Wat ik anders doe nu ik moeder ben

Er is heel veel wat ik anders doe nu ik moeder ben. Een aantal dingen zijn extreem gewijzigd, maar er zijn ook een heleboel minimale veranderingen sinds ik mama ben van Fons. Het lijkt me leuk om eens een paar dingen te bespreken en ik ben uiteraard ook heel benieuwd naar wat jij anders doet nu je moeder bent.

  1. De dag beginnen. Ik sta bekend om mijn ochtendhumeur, maar als ik nu Fons’ kamertje in loop en wordt getrakteerd op de mooiste glimlach ooit, dan is dat humeurtje als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kan wel zeggen dat dit een hele leuke verandering is sinds ik moeder ben. Toen hij nog niet kon lachen was ik ook al blij als ik hem lekker naast me zag liggen in de co-sleeper hoor. Heerlijk, wakker worden met een baby.
  2. Mezelf opmaken. Ik gooi even snel wat foundation op mijn gezicht, doe concealer onder mijn ogen, beetje mascara en blush en ik ben klaar. Pre-baby zat ik lekker aan mijn eigen make-up tafel te keuvelen met verschillende kleuren oogschaduw, wimperkrullers, drie lagen mascara en contour, highlight en blush. Nope, geen tijd meer voor. Al vind ik het nog wel leuk om er af en toe de tijd voor te nemen hoor.
  3. Eten koken voor mijn man en mij. Ik ben er stiekem wel een stuk slechter in geworden. Ik probeer overdag alvast te koken voor ons tweetjes, maar als Fons een slechte dag heeft schiet dat er wel eens bij in. Ik zorg dus veel slechter voor mijn man en mij dan voordat Fons er was. Mijn man is vegetariër en het wil ook nog wel eens voor komen dat ik voor mezelf een stukje vlees bak (ik heb alleen aan vlees al genoeg) en dat mijn meneer dan later nog voor zichzelf staat te kokkerellen. Sorry! Slechte huisvrouw ben ik!
  4. Kleding wassen. Haha, ik moet hier wel om lachen, want ik was natuurlijk zoals altijd gewoon mijn kleding, maar er is wel één verschil: ik spray op zo’n beetje elke trui, elk shirt en elk hemd vlekkenspray. Fonsmeneer kotst alles onder en het is regelmatig voorgekomen dat ik een ‘schoon’ shirt uit de kast trok wat stiekem toch nog helemaal onder de kots zat. Lekker hoor.
  5. Boodschappen. Ik heb nog nooit met de auto én Fons boodschappen gedaan. Ik ga altijd met de wandelwagen of met Fons in de draagzak. Ik kan dan maar kleine beetjes mee nemen, met als gevolg dat ik elke dag in de supermarkt sta. Dat was ik zat, dus vorige week heb ik voor het eerst boodschappen laten bezorgen en oh boy, wat was dat fijn! Ik ga het vaker doen, want dit scheelt me zo enorm veel tijd. Nu kan ik als ik ga wandelen met Fons lekker doelloos een rondje maken in plaats van altijd bezig te zijn met die stomme boodschappen.
  6. Bloggen. Ik kon hier voordat Fons er was gewoon lekker de tijd voor nemen (en een beetje dom klikken op allerlei websites, behalve mijn blog haha), maar nu moet ik toch wel wat meer plannen. Laat ik nu net in dat plannen niet heel goed zijn, maar er komt wel wat verbetering in. Ik wil niet meer elke avond achter mijn laptop zitten, maar overdag efficiënt schrijven als Fons ligt te slapen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten