op te warmen en voor mij op een bord te doen. Ik heb met een newborn namelijk helemaal niet zoveel tijd om eten te koken, dus ik word erg gelukkig van elk bord eten wat ik niet zelf hoef te maken.

Wat is jouw grootste ergernis als het op kraamvisite aan komt?

9 reacties op “Ergernissen bij kraamvisite

 1. Heel herkenbaar dit. Ik kijk sowieso heel anders tegen baby’s aan nu. Ik word binnenkort tante en hoewel ik het liefst meteen zou gaan kijken, heb ik tegen mijn schoonzus gezegd dat zij aan moet geven wanneer ze er zin in heeft. Die eerste dag kwamen mijn ouders, schoonouders, broer en schoonzus en onze oma’s naar het ziekenhuis. Super lief maar het ging echt allemaal langs me heen. Als er ooit een tweede komt, wil ik liever eerst lekker zelf genieten van de kleine!

 2. Lijkt me ook irritant ik heb er ook al veel over nagedacht. Idd niet blijven plakken aub haha enne ik maak me vast ook niet populair maar idd luidruchtige kinderen of kinderen die aan m’n baby gaan zitten heel ongecontroleerd lijkt me ook vreselijk hahaha

 3. Oh crap… Wij hebben wel wat langer bij jullie in de tuin gehangen….
  Oh, en niet dat ik het zelf deed, want ik draag zelden parfum, maar ik denk dat veel mensen zonder kinderen niet eens weten van punt 3!

 4. Drukke kinderen vond ik idd ook vervelend. Ik neem mijn kinderen ook mee op kraamvisite maar die laat ik niet rond rennen of het bed springen.

  De lulligste kraamvisite die ik ooit had was een vriendin die vertelde dat ze zelf zwanger was. Ehh heel leuk maar dit is mijn moment 😉

 5. Haha, ik kwam te laat, bleef hangen, maar nam m’n drukke peuter niet mee 😂😂 En ik voel me vereerd dat ik Fons al zo snel mocht vasthouden ❤️

  Maar je hebt helemaal gelijk! Ik ben het wel met de puntjes eens. Vooral die parfum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten