Mijn beste aankopen voor de baby

Ik heb zó ontzettend veel gekocht voor de baby. Van hele stomme dingen tot overbodige dingen tot briljante dingen. Vandaag wil ik het eens hebben over mijn beste aankopen voor de baby. Toen ik zelf nog zwanger was was ik constant op zoek naar fijne en goede producten. Dingen die mij het leven als nieuwe moeder gemakkelijk zouden maken. Inmiddels ben ik er achter dat dat dus heel persoonlijk is, maar toch vind ik het leuk om te vertellen welke producten mij (en Fons) goed zijn bevallen.

Done by Deer babynestje

Deze moet ik wel als eerste noemen, want dit is wat mij betreft de allerbeste aankoop voor Fons geweest. Toen hij een paar weken oud was kocht ik een cozy nest van Done by Deer en daar heb ik geen moment spijt van. Nee, met haar €80 zeker niet goedkoop, maar geloof mij: het is het geld meer dan waard. Althans, dat vind ik. Veel baby’s hebben wat begrenzing nodig, zoals de verpleegsters in het ziekenhuis ons vertelden. In de couveuse lag hij ook in een soort nestje en omdat we zagen dat hij daar lekker in sliep stond al snel vast dat we dat ook voor thuis wilden hebben. Ze zijn ook goedkoper te krijgen hoor. Zoek op Marktplaats op ‘babynestje’ en de nestjes vliegen je om de oren. Zelfgemaakt door handige moeders. Ik zou willen dat ik zo handig was haha.

VIPcarrier rekbare draagdoek

Wat was deze draagdoek fijn! Ik heb eventjes de handdoek in de ring willen gooien toen het knopen niet meteen zo snel lukte als ik graag zou willen, maar na een consult bij een draagconsulent had ik er weer alle vertrouwen in. Fons heeft uren en uren veilig op mijn borst in de draagdoek gelegen. Lekker slapen, beetje rondkijken, chillen, uitrusten van de darmkrampjes. Heerlijk vond hij het.

Dit is de doek van de draagconsulent. Uiteindelijk kocht ik zelf de beige variant. Op deze foto was ik geloof ik rond de 30 weken zwanger.

En ik vond het ook heel fijn om even mijn handen vrij te hebben. Je baby in je armen hebben is het fijnste wat er is, maar soms is het lekker om wt met twee handen te kunnen doen. De draagdoek is ook heel betaalbaar. Ik kocht hem voor €50 bij Dragenenzo.

Overslagrompers

Wat haatte Fons het als ik zijn hoofd optilde om shirtjes, rompers en truien aan te doen. Hij werd daar écht niet blij van en stiekem vond ik het ook wel lastig om het te doen bij zo’n klein en teer baby’tje. Daarom waren overslagrompers echt een uitkomst. Geen gehannes met rompers over zijn hoofd aantrekken, maar gewoon via de armpjes. Heel handig voor de ouders en fijn voor de baby. Ik heb er nog steeds een paar, maar nu Fons maat 74 heeft en véél minder fragiel is vinden hij en ik het niet meer zo’n probleem.

calendula Billenbalsem van Weleda

Ik heb heel veel verschillende soorten billencrème in huis. Van Naïf, Etos, Sudocrem en Zwitsal, maar niks helpt zo goed als de Calendula Billenbalsem van Weleda. Als Fons wat rode billetje heeft smeer ik deze billenbalsem erop en bij de volgende luierwissel is het rode zo goed als weg. Het smeert goed uit, ruikt lekker en doet haar werk gewoon hartstikke goed. Ik denk dat ik maar grootverpakkingen moet aanschaffen haha.

Lipikar Balsem AP+ van La Roche-Posay

Fons heeft een hele droge babyhuid en nadat ik met deze balsem begon te smeren waren zijn beentjes binnen no time weer zacht. Ik koop het altijd online, want dat is goedkoper dan bij de apotheek.

De flessen die ik heb besteld zijn nog lang niet op trouwens, dus de aanschaf van de balsem en de badproducten die ik in dit artikel beschrijf is het geld meer dan waard geweest.

Oball speelgoed

Je newborn heeft er natuurlijk nog helemaal niks aan, maar zodra Fons dingen kon vastpakken was de Oball het eerste waar hij naar greep. Nog steeds speelt hij er erg graag mee. Lekker met die vingertjes aftasten, in zijn mond proppen en gooien. Heerlijk speelgoed vindt hij het.

Tiny Love Sweet Island Dreams mobiel

Oh jongens, wat heb ik moeten wennen aan deze mobiel voor de boven de box. Nog steeds vind ik hem spuuglelijk, maar Fons vindt hem werkelijk geweldig. Zodra hij één van de vier muziekjes hoort en de beestjes ziet draaien begint hij ernaar te kirren.

Er zit ook een lichtje op en hoewel ik dat eerst onzin vond kan ik die nu ook waarderen. Fons grijpt daar namelijk naar met zijn handjes, dus ook het lichtje is door de keuring. We kochten onze mobiel tweedehands, maar hij is natuurlijk ook gewoon in de winkel of via Bol.com te koop.

Dr. Brown’s flessen

Alle baby’s hebben last van krampjes, maar volgens ons had Fons er wel héél veel last van. We gaven daarom al vrij snel, ook toen hij afgekolfde borstvoeding kreeg, al zijn voedingen met een Dr. Brown’s fles. Die zijn speciaal gemaakt om krampjes tegen te gaan en volgens ons heeft het wel wat geholpen. Nog steeds krijgt hij zijn melk uit deze flessen trouwens, ook al heeft hij geen krampjes meer. Het zijn gewoon fijne flessen en het is natuurlijk zonde om opeens nieuwe te gaan kopen.

De laatste heb ik niet zelf gekocht, maar gekregen: de Stokke Tripp Trapp stoel met newbornset. Wat is vooral die newbornset een briljante uitvinding. Inmiddels zit Fons in de babyset, maar voor de volgende baby gaan we de newbornset weer met veel plezier gebruiken.

Wat is jouw tip voor aanstaande moeders?

 

5 reacties op “Mijn beste aankopen voor de baby

  1. Zo handig, ik houd echt van dit soort artikelen omdat ik nu zelf ook nog echt aan het zoeken ben naar handigheidjes. Van mijn vriendinnen kreeg ik een draagdoek cadeau, we hadden zelf al een draagzak. Ik denk dat deze véél gebruikt gaat worden straks, ook als ik in de keuken sta. De Dr Browns flessen had ik zelf inderdaad ook al gekocht, juist omdat ze zo goed schijnen te zijn tegen darmkrampjes. Aangezien ik zelf niet de makkelijkste darmen heb houd ik er maar rekening mee dat mijn kind dat ook niet heeft straks.

    Over zo’n nestje ben ik nog aan het nadenken. Ik vind het onnodig om zoiets al in het voren te kopen maar dikke kans dat ‘ie er vrij snel is als de kleine man er eenmaal is. Lijkt me zo handig (en heel comfortabel) voor in de box en het ledikantje!

  2. Jaaa, dragen is een lifesaver! Jack vindt een draagdoek te benauwend (hij heeft ruimte nodig, hahaha), maar in de Boba draagzak slaapt hij heerlijk! Kan mama de was ophangen en koken, eindelijk iets mobieler!

    De oball heb ik nog, maar Jack is nog niet op speelleeftijd. Mijn man speelt er al wel veel mee, hahah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten