Mijn baby is drie maanden oud

Mijn baby is drie maanden oud! Drie maanden alweer, wat gaat de tijd snel! Het lijkt wel gisteren dat ik haar gebaard heb en stiekem kijk ik sinds die dag uit naar dit kantelpunt. Bij Fons heb ik namelijk ervaren dat we na drie maanden pas een beetje op elkaar ingespeeld waren. Ook bij Noor lijkt het alsof we elkaar nu eindelijk een beetje leren kennen en dat voelt zó fijn!

Het ritme van mijn baby

Het ritme van mijn baby? Over welk ritme hebben we het hier? Een echt ritme hebben we namelijk niet. Er zit nog niet echt structuur in de dag en dat is voor nu nog prima. Noor krijgt zoals jullie weten flesvoeding en ik geef haar per dag 5 of 6 flesjes van 150ML. Soms slaapt ze een nacht door en krijgt ze vijf flessen, soms komt ze midden in de nacht en krijgt ze zes flessen. Het is mij om het even en ik voed op verzoek. Als zij honger heeft krijgt ze eten. Ik laat haar niet krijsen van de honger omdat het ‘nog geen tijd’ is. Wat ik wel doe is kijken of ik het nog een beetje kan rekken als ze na twee uur alweer begint te pruttelen. Dan neem ik haar op schoot, doe haar in de wipstoel of leg haar op haar activity mat. Dat gaat eigenlijk altijd wel goed, zonder te huilen.

De statistieken

We waren vorige maand op het consultatiebureau voor de eerste prikken en ze woog toen bijna 6 kg en mat 59 cm. Inmiddels zal ze dus wel weer wat gegroeid zijn. Volgende week gaan we voor de tweede ronde vaccinaties, dus dan gaan ze haar weer meten en wegen. We hebben trouwens thuis ook een weegschaal, dat stamt nog uit de tijd dat we onze premature Fons achterlijk vaak moesten wegen, maar daar leg ik Noor eigenlijk nooit meer op. Ik wil me er niet teveel druk om maken. Ze doet het, ondanks haar reflux, hartstikke goed.

Noor zit nu in maat 62, maar ze is ontzettend hard op weg naar maat 68. Wow, wat gaat dat snel! Ongelooflijk dat al die schattige newbornkleertjes nu alweer in een plastic doos zitten om opgeborgen te worden. Ze draagt nu nog luiers in maat 2, maar dat is meer omdat we nog heel veel luiers in die maar hebben. Maat 3 zou ze ook al prima aan kunnen namelijk.

De refluxklachten

Nu we het toch over die reflux hebben… Het is de afgelopen dagen best slecht gegaan qua overgeven. Ze spuugde de hele dag door en was daardoor ook erg onrustig. Sterker nog, ze krijste ons de oren van ons hoofd en vooral ik werd daar wel eens moedeloos van. Dat gekrijs komt zo hard bij mij binnen dat ik het af en toe echt even aan mijn man moest overdragen zodat ik in een hoekje kon gaan zitten huilen. Maar gelukkig, ook die rotdagen gaan over en nu gaat het weer lekker met haar.

We dikken de voeding van Noor nog steeds in met Johannesbroodpitmeel en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Ik ga uit van een jaar refluxklachten. Elke maand minder is mooi meegenomen. Het kan natuurlijk ook langer duren, maar dat zien we dan wel weer. Noor krijgt dus geen medicijnen en hoewel ik dat ontzettend moeilijk vind op de dagen dat ze zoveel pijn heeft sta ik nog wel achter de keuze om geen medicatie te geven.

De omgang tussen broer en zus

Mijn bloedjes zijn gek op elkaar. Ik kan niet anders zeggen dan dat het hartstikke goed gaat. Waar Noor is is Fons, zo leuk! Hij wil bij haar in de box, gaat bij haar liggen als ze op haar kleedje ligt en duwt haar wipstoeltje heen en weer als ze er in ligt. Nou ja, niet altijd duwen, soms moet ik hem ervan behoeden haar keihard heen en weer te rammen haha.

Hij wil ook graag haar spullen gebruiken, zoals je hierboven kunt zien haha. Ik vind dat superschattig en laat het ook gewoon lekker gaan.

Noor is natuurlijk nog klein, maar ik zie wel dat ze reageert op Fons en dat is ontzettend leuk om te zien. Mijn hart ontploft regelmatig van liefde en dat komt de komende tijd vast nog veel vaker voor.

Hoe keek jij aan tegen de eerste drie maanden van je schatje? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten