10 gedachtes vlak voor de bevalling

Mijn bevalling was bijzonder en bijzonder snel haha. Voordat ik door had dat ik aan het bevallen was had ik al persweeën. Er ging van alles door me heen in de uren voordat Fons er was en vandaag wil ik 10 gedachtes vlak voor de bevalling met jullie delen. Nou ja, vlak voor en tijdens de bevalling dan.

  1. !#$@#^#$, ik ben mijn sloffen vergeten. Ik heb altijd koude voeten, ook in de zomer, en was dus mijn sloffen vergeten. Ik was nog veel meer vergeten hoor, maar omdat ik in het begin nog niet door had dat ik aan het bevallen was vond ik het vooral irritant dat ik steeds mijn schoenen aan moest doen als ik uit bed moest om te plassen.
  2. Had ik de camera nog even in moeten pakken? Mijn meneer en ik dachten allebei dat hij nog wel even naar huis kon gaan om wat spullen te halen, dus heel geïrriteerd dat we hem waren vergeten waren we niet. Totdat de verloskundige op het moment supreme zei: ‘dit is het moment om je camera te pakken’ en wij zeiden: die zijn we dus vergeten. Man, wat dom.
  3. Shit, die krampen beginnen best wel pijn te doen. Eeeeh ja, toen de verloskundige even later ging toucheren had ik 9 centimeter ontsluiting. Hoge pijngrens, BAM! Ik ben er best trots op dat ik het zo goed heb doorstaan.
  4. Waarom is mama ook alweer dood? Het fijne was dat dat helemaal niet zo’n pijn deed als ik had verwacht, die gedachte. Ik dacht het, voelde het en ging weer door. Van tevoren had ik duidelijk aangegeven bij de verloskundige dat dit wel eens een dingetje zou kunnen worden tijdens de bevalling, maar dat was het niet. Voor mij heel fijn om dit te voelen, want ik weet nu dat ik het zonder haar ook kan. Al had ik het natuurlijk liever met haar gedeeld, dat begrijp je.
  5. Wat een lelijke posters aan de muur en wat een afgrijselijk plastic wiegje. No way dat Fons in dat wiegje gaat liggen hoor. Er hingen ranzige Nijntje-achtige posters aan de muur van de verloskamer en jawel, even later lag Fons in dat lelijke wiegje. Tsja, je hebt het natuurlijk niet voor het zeggen. Ik kan niet als een diva eisen dat die posters van de muur worden gerukt en dat mijn kind in een mooi wiegje komt te liggen.
  6. Wat zit die co-assistent me schaapachtig aan te kijken. Sorry, lieve co-assistente, maar volgens mij was het één van je eerste bevallingen. Ze zat me aan te kijken alsof ze water zag branden. Ze durfde niks te vragen en keek alleen maar. Toen de verloskundige haar groen licht gaf om me te helpen met het bevallen van de placenta durfde ze me niet eens te vragen te persen. Arm dier. De volgende dag kwam ik haar trouwens tegen op de IC en ze stikte zowat in haar brood toen ze me zag. Een cursusje communicatie hier en daar kan geen kwaad denk ik, haha.
  7. Ik geloof dat we straks een kind hebben. Hahaha, nog meer vrouwen die niet helemaal beseffen dat je van zwanger zijn een kind krijgt? Ik moet nog steeds lachen om die herinnering, want het slaat natuurlijk weer eens helemaal nergens op.
  8. Als hij rood haar heeft stop ik hem terug. Yup, dat dacht ik echt. En nu heb ik dus het mooiste kind met rood haar op de wereld gezet. Don’t shoot me, trouwens hehe.
  9. Zou ik nu aambeien hebben? Tsja.
  10. Hooooooooooooooooooooooooooly mother^@$%@!, wat doen die persweeën pijn! Ik kon niet anders dan me helemaal het leplazerus schrikken toen die persweeën zich opeens aandienden. Het enige écht pijnlijke van de bevalling, als je het mij vraagt.

Wat dacht jij vlak voordat je kindje ter wereld kwam?

Reactie op “10 gedachtes vlak voor de bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten