4Baby Freeway autostoel

Nooit ben ik fan geweest van de Maxi-Cosi autostoel voor baby’s. Toen Fons zo klein was zat hij ineengedoken in de stoel en zelfs met newborn insert vond ik het er niet comfortabel uit zien. En als je daarbij op telt dat je kleintje er maar eventjes in mag zitten omdat het niet goed is voor zijn of haar ruggetje dan kon ik niet anders bedenken dan dat het helemaal niet zo’n fijne autostoel is. Fons was het met me eens. Hij schreeuwde het uit in de Maxi-Cosi. Helemaal chagrijnig, krijsend, spugend. Ik werd er zelf moedeloos van en wist niet goed meer wat ik moest doen. Na een tip van een andere moeder bestelde ik tijdens wederom een dramarit in de auto een 4Baby Freeway Autostoel.

De 4Baby Freeway autostoel is anders dan andere autostoeltjes voor je newborn. Het grootste verschil is dat hij niet makkelijk in en uit de auto te halen is. Ik draag Fons dus altijd gewoon in mijn armen naar de auto en zet hem dan in het autostoeltje. Voor mij geen probleem, want ondanks dat ik een handig draagsysteem heb voor de Maxi-Cosi vind ik het wel zwaar om hem met stoeltje en al naar de auto te dragen.

4baby-freeway-autostoel-1

Wat ik fijn vindt aan de 4Baby Freeway autostoel is dat hij verstelbaar is. Hij kan in slaapstand, wat nu beter en fijner is voor Fons, maar als hij wat ouder is kan de stoel gewoon rechtop. Zo kan Fons lekker om zich heen kijken. De autostoel staat nu achterstevoren op de achterbank, maar als Fons groot genoeg is kan hij gewoon omgedraaid worden. Hij is geschikt tot 25 kilo, dus we kunnen er nog heel lang plezier van hebben. Fons is immers nog geen 8 kilo nu.

Maar dan de grootste reden waar ik de stoel voor kocht: de onrust tijdens het autorijden. Nou, die onrust is dus een stuk minder geworden. Ik kan niet zeggen dat het helemaal voorbij is, maar dat past ook bij een doodnormale baby, denk ik. Wat ik wel merk is dat Fons minder huilerig, sneller rustig wordt en zelfs slaapt tijdens het autorijden. Toen ik onlangs alleen met hem naar een persevent ging heeft hij eventjes gehuild, maar werd daarna uit zichzelf weer rustig. Hij spuugde wel toen we op de plaats van bestemming aankwamen, maar het was minder dan normaal. Op de terugweg sliep hij zelfs! Heerlijk! Het enige wat ik nog wil proberen zijn van die bandjes tegen wagenziekte. Ik heb ze alleen nog niet ergens speciaal voor baby’s kunnen vinden. Weet jij misschien waar ik die kan kopen?

Wat mij betreft is deze autostoel een hele fijne vervanging voor de ‘normale’ autostoel voor kleintjes. Ik kocht hem bij Mamaloesbabyshop voor €89,99. Een hele prima prijs voor zo’n fijn stoeltje.

Welke autostoel kocht jij voor je kindje?

 

2 reacties op “4Baby Freeway autostoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten