Asterix & Obelix XXL 2

Misschien wist je het nog niet: ik hou van gamen. Niet dat ik er nu heel veel tijd voor heb, maar ik vind het altijd heel erg ontspannend om even in een andere wereld te kruipen. Dat begon vroeger al. Ik was, en ben nog steeds, een kei in Mario en Donkey Kong. Mijn man blijft zich erover verbazen als hij mij als een speer door allerlei werelden ziet gaan haha. Ik vond het dan ook heel erg leuk dat ik Asterix & Obelix XXL 2, het nieuwe spel van Mindscape, mocht testen.

Asterix & Obelix XXL 2 voor de Nintendo Switch

Asterix & Obelix bestaat al sinds de jaren 50 als strip en ik herinner me van vroeger ook de tekenfilms en later de gewone film. Deze game zit vol humor, eigenlijk net zoals ik het ken van vroeger. Idefix, hun trouwe maatje, is ook van de partij en ook de toverdrank is nog steeds aanwezig. Handig om die Romeinen te verslaan. Je kunt in het spel afwisselen tussen de ietwat domme maar supersterke Obelix en de altijd slimme Asterix.

Tijdens het spelen kom je behoorlijk wat legers tegen. Het is dus rammen geblazen, want die legers moet je uiteraard allemaal uitroeien. Ik hou wel van een potje rammen op z’n tijd, maar dat maakt het spel niet helemaal geschikt om te spelen als Fons wakker is. Ach, dat is toch alleen maar lastig natuurlijk, want de peuter wil zelf ook graag meespelen en dat kan niet.

 

Ik vind het een leuk spel om te spelen. Ik zit toch wel vaak op het puntje van mijn stoel als ik de Romeinen aan het rammen ben en dat vind ik juist zo leuk als ik aan het gamen ben. Even helemaal iets anders. Ik denk dat dit spel voor jou geschikt is als je net als ik van een avontuurlijk spel met een knipoog houdt. Ja, je moet legers uitroeien en nee, het is niet overmatig gewelddadig. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een echt vrouwenspel is, maar ik vind wel dat het een vrouwvriendelijk spel is. Nou ja, je moet het zelf maar ondervinden denk ik.

Wil jij het spel ook kopen?  Er zijn twee versies:

  • Een Limited editie met daarin de game en drie figurines: Asterix, Obelix en Idefix
  • Een Collectors edition met daarin de game, een grote Asterix figurine (15cm), een exclusief t-shirt en twee lithografieën.

Wat is jouw favoriete spel om te spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten