Bijna 7 maanden – Fons’ ritme

Fons is bijna zeven maanden oud en ik begin een soort van ritme bij hem te ontdekken. In de eerste maanden was ik daar heel erg naar op zoek, naar dat ritme. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat ‘go with the flow’ meer bij ons past. Gewoon kijken waar mijn baby behoefte aan heeft en daarop inspringen met zijn voedingen en slaapjes.

Onze dagen zien er nu ongeveer zo uit:

7.00 uur: Fons wordt rond deze tijd wakker. Soms wat eerder, soms wat later. Ik verschoon hem en geef hem een papfles. Daarna spelen we wat. Ik leg hem in de box, in zijn babygym of hou hem op schoot om samen met wat speeltjes te spelen.

9.00 uur: Fons gaat weer naar bed. Hij slaapt nu meestal maar kort: zo’n drie kwartier.

10.00 uur: Meneer krijgt een fruithapje. Meestal pureer ik wat mango met banaan en kiwi of peer met banaan. Hij vindt het gelukkig allemaal verrukkelijk. Handig, zo’n makkelijke baby. Ik hoop dat dit zo blijft.

Na zijn fruithapje gaan we meestal eventjes wandelen. Als ik nog een boodschap moet doen doe ik het nu. Ik ga maar één keer per dag de deur uit met Fons omdat ik hem wat meer rust wil geven. Niet teveel gehannes en indrukken.

Rond 12 uur kunnen er twee dingen gebeuren: óf Fons is te moe om te eten óf hij schreeuwt om eten. Slapen of eten, dat is dus de vraag haha. Uiteindelijk komt het er op neer dat hij tussen 12 uur en 13.30 uur zijn tweede fles krijgt.

’s Middags slaapt hij vaak wat langer, zo’n 1,5 tot 2 uur. Heerlijk, als je het mij vraagt! Ik vind het fijn dat hij eindelijk wat meer slaap krijgt en ik daardoor meer tijd voor mezelf en het huishouden heb.

Rond 16.00 uur krijgt hij zijn derde fles.

Rond 17.30 uur krijgt hij een groentehapje. Wortel, pastinaak, broccoli, boontjes. Wat ik maar in de diepvries heb liggen haha. Tot nu toe maak ik alles zelf. Ik probeer wel eens potjes, maar hij vindt het niet te eten.

Na zijn groentehapje probeer ik Fons altijd even op bed te leggen, maar dat lukt lang niet altijd. Hij is meestal erg druk, maar heel erg vind ik het ook niet nu hij overdag al lekker wat slaap pakt.

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur krijgt Fons zijn laatste fles en is de avond voor mijn man en mij haha. Fons slaapt vaak de nachten door. Heel soms is hij onrustig en verdrietig, maar meestal geeft een speentje wel genoeg troost. Als dat niet zo is nemen we hem tussen ons in. Zo slapen we alle drie nog wat.

De tijden hierboven zijn niet elke dag hetzelfde. Zoals ik al zei vind ik het fijn om te kijken naar Fons als het om eet- en slaapmomenten gaat. Hij geeft aan wanneer hij slaap heeft en hij geeft aan wanneer hij honger heeft. Ik zorg gewoon voor dat hij niet teveel huilt en lekker in zijn vel zit. Sinds ik een strak schema meer heb losgelaten merk ik dat we allebei beter in ons vel zitten. Heerlijk om te merken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten