5 x wat ik zei tijdens de bevalling

Ik moet altijd gieren van het lachen als ik zie wat anderen zeggen tijdens het bevallen, dus het lijkt me niet meer dan logisch dat ik me er zelf ook eens aan waag. Vandaag 5 x wat ik zei tijdens de bevalling.

  1. ‘De volgende koop ik gewoon’. Tsja, niet erg chique van me hè? De verloskundige moest hard lachen en ik vond mezelf ook erg grappig, maar eigenlijk was het natuurlijk niet zo grappig. De persweeën made me say it, zullen we maar zeggen.
  2. ‘Wil jij die spuuglelijke Nijntje even van de muur trekken’, vroeg ik aan mijn man. Er hing een ranzige oude houten Nijntje aan de muur. Mijn man heeft die rustig laten hangen natuurlijk.
  3. ‘Hoe kan ik nou ruiken wie mijn verpleegster is als jij je niet aan me voorstelt’? Yup, dat zei ik toen ik een verpleegster op de gang trof die niet naar me wilde luisteren omdat ze niet ‘mijn’ verpleegster was. Ik zat nog geen 5 seconden op bed toen de verpleegster die mij zou verzorgen zich voor kwam stellen. Ik was wat bitchy. Sorry, verpleegster. Al vind ik het wel raar dat ik niet aan iemand wat mag vertellen omdat ze niet aan mij was gekoppeld door haar baas.
  4. ‘IK BLOED LEEG’, dat is wat ik zei na de bevalling. Ik dacht serieus dat ik aan het leegbloeden was toen ik maar warm bloed uit me voelde vloeien. Denk daar de hysterische look met grote ogen en piekhaar bij en je kan het je misschien wel inbeelden. De zuster tilde het laken op en stelde me gerust: dit is normaal. Whahaha, oké. Weet ik veel.
  5. ‘Mila, NIET kijken tijdens het hechten, mafkees’! Mijn man vroeg of hij mocht kijken. Ik dacht dat hij bedoelde of hij naar Fons mocht kijken die naast ons werd onderzocht door de kinderarts, maar hij bedoelde dus dat hij wilde kijken tijdens het hechten van het slagveld. Niet dat hij me nog nooit heeft gezien natuurlijk, maar hallo: een net bevallen vagina is nou niet het mooiste wat ik me voor kan stellen. Maar goed: hij trok zich er niks van aan en keek toch. Gelukkig heeft hij er geen trauma aan overgehouden.

Dat valt best wel mee, toch? Alleen de eerste opmerking is niet zo chique, maar ach… Er zijn ergere dingen. Nog steeds lijkt een kindje met kroeshaar me geweldig trouwens, maar dat gaat me met deze lelieblanke man niet lukken 🙂 Ik ben benieuwd of Fons nog wat van mijn krullen gaat krijgen! Een redhead met krullen, dat zou toch wel héél schattig zijn!

Zei jij nog rare dingen tijdens je bevalling of valt het mee?

Reactie op “5 x wat ik zei tijdens de bevalling

  1. Haha, wat een super hilarische momenten. Hoewel ik die angst voor leegbloeden ook wel weer sneu vind. Ik snap dat je best wel in paniek schiet als je daar beneden veel bloed voelt stromen. Die verpleegster vind ik trouwens ook aardig bitchy, dat ze verwacht dat jij snapt dat je alleen aan “jouw” verpleegkundige iets mag vragen of zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten